Ξεκίνησε η προετοιμασία για τον «τελικό» με Απόλλωνα Σμύρνης

on .

GIANNIKHS ARGYRHS
• Διακοπές τέλος για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς μετά την πενθήμερη άδεια που τους έδωσε ο Αργύρης Γιαννίκης για τις ημέρες των Χριστουγέννων επέστρεψαν το μεσημέρι της Κυριακής στις προπονήσεις και ξεκίνησε η προετοιμασία για τον πρώτο αγώνα του 2021 με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Ζωσιμάδες» την Κυριακή 3 Ιανουαρίου για την 14η αγωνιστική της Super League.
Χτες υπήρξε πλήρης απαρτία και προπονήθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς την Κυριακή απουσίασαν με ειδική άδεια οι Σάλιακας και Οικονομόπουλος, ενώ μία επιπλέον ημέρα άδεια εξασφάλισε και ο Ντομίνγκεθ που επέστρεψε από την Ισπανία.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της συνεχούς βροχόπτωσης η κυριακάτικη προπόνηση έγινε εντός αποδυτηρίων και περιελάμβανε μόνο ασκήσεις στο γυμναστήριο. Το χτεσινό πρόγραμμα ξεκίνησε με την απαραίτητη προθέρμανση, στη συνέχεια παιχνίδια κατοχής σε μικρούς χώρους, ενώ στο τελευταίο κομμάτι πραγματοποιήθηκε και δίτερμα 8Χ8. Να σημειωθεί ότι στις προπονήσεις έχουν ενσωματωθεί όλοι οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι που υπήρξαν φήμες αποχώρησής τους, όπως οι Γιαννίκογλου και Πανουργιάς.
Κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης ο Αργύρης Γιαννίκης δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Σιόντη και Σάλιακα, αλλά και τον τραυματία Κάστρο. Ο Γιαννιώτης αρχηγός Στέφανος Σιόντης αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και θα απουσιάσει στα δύο επόμενα παιχνίδια με Απόλλωνα Σμύρνης και Λάρισα, ενώ ο Σάλιακας δηλώθηκε κόντρα στην ομάδα της Ριζούπολης να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής για τη συμπλήρωση 4 κίτρινων καρτών. Ο Κολομβιανός Φάμπρι Κάστρο υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο και θα απουσιάσει περίπου 3 εβδομάδες.
Σε «κίτρινο πυρετό» ο ΠΑΣ
Συνολικά πάντως ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις κίτρινες κάρτες καθώς έχει δεχτεί μέχρι τώρα 41 κάρτες σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ήδη κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν εκτίσει ποινή λόγω καρτών, ενώ κάποιοι θα εκτίσουν στα επόμενα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, ο Σάλιακας με τον Απόλλωνα Σμύρνης και ο Κάργας με τον Άρη για την 16η αγωνιστική. Αρκετοί είναι κι αυτοί που βρίσκονται στο όριο καρτών όπως οι Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Πίρσμαν και Σιόντης, ενώ ο Καρτάλης με 6 κίτρινες είναι στο όριο για ποινή δύο αγωνιστικών. Τέλος, να σημειωθεί ότι από την διοργανώτρια αρχή Super League έχει γίνει λάθος και έχουν δοθεί δύο κίτρινες κάρτες στον Εραμούσπε στην Τούμπα (σ.σ. αγώνα στον οποίο αποβλήθηκε) με αποτέλεσμα ο Αργεντινός αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα να φαίνεται με 4 κίτρινες κάρτες, ενώ έχει 3.
Εν αναμονή μεταγραφών
Την Παρασκευή ξεκινάει και επίσημα η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και στον ΠΑΣ Γιάννινα έχει ήδη γίνει η σχετική προεργασία. Ο Αργύρης Γιαννίκης έχει ζητήσει την απόκτηση 2-3 ποδοσφαιριστών και παρότι ο Γιώργος Χριστοβασίλης εμφανίζεται φειδωλός, θεωρείται δεδομένο ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κινηθεί για την απόκτηση επιθετικού. Ο Ιανουάριος είναι ένας κρίσιμος μήνας με πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις για τους Γιαννιώτες και απανωτά παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας επομένως όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνουν οι μεταγραφές τόσο το καλύτερο για τον Γιαννίκη και τους συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο.