Παίκτης του ΠΑΣ ο Μολδαβός Μιλιντσεάνου

on .

MILTSENAOY PAS

• Την πρώτη μεταγραφική του κίνηση είναι έτοιμος να ανακοινώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον Μολδαβό επιθετικό Νικολάι Μιλιντσεάνου, ο οποίος έφτασε χτες το βράδυ στα Γιάννινα και σήμερα αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Ηπείρου.

Ο αγωνιστικός «Γολγοθάς» του Ιανουαρίου συνεχίζεται για τον ΠΑΣ, ο οποίος θα δώσει τον τρίτο του αγώνα σε διάστημα 8 ημερών καθώς θα υποδεχτεί το απόγευμα της Δευτέρας (11/01, 5:15 μ.μ.) τον Άρη στο «Ζωσιμάδες» για την 16η αγωνιστική της Super League. Εκτός ο τιμωρημένος Κάργας και ο τραυματίας Κάστρο, επιστρέφει ο Λέο.

Το βιογραφικό του Μιλιντσεάνου
Το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου θα είναι ο Νικολάι Μιλιντσεάνου. Είναι 28 χρονών, γεννημένος στις 1 Αυγούστου 1992 στη Μολδαβία και αρκετά ψηλός καθώς διαθέτει ύψος 1,88 μέτρα. Παρότι Μολδαβός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της γαλλικής Μονακό το 2007. Τον Ιούλιο του 2011 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Βέρις Κισινάου, ομάδα της χώρας του και είχε σε μια διετία 43 συμμετοχές και σημειώνοντας 8 γκολ, ενώ συμμετείχε με την ομάδα του και στα προκριματικά του Europa League. Τον Σεπτέμβριο του 2014 πήρε μεταγραφή στη ρουμάνικη Ραπίντ Βουκουρεστίου, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί και τον Φλεβάρη του 2015 επέστρεψε στην πατρίδα του και στην Ακαντέμια Κισινάου. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους ξαναγύρισε στη Ρουμανία για λογαριασμό της Πετρολούλ, ενώ το 2016 επέστρεψε στη Μολδαβία και στην Σπεράντα Νισπορένι. Ακολούθησε η Γκρανίτ από τη Λευκορωσία και η Ζίμπρου Κισινάου.
Η πιο γεμάτη ποδοσφαιρικά περίοδος του Μιλιντσεάνου ήταν η διετία 2017-2019. Με την Κιασό της Ελβετίας μέτρησε 33 συμμετοχές και πέτυχε 11 γκολ, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ. Στο ενδιάμεσο είχε δοθεί δανεικός και στην Σλιέμα Γουόντερες της Μάλτας, με την οποία κατέγραψε 13 συμμετοχές και πέτυχε 4 γκολ. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Βαντούζ, ομάδα του Λιχτενστάιν που αγωνίζεται στο ελβετικό (!) πρωτάθλημα, με την οποία έχει 40 συμμετοχές, σημειώνοντας και 8 γκολ, ενώ έπαιξε φέτος με την ομάδα του και στα προκριματικά του Europa League και στον αποκλεισμό από την Χιμπέρνιανς.
Ο Νικολάι Μιλιντσεάνου είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Μολδαβίας και έχει 14 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ενώ έχει πετύχει και ένα γκολ σε αγώνα με την Ισλανδία για τα προκριματικά του Euro. Με την Εθνική Ελπίδων της Μολδαβίας νωρίτερα είχε καταγράψει 6 γκολ σε 17 συμμετοχές.

Ένα μήνα χωρίς νίκη
Η «λευκή» ισοπαλία με τη Λάρισα ανήμερα των Θεοφανείων στο Αλκαζάρ άφησε ανάμικτα συναισθήματα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Μπορεί οι Γιαννιώτες να επέστρεψαν με εκτός έδρας βαθμό στις αποσκευές τους, ωστόσο έχασαν ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν το τρίποντο της νίκης με τους Καρτάλη, Παμλίδη και Κρίζμαν. Σημαντικό στοιχείο για τη γιαννιώτικη ομάδα είναι ότι κατάφερε μετά από αρκετό καιρό να κρατήσει το μηδέν παθητικό στην άμυνα, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τη Λάρισα του Γιάννη Τάτση.
Πάντως ο ΠΑΣ συμπλήρωσε ένα μήνα χωρίς νίκη καθώς έχει να κερδίσει από τις 6 Δεκεμβρίου και το 2-0 επί τους ουραγού Λαμίας. Έκτοτε έχει δύο ισοπαλίες με Αστέρα Τρίπολης και Λάρισα, ενώ έχει γνωρίσει και δύο ήττες από Παναθηναϊκό και Απόλλωνα Σμύρνης.

Τα δεδομένα της
15ης αγωνιστικής
Συνολικά πάντως και τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής άφησαν γλυκόπικρη γεύση στον ΠΑΣ Γιάννινα. Κι αυτό γιατί ηττήθηκαν ο Παναιτωλικός από την ΑΕΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ, η Λαμία με 2-0 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και οι Γιαννιώτες πλησίασαν στον πόντο τον Απόλλωνα που ηττήθηκε στη Ριζούπολη με 0-1 από τον Παναθηναϊκό.
Ωστόσο, ήταν αρνητική για τους Γιαννιώτες η νίκη με ανατροπή του Ατρομήτου με 3-2 επί του ΠΑΟΚ, αποτέλεσμα που ανέβασε τους Περιστεριώτες στους 17 βαθμούς, δηλαδή στο +3 από τον ΠΑΣ, ενώ στους 18 βαθμούς πήγε και ο ΟΦΗ με τη νίκη του επί της Λαμίας. Ατρόμητος και ΟΦΗ κοντράρονται μεταξύ τους αύριο Κυριακή στο Περιστέρι. Ως εκ τούτου, γίνεται αντιληπτό ότι οι Γιαννιώτες χρειάζονται βαθμούς προκειμένου να ξεφύγουν βαθμολογικά από την τελευταία τριάδα, τους Παναιτωλικό, Λάρισα και Λαμία.

Αντίπαλος ο δεύτερος Άρης
Ο ΠΑΣ έχει μπροστά του δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια με αντιπάλους τους δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας, τον Άρη και τον Ολυμπιακό. Το απόγευμα της Δευτέρας οι Γιαννιώτες θα υποδεχτούν την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο «Ζωσιμάδες» με στόχο τη δεύτερη εντός έδρας νίκη. Το έργο της γιαννιώτικης ομάδας καθώς ο Άρης είναι από τις πιο σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος, αν εξαιρέσει κανείς την πρόσφατη ήττα με 2-0 από την ουραγό Λαμία
Υπενθυμίζεται ότι η αγωνιστική πρεμιέρα του ΠΑΣ είχε γίνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όταν και είχε αναδειχτεί ισόπαλος 2-2 με τον Άρη για την 3η αγωνιστική, μία από δύο ισοπαλίες που έχουν μέχρι τώρα οι Θεσσαλονικείς στο πρωτάθλημα.

Εκτός Κάργας και Κάστρο με Άρη
Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τη Δευτέρα τον τιμωρημένο Κάργα και τον τραυματία Κάστρο. Ο Κάργας συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσει σε αυτό το ματς την ποινή της μίας αγωνιστικής, ενώ ο Κάστρο βρίσκεται ακόμα σε πρόγραμμα αποθεραπείας για τη θλάση που υπέστη στον τετρακέφαλο. Ο Κολομβιανός μέσος θα δοκιμάσει από βδομάδα να επιστρέψει στις προπονήσεις προκειμένου να προλάβει το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.
Αντίθετα, ο Γιαννίκης μπορεί να υπολογίζει κανονικά τον Λέο. Ο Γάλλος επιθετικός απέφυγε το διάστρεμμα, προφυλάχθηκε κόντρα στη Λάρισα και είναι διαθέσιμος κόντρα στον Άρη. Έχει μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και θα είναι σίγουρα στην αποστολή, ενώ στις προπονήσεις του Σαββατοκύριακου θα φανεί αν έχει πιθανότητες για το βασικό σχήμα.
Η χτεσινή προπόνηση πραγματοποιήθηκε σε κλειστό γήπεδο στο Epirus Center και το πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά ασκήσεις επαναφοράς και στη συνέχεια παιχνίδια κατοχής σε μικρούς χώρους, ενώ οι παίκτες εξασκήθηκαν και σε αερόβιο passing game. Η προετοιμασία του ΠΑΣ θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί, ενώ θα ολοκληρωθεί αύριο όταν και ο Γιαννίκης θα ανακοινώσει την αποστολή της γιαννιώτικης ομάδας.

Διαιτητής ο Τσαγκαράκης
Ο Πέτρος Τσαγκαράκης από τα Χανιά ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρη στο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του Τσαγκαράκη θα είναι ο Χασάν Κούλα από τη Ξάνθη και ο Άγγελος Κολλιάκος από την Αθήνα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης από τη Μακεδονία.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία και AVAR ο Μιχάλης Παπαδάκης από το Ηράκλειο. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Σταθόπουλος από την Αχαΐα.