Να κλείσει με νίκη το 2020 θέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα…

on .

PAS GIANNINA ASTERAS TRIPOLHS SHMATA

• Με νίκη και θετικό πρόσημο θέλει να κλείσει το 2020 ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος υποδέχεται σήμερα το απόγευμα (5:15 μ.μ.) τον Αστέρα Τρίπολης στο «Ζωσιμάδες» για την 13η αγωνιστική της Super League, την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Μοναδική απουσία ο τιμωρημένος λόγω καρτών Καρτάλης, επιστρέφουν και διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα οι Λέο και Κρίζμαν.
Μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στάσιμος στους 12 βαθμούς και σήμερα θα επιδιώξει να πετύχει την τέταρτη φετινή του νίκη, με στόχο να ανεβεί βαθμολογικά και να βρεθεί κοντά στις θέσεις των play off. Ο σημερινός αντίπαλος Αστέρας Τρίπολης ήρθε στα Γιάννινα με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη του με 2-0 επί του Ατρομήτου την προηγούμενη Δευτέρα, αποτέλεσμα που τον ανέβασε στην 6η θέση με 16 βαθμούς.
Απόντες Καρτάλης  και Πανουργιάς
Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του με μοναδική εξαίρεση τον τιμωρημένο λόγω κίτρινων καρτών Αλέξανδρο Καρτάλη. Ο 25χρονος ομογενής συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει σήμερα την ποινή της μίας αγωνιστικής. Ήδη βρίσκεται με την οικογένειά του στη Γερμανία καθώς εξασφάλισε ειδική άδεια και θα επιστρέψει μετά τα Χριστούγεννα.
Σε άδεια βρίσκεται και ο Παντελής Πανουργιάς, ο οποίος δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συνεχίσει στη γιαννιώτικη ομάδα το νέο έτος. Τον προηγούμενο καιρό αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στη μέση και έμεινε αρκετό καιρό εκτός δράσης. Βέβαια, το συμβόλαιο του Πανουργιά ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, επομένως πρέπει να βρεθεί πρώτα συναινετική λύση.
Τα πλάνα του  Γιαννίκη
Το ευχάριστο για τον Γιαννίκη είναι ότι επέστρεψαν από τους τραυματισμούς τους οι Λέο και Κρίζμαν, δηλαδή το βασικό επιθετικό δίδυμο της γιαννιώτικης ομάδας. Ο Γάλλος επιθετικός ξεπέρασε το διάστρεμμα δευτέρου βαθμού και ο Κροάτης τη θλάση στο δικέφαλο. Μάλιστα, αμφότεροι διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα καθώς συμμετείχαν στις προπονήσεις καθ’όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Στις προπονήσεις έχει επιστρέψει και ο Λώλης μετά τη θλάση στο λαγονοψοΐτη μυ, αλλά το πιθανότερο είναι να μην χρησιμοποιηθεί.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χτες το πρωί με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής. Οι προπονήσεις όλων των προηγούμενων ημερών έγιναν με «πέπλο» ομίχλης στο Πανηπειρωτικό και ο Γιαννίκης δούλεψε με τους παίκτες του τακτικά για τον σημερινό αγώνα με τους Αρκάδες.
Μετά την απαραίτητη αρχική προθέρμανση το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε αντιδράσεις και μικρά σπριντ σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και στη συνέχεια διπλό παιχνίδι τακτικής 10Χ10, box to box.
Η απόφαση του Γιαννίκη να μην ανακοινώσει χτες την αποστολή, αλλά σήμερα το πρωί, ερμηνεύεται ως μια κίνηση να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του στους αντιπάλους και συγκεκριμένα τον Μίλαν Ράσταβατς, αλλά και να κρατήσει σε εγρήγορση όλους τους ποδοσφαιριστές της γιαννιώτικης ομάδας.
Ο Τρικαλινός τεχνικός δεν έχει ακόμα αποφασίσει ούτε τα πρόσωπα αλλά ούτε και το σύστημα που θα ακολουθήσει η γιαννιώτικη ομάδα. Εν πολλοίς αυτό θα εξαρτηθεί από το πρόσωπο που θα χρησιμοποιηθεί στο κέντρο. Αν επιλέξει τον Κάργα θα ακολουθήσει το 4-3-3, ενώ αν επιλεγεί ο Ντομίνγκεθ θα πάει σε διάταξη 4-4-2. Ο Λέο είναι πιο πιθανό να ξεκινήσει βασικός από τον Κρίζμαν, ενώ ο Κροάτης επιθετικός ίσως χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.
Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σιόντης, Κάστρο, Κάργας (Ντομίνγκεθ), Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Λέο.
Διαιτητής ο Ευαγγέλου
Ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του Ευαγγέλου θα είναι ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος από την Κορινθία και ο Σπυρίδων Βασιλόπουλος από τον Έβρο, ενώ τέταρτος θα είναι ο Αριστείδης Βάτσιος από τη Δυτική Αττική.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από τη Μακεδονία και AVAR ο Γεώργιος Χριστάκογλου από τη Χαλκιδική. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Σταθόπουλος από την Αχαΐα.
Αγνοεί τη νίκη από το 2014
H προϊστορία του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης είναι σχετικά σύντομη καθώς ξεκινάει το 2006, με την γιαννιώτικη ομάδα να μετράει με 5 νίκες σε 11 παιχνίδια και τους Τριπολιτσιώτες. Πάντως η τελευταία νίκη των Γιαννιωτών είναι πριν 6 χρόνια και συγκεκριμένα στις 25 Αυγούστου του 2014. Οι Αρκάδες έχουν φύγει τέσσερις φορές νικητές από το «Ζωσιμάδες», ενώ τα τελευταία δύο μεταξύ των δύο ομάδων έχουν λήξει ισόπαλα χωρίς τέρματα (0-0). Συνολικά ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει καταφέρει να σκοράρει 14 φορές και έχει δεχτεί 12 τέρματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο συναρπαστικό παιχνίδι τους ήταν το παρθενικό και μοναδικό για την Β' Εθνική με το ματς να είναι θρίλερ και να λυτρώνεται στο τέλος στην νίκη με 2-1 χάρη σε γκολ του Μιχαλόπουλου, ενώ δυο φορές έχει νικήσει τους Αρκάδες με 3-1 μια την σεζόν 2011-2012 και μια την σεζόν 2014-2015.
Από την άλλη ο Αστέρας έχει χτίσει μια μίνι θετική παράδοση στα Γιάννινα τα τελευταία χρόνια καθώς μετράει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στα 4 τελευταία παιχνίδια στο «Ζωσιμάδες». Κολλητές ήταν και οι δύο προηγούμενες νίκες των Αρκάδων τις σεζόν 2012-2013 και 2013-2014 με 1-2 και 0-2 αντίστοιχα, ενώ την πρώτη από τις αναφερόμενες χρονιές οι δυο τους αναμετρήθηκαν και στα play-off με τον ΠΑΣ να επικρατεί με 2-1.
Με Καπίγια στα Γιάννινα ο Αστέρας
Μετά από 20 μήνες θα επιστρέψει σήμερα στο «Ζωσιμάδες» ο Αστέρας Τρίπολης καθώς πέρσι ο ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίζονταν στη Super League 2. Οι Αρκάδες του Μίλαν Ράσταβατς ήρθαν στα Γιάννινα με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το 2-0 επί του Ατρομήτου και θα κυνηγήσουν τη νίκη από την πλευρά τους για να εδραιωθούν στην πρώτη εξάδα που οδηγεί στα play off.
Μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας επιστρέφει ο Ενέκο Καπίφια. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός υπέστη ρήξη χιαστών τον περασμένο Γενάρη και συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου στο τότε παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αλλά πλέον είναι καλά και επέστρεψε στις υποχρεώσεις των Αρκάδων.
Αναλυτικά την αποστολή του Αστέρα Τρίπολης αποτελούν οι: Παπαδόπουλος, Τσιφτσής, Γκαρσία, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Πέπε Καστάνο, Κώτσιρας, Άλβαρεθ, Βαλιέντε, Καπίγια, Λέο Τιλίκα, Μπόρχα Φερνάντεθ, Μουνάφο, Μπελόκ, Ιγκλέσιας, Ριέρα, Σίτο, Μπαράλες, Λουίς Φερνάντεθ, Ρεγκίς.