Ο ΠΑΣ με «10» παίκτες άντεξε στην πίεση του Αστ. Τρίπολης

on .

PAS ASTERAS 21 12 20

• Ο τίτλος των κινηματογραφικών ταινιών «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» με πρωταγωνιστή τον Μπρους Γουίλις αποτυπώνει εύγλωτα το χτεσινό παιχνίδι και την ισοπαλία (2-2) του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Ζωσιμάδες». 

Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν στο σκορ με το πέμπτο γκολ του Παμλίδη (23'), όμως δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Μουνάφο (34') σχετικά νωρίς. Μάλιστα, βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο λόγω της αποβολής του Σιόντη (54') και πίσω στο σκορ με το γκολ του Λουίς Φερνάντεθ (84'), όμως αποδείχτηκαν σκληρό καρύδι και ισοφάρισαν στο τέλος με τον Κρίζμαν (86').
Παλικαρίσιος βαθμός για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη κόντρα στον ποιοτικό Αστέρα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με 13 βαθμούς σε 13 παιχνίδια και στην 10η θέση και έκλεισε το 2020 με την τρίτη φετινή εντός έδρας ισοπαλία. Πλήγμα για τη γιαννιώτικη ομάδα ενόψει Απόλλωνα η αποβολή του Σιόντη, αλλά και ο τραυματισμός του Κάστρο στον τετρακέφαλο.
Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Αρκετές εκπλήξεις επεφύλαξε στις επιλογές του ο Αργύρης Γιαννίκης καθώς έκανε πέντε αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον Παναθηναϊκό και άφησε εκτός τους Σάλιακα, Παντελάκη, Σιόντη και έβαλε στις θέσεις τους Οικονόμοπουλο, Κάργα, Ντομίνκεθ, ενώ στην επίθεση επέλεξε τον Κρίζμαν και όχι τον Λέο. Ο Τρικαλινός προπονητής επέλεξε σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος και αριστερό ο Πίρσμαν, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Κάστρο και Ντομίνγκεθ, δεξί εξτρέμ ο Νάουμετς, αριστερό ο Ελευθεριάδης και δίδυμο στην επίθεση οι Παμλίδης και Κρίζμαν.
Άτυχος ο Κάστρο - δοκάρι ο Ριέρα
Όπως σε όλα τα παιχνίδια, έτσι και στο χτεσινό, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε κεφάτος στο ξεκίνημα και έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο 4' όταν ο Κρίζμαν έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο επόμενο λεπτό οι Γιαννιώτες δέχθηκαν ψυχρολουσία, όταν είδαν τον Κάστρο να πέφτει στο έδαφος μετά από τράβηγμα στον τετρακέφαλο. Άτυχος ο Κολομβιανός χαφ που είχε ξεκινήσει ως αρχηγός και τον αντικατέστησε στο 8' ο Σιόντης, ενώ πήρε και το περιβραχιόνιο.
Ο Αστέρας Τρίπολης είχε δοκάρι στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Χουτεσιώτη. Συγκεκριμένα, στο 17' Μπαράλες και Σίτο συνδυάστηκαν από αριστερά, ο Σίτο είδε τον Ριέρα που έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη.. Με την εκτέλεσή του κόρνερ από τον Ριέρα, ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε τη μπάλα σε κεφαλιά του Κώτσιρα. Ο ΠΑΣ είχε την απάντησή του στο 21’. Ο Ελευθεριάδης έκλεψε τη μπάλα από τον Κώτσιρα, μπήκε στην περιοχή και έκανε σέντρα σουτ, ο Κρίζμαν άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του θέλοντας να ξεγελάσει τον Παπαδόπουλο, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Πέμπτο γκολ του Παμλίδη
Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και το μομέντουμ μετο μέρος του καθώς βρήκε πρώτος τον δρόμο προς τα δίχτυα και μάλιστα μέσα από ομαδική ενέργεια με παίκτες παίκτες να έχουν συμμετοχή στην επιθετική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα στο 23' ο Σιόντης πήρε τη μπάλα στο κέντρο, τροφοδότησε τον Ελευθεριάδη που πάσαρε στον Κρίζμαν. Ο Κροάτης είδε ελεύθερο τον Πίρσμαν από αριστερά και του άνοιξε τη μπάλα, ο Βέλγος πάτησε περιοχή και έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Παμλίδης ήταν αφύλακτος στη μικρή περιοχή και με πλάσε σε κενή εστία έκανε το 1-0 για τον ΠΑΣ. Ήταν το πέμπτο γκολ του Κατερινιώτη επιθετικού στο φετινό πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος σκόρερ των Γιαννιωτών, με δεύτερο τον Ελευθεριάδη με 4 τέρματα.
Ισοφάριση με Μουνάφο
Η χαρά του ΠΑΣ κράτησε μόλις 11 λεπτά καθώς οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 34’ στο 1-1 και την ισοφάριση. Μετά από μια εναέρια μονομαχία με νικητή τον Μπαράλες, ο Ριέρα με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μουνάφο και ο 32χρονος Αργεντινός μέσος πρόλαβε την έξοδο του Χουτεσιώτη και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Αποβολή Σιόντη, με 10 ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης ανακάτεψε την τράπουλα και έριξε στο ματς τον Λέο αντί του Νάουμετς, με τον Γάλλο επιθετικό να τοποθετείται παρτενέρ του Κρίζμαν στην επίθεση και τον Παμλίδη δεξί χαφ. Όμως τα σχέδια του άλλαξαν γρήγορα καθώς ο ΠΑΣ έμεινε με παίκτη λιγότερο. Στο 54' ο Σιόντης πήγε με σηκωμένες τάπες πάνω στον Σίτο και ο διαιτητής Ευαγγέλου του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τον ΠΑΣ με αριθμητικό μειονέκτημα για το υπόλοιπο του αγώνα σε ένα κομβικό χρονικά σημείο.
Προφανώς, η μεταβολή των αριθμητικών δεδομένων επηρέασε τις διαθέσεις των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ, με τον Αστέρα να έχει σαφώς την εδαφική υπεροχή και μία καλή στιγμή στο 62’. Ο Μουνάφο έκανε τη σέντρα και ο Μπαράλες με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να φανεί απειλητικός για την εστία του Παπαδόπουλου και στο 71’ ο Λέο σούταρε μετα από κούρσα από τα αριστερά, όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο. Με γρήγορο ρυθμό στο συγκεκριμένο διάστημα το παιχνίδι και στο 75’ από φάουλ του Ντομίνγκεθ, ο Λιάσος βρήκε χώρο, σούταρε και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.
Την ανατροπή  ο Αστέρας
Στη συνέχεια ακολούθησε ένα τρίλεπτο όπου ο Αστέρας προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΣ και τελικά έφτασε στο 1-2 στο 84’. Αρχικά, στο 82’ ο Μπαράλες σούταρε από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Χουτεσιώτη, ενώ στο 83’ ο Χουτεσιώτης είπε όχι σε κεφαλιά του Αργεντινού επιθετικού. Τελικά το γκολ σημειώθηκε στο 84’, όταν ο Αλβάρες από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Λουίς Φερνάντεθ με εντυπωσιακή εναέρια προβολή έκανε το 1-2.
Λύτρωση με Κρίζμαν
Οι Γιαννιώτες έστω και με την πλάτη στον τοίχο έδειξαν πολυ σκληροί για να πεθάνουν και έφτασαν στο γκολ της ισοφάρισης στο 86’. Από εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα, ο Κρίζμαν έκανε το πρώτο σουτ, οι αμυντικοί του Αστέρα δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και με δεύτερο σουτ ο Κροάτης επιθετικός την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, με τον Κροάτη επιθετικό να σπάει το ρόδι και πετυχαίνει το πρώτο του φετινό γκολ.
Διαιτησία: Ευαγγέλου (Κωνσταντόπουλος-Βασιλόπουλος)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (85’ Σάλιακας), Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάστρο (λ.τρ 8’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Νάουμετς (46’ Λέο), Ελευθεριάδης (63’ Παντελάκης), Παμλίδης (63’ Λιάσος), Κρίζμαν.
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Αλβάρες, Σουάρεθ, Καστάνο, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (40’λ.τρ Βαλιέντε), Σίτο (89’ Καπίγια), Μπαράλες, Ριέρα (74΄ Λουίς Φερνάντεθ), Ριτζίς (74’ Τιλίκα).