Δεν πήρε «φώτιση» στο Αλκαζάρ ο ΠΑΣ

on .

LARISA PAS 7 1 21

• Με ένα βαθμό στις αποσκευές του επέστρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα από τη Λάρισα καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με την ΑΕΛ το απόγευμα της Τετάρτης στο Αλκαζάρ για την εμβόλιμη 15η αγωνιστική της Super League.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά και με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αν όμως κάποια ομάδα έπρεπε να κερδίσει αυτή ήταν ο ΠΑΣ καθώς οι Γιαννιώτες έχασαν τις 3 μεγαλύτερες ευκαιρίες του παιχνιδιού με τους Καρτάλη (29'), Παμλίδη (43') και Κρίζμαν (75').
Το μη χείρον βέλτιστον για την ομάδα της Ηπείρου που ανέβηκε στους 14 βαθμούς και ξέφυγε τρεις βαθμούς από τον Παναιτωλικό που ηττήθηκε με 1-0 από την ΑΕΚ, ενώ η Λάρισα παρέμεινε στην προτελευταία θέση με μόλις 8 βαθμούς.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης προτίμησε να παρατάξει τον ΠΑΣ με διάταξη 4-3-3 και όχι με 4-4-2, αν και στην πορεία του αγώνα οδηγήθηκε σε αυτό το σύστημα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κάργας και Εραμούσπε. Μπροστά τους ήταν ο Σιόντης, έχοντας μπροστά τους τους Ντομίνγκεθ και Καρτάλη, στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης ο Παμλίδης, στην αριστερή ο Ελευθεριάδης και στην κορυφή ο Κρίζμαν.

Απείλησε δις ο Μιλοσάβλιεβιτς
Πιο ορεξάτος μπήκε στο ματς ο ΠΑΣ πιέζοντας ψηλά την ΑΕΛ και κέρδισε με το «καλημέρα» δυο κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Οι πιο πρώτες αξιόλογες στιγμές της αναμέτρησης πήραν πάντως βυσσινί χρώμα. Στο 6’ ο Φιλίπ έκανε τη σέντρα από αριστερά και στην πορεία της μπάλας ο Μιλοσάβλιεβιτς έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Χουτεσιώτη. Στο επόμενο λεπτό, η ομάδα του Γιάννη Τάτση απείλησε την εστία του Χουτεσιώτη με πρωταγωνιστή τον ίδιο παίκτη. Από κόρνερ του Φίλιπ ο Μιλοσάβλιεβιτς πήρε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο πορτιέρο του ΠΑΣ.

Σπουδαίες φάσεις με Καρτάλη-Παμλίδη
Με τη συμπλήρωση 29 λεπτών στην ιστορική έδρα της Λάρισας, ο ΠΑΣ έφτασε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι που μύρισε έντονα γκολ.
Ο Κρίζμαν κυνήγησε με πείσμα τη μπάλα από «στραβοκλωτσιά» του Μπέρτου, μπήκε ανάμεσα στον Μιχαήλ και τον τερματοφύλακα Νάγκι, κέρδισε τη μονομαχία και έστρωσε στον Καρτάλη, ο οποίος όμως αιφνιδιάστηκε και έκανε αποτυχημένη προβολή, ενώ είχε χρόνο να κοντρολάρει και να πλασάρει σε κενή εστία.
Μετά από ένα οκνηρό διάστημα στο παιχνίδι χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό άξιο αναφοράς στο ματς, η γιαννιώτικη ομάδα απείλησε την εστία του Νάγκι στο 43’. Από λάθος γύρισμα του Ηλιάδη, ο Παμλίδης από δεξιά έκλεψε τη μπάλα, βγήκε στην αντεπίθεση, ξεμαρκαρίστηκε και έκανε το σουτ, η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νάγκι.

Kακό ματς - φάσεις με Κρίζμαν-Νάουμετς
Πολύ κακό παιχνίδι έγινε και στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να αποδώσουν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, επιδιδόμενες σε ένα διαγωνισμό λαθών και φάουλ. Ο Γιάννης Τάσης γύρισε κι αυτός τη διάταξη σε 4-4-2 βάζοντας τον Τρουγιτς παρτενέρ του Πινακα στην επίθεση.
Ο Ντομίνγκεθ στο 65' έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ,ενώ αρχικά ο διαιτητής Φωτιάς έκανε κίνηση να υποδείξει φάουλ πάνω στον Καρτάλη. Πολύ καλή στιγμή σημειώθηκε για τους Γιαννιώτες στο 75'. Ο Παμλιδης σέντραρε, ο Κρίζμαν έκανε το κοντρόλ, έπιασε το μονοκόμματο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νάγκι. Λιγο έλειψε να πληγώσει την παλιά του ομάδα στη φάση αυτή ο Κροάτης επιθετικός.
Οι δύο ομάδες πίεζαν για να φτάσουν με απειλητικές διαθέσεις στις αντίπαλες εστίες, χωρίς όμως να το καταφέρνουν με ιδιαίτερη επιτυχία. Η μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε ανήκε στον ΠΑΣ. Στις καθυστερήσεις ο Νάουμετς έφυγε στην αντεπίθεση και παρά την πίεση σούταρε από τον άξονα, όμως ο Νάγκι ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Φωτιά να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα και τον ΠΑΣ να κρατάει μετά από πολύ καιρό το μηδέν στην άμυνα. Ήταν η δεύτερη φετινή «λευκή» ισοπαλία για τους Γιαννιώτες, μετά από εκείνη με τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες».
Διαιτησία: Φωτιάς(Χριστάκογλου- Μωϋσιάδης)
ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Ηλιάδης (53' Τρουγιτς), Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ Στελιάνο, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας (69' Γλυνος), Ζίζιτς, Μπέρτος (78' Νουνιτς) , Νικολιάς, Πινακάς.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σιόντης, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (87' Λιάσος), Ελευθεριάδης (77' Ναουμετς), Παμλίδης (77' Λωλης) , Κρίζμαν (92' Παντελάκης).

Γιαννίκης: «Μπορούσαμε και τη νίκη…»
Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Αργύρης Γιαννίκης χαρακτήρισε σημαντικό τον εκτός έδρας βαθμό, σημειώνοντας ότι: «Είναι σημαντικό να μην χάνεις εκτός έδρας και για εμάς σημαντικό είναι που δεν δεχθήκαμε γκολ σήμερα. Πιστεύω ότι έγινε νευρικό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες επειδή ήταν εμβόλιμη αγωνιστική και υπήρχε πίεση. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα, είχαμε πιο κλασικές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη αλλά το λιγότερο που πήραμε ήταν η ισοπαλία».
Για το αν μπορούσε ο ΠΑΣ να πάρει κάτι καλύτερο: «Πιστεύω ναι γιατί είχαμε δυο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με άδειο τέρμα που θα μπορούσαμε να βάλουμε γκολ.

Η Λάρισα έκανε μία φάση σε ολόκληρο το παιχνίδι. Η αμυντική λειτουργία ήταν καλή, ξεκινήσαμε με ένα σύστημα αλλάξαμε και στο τέλος παίξαμε 5-4-1 για να τελειώσει το ματς».
Για το ότι ο ΠΑΣ έπαιξε πιο συντηρητικά σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια: «Το παιχνίδι μας είναι ταχυδυναμικό και σε εμβόλιμες αγωνιστικές, που δεν μπορείς να κάνεις προπόνηση με τη βροχή στα Γιάννινα, είναι λογικό ότι η δύναμη δεν θα είναι η ίδια. Φάνηκε αυτό και σε εμάς και στη Λάρισα».