Λύσεις για τη «μεσαία γραμμή» αναζητά ο Αργ. Γιαννίκης

on .

SHMA PAS GIANNINA

• Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τις συνεχείς βροχοπτώσεις οι προπονήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζονται κανονικά καθώς η γιαννιώτικη ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της για την κυριακάτικη (03/01, 5:15 μ.μ.) αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Ζωσιμάδες» για την 14η αγωνιστική της Super League.
Παρά την κακή κατάσταση των αγωνιστικών χώρων στα γήπεδα του ΠΕΑΚΙ η χτεσινή προπόνηση έγινε στο Πανηπειρωτικό καθώς ο Γιαννίκης και το τεχνικό επιτελείο προτίμησαν να δουλέψουν πάνω στην τακτική και να μην επιβαρύνουν τους παίκτες με μια ακόμα προπόνηση σε πλαστικό γήπεδο.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά την απαραίτητη προθέρμανση και στη συνέχεια ασκήσεις τακτικής και δίτερμα 10Χ10 στον μισό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του ΠΕΑΚΙ που βρίσκεται προς την πλευρά της Εθνικής Οδού. Ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε τις πρώτες δοκιμές του ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου της Super League.
Ο 40χρονος προπονητής δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Σιόντη και Σάλιακα, ενώ θα απουσιάσει και ο τραυματίας Κάστρο, επομένως υπάρχει προβληματισμός για τις θέσεις στη μεσαία γραμμή. Ο Στέφανος Σιόντης αποβλήθηκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και θα απουσιάσει κόντρα σε Απόλλωνα Σμύρνης και Λάρισα, ενώ ο Μανώλης Σάλιακας δηλώθηκε κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής για συμπλήρωση 4 κίτρινων καρτών. Αναφορικά με τον τραυματία Φάμπρι Κάστρο, ο Κολομβιανός μέσος υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο και θα απουσιάσει σίγουρα στα δύο προσεχή παιχνίδια με Απόλλωνα και ΑΕΛ, ενώ θα δώσει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι με τον Άρη (11/01) για την 16η αγωνιστική.
Αντίθετα, κόντρα στον Απόλλωνα επιστρέφει ο Αλέξανδρος Καρτάλης που εξέτισε την ποινή του στο ισόπαλο (2-2) παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο 25χρονος ομογενής μέσος είναι και πάλι στο όριο καρτών καθώς έχει δεχτεί 6 και στην επόμενη κίτρινη που θα δεχτεί θα τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές. Κι αν στη περίπτωση του Σάλιακα η λύση για το δεξί άκρο της άμυνας είναι ο Οικονομόπουλος, τον Γιαννίκη τον προβληματίζουν οι απουσίες του Σιόντη και του Κάστρο. Παρά τη συνεχή και επίμονη στήριξη του Γιαννίκη, ο Ντομίνγκεθ μέχρι στιγμής δεν τον έχει δικαιώσει, ιδίως στα αμυντικά καθήκοντα της μεσαίας γραμμής.

Πέραν του Ισπανού στη θέση υπάρχουν ακόμα οι λύσεις του Κάργα, του Καρτάλη και του Λιάσου, όμως οι τελικές επιλογές του Γιαννίκη θα φανούν εντός των επόμενων προπονήσεων.
Όπως και να έχει και παρά τις απουσίες ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κυνηγήσει τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης προκειμένου να μπει με το δεξί στο 2021 και να μην κάνει κι άλλο εντός έδρας στραβοπάτημα. Οι Γιαννιώτες θα ψάξουν τη δεύτερη νίκη τους στο «Ζωσιμάδες» προκειμένου να ξεφύγουν από το γκρουπ των ουραγών και να ανεβούν βαθμολογικά παραπάνω από την 10η θέση που βρίσκονται τώρα.
Τέλος, όσον αφορά τον «κίτρινο πυρετό» υπήρξε σύγχυση και μπέρδεμα που προκλήθηκε από τα στατιστικά που κρατάει η ίδια η Super League. Η διοργανώτρια αρχή δεν έχει περάσει τις κόκκινες κάρτες στον Λώλη (στα Γιάννινα με αντίπαλο τη Λάρισα) και στον Εραμούσπε (στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ) και τις έχει περασμένες σαν διπλές κίτρινες κάρτες, κάτι που είναι λάθος και δεν ισχύει. Επομένως οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν συνολικά 37 και όχι 41 κίτρινες κάρτες, πολλοί όμως είναι αυτοί που βρίσκονται στο όριο καρτών. Πέραν του Καρτάλη που αναφέρθηκε και παραπάνω στο όριο βρίσκονται οι Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Πίρσμαν και Σιόντης.