Με στόχο την πρώτη εντός έδρας νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τη Λάρισα

on .

PAS LARISA SHMATA

• Το πρώτο από τα δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια που έχει μπροστά του δίνει σήμερα το απόγευμα (5:15 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται τη Λάρισα στο «Ζωσιμάδες», σε εξ’ αναβολής αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική της Super League. Εντός της 22μελούς αποστολής οι Σιόντης, Κρίζμαν και Ελευθεριάδης, εκτός για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Κάστρο.
Μετά τη νίκη του στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τη δυνατότητα να ανέβει ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία, εκμεταλλευόμενος την έδρα του στα δύο ματς του ακολουθούν. Η χτεσινή νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ τον ανέβασε στους 9 βαθμούς, γι’ αυτό ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κυνηγήσει σήμερα τη νίκη κόντρα στην ΑΕΛ για να προσπεράσει τους «πράσινους», αλλά και τον Αστέρα Τρίπολης βαθμολογικά και να μπει στην πρώτη εξάδα.

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Ο Αργύρης Γιαννίκης και οι συνεργάτες του γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της σημερινής αναμέτρησης με τη Λάρισα και έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους. Η προετοιμασία ήταν σύντομη και στις προπονήσεις των δύο προηγούμενων ημερών το βάρος δόθηκε στην επιθετική τακτική. ΠΑΣ Γιάννινα και Λάρισα αναμετρήθηκαν και σε φιλικό προετοιμασίας (20/09) στην Καλαμπάκα, όταν οι Γιαννιώτες είχαν επικρατήσει με 0-1 χάρη σε γκολ του Κρίζμαν.
Στη σημερινή αναμέτρηση με τη Λάρισα θα επιστρέψει ο αρχηγός Στέφανος Σιόντης, ο οποίος ξεπέρασε το μυϊκό πρόβλημα στη μέση από το παιχνίδι με την ΑΕΚ και τέθηκε στη διάθεση του Γιαννίκη. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ξεκινήσει και στο βασικό σχήμα μαζί με τον MVP του Περιστερίου, Γιάννη Κάργα. Στην αποστολή βρίσκεται και ο Σάντι Κρίζμαν, ο οποίος επανέρχεται σταδιακά μετά τη θλάση που υπέστη, ενώ ο Γιαννίκης θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Χρήστος Ελευθεριάδης. Ο 29χρονος Καβαλιώτης μεσοεπιθετικός προπονήθηκε χτες, μετά το σφίξιμο που ένιωσε στο δικέφαλο στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, μπήκε στην αποστολή, ωστόσο η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Προφανώς, ο Γιαννίκης ανακοίνωσε 22 παίκτες στην αποστολή και όχι 20 καθώς θα περιμένει μέχρι και λίγη ώρα πριν τον αγώνα να διαπιστώσει την αγωνιστική ετοιμότητα των Κρίζμαν και Ελευθεριάδη. Αντίθετα, ο Φάμπρι Κάστρο έμεινε για δεύτερο σερί παιχνίδι εκτός αποστολής.
Οι Γιαννιώτες ολοκλήρωσαν χτες το πρωί τη σύντομη προετοιμασία τους για το σημερινό αγώνα με την ΑΕΛ και στη συνέχεια ο Αργύρης Γιαννίκης ανακοίνωσε τη 22μελή αποστολή.

Αναλυτικά την αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Γιαννίκογλου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Καρτάλης, Σιόντης, Ντομίνγκεθ, Νάουμετς, Λιάσος, Λώλης, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Λέο, Παμλίδης, Δούμτσης και Κρίζμαν.
Εκτός αποστολής έμειναν οι Κάστρο, Γροσδάνης, Γώγος, Αθανασίου και Νάτιντσουκ.
Σχετικά με το βασικό σχήμα, θεωρείται δεδομένο ότι ο Γιαννίκης θα προχωρήσει σε αλλαγές και rotation, προκειμένου η ομάδα να έχει φρεσκάδα και επιθετικότητα. Ο Σιόντης διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και ο Νάουμετς. Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάργας, Σιόντης (Ντομίνγκεθ), Καρτάλης, Νάουμετς, Παμλίδης, Λέο.

Διαιτητής ο Βρέσκας
Ο Γιώργιος Βρέσκας από την Πιερία θα διευθύνει το σημερινό αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λάρισα. Βοηθοί του Βρέσκα θα είναι οι Θεόδωρος Τζουβάρας από την Κοζάνη και Θεόδωρος Αϊναλής από τη Μακεδονία ενώ τέταρτος θα είναι ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα. Διαιτητής VAR θα είναι ο Βασίλειος Φωτιάς από την Πέλλα και AVAR ο Ανδρέας Φωτόπουλος από την Αθήνα. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Χρήστος Δαγκλής από τη Μακεδονία.

Με 22μελή αποστολή και η ΑΕΛ
Με απογευματινή προπόνηση ολοκληρώθηκε χτες η προετοιμασία της ΑΕΛ για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες».
Οι Λαρισαίοι προέρχονται από ισοπαλία (1-1) με το Βόλο στο Πανθεσσαλικό και ο προπονητής Μιχάλης Γρηγορίου πήρε στην αποστολή όλους τους διαθέσιμους παίκτες. Ανάμεσα τους και δύο πρώην παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Γιαννιώτης Αλέξης Μιχαήλ και ο Αλέξης Νικολιάς.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Νάγκυ, Μπάγιτς, Ηλιάδης, Μούζεκ, Μπέρτος, Γρηγορόπουλος, Μαϊδανός, Μιχαήλ, Στελιάνο, Σπάρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Κωστή, Γλυνός, Νικολιάς, Πινακάς, Τόρζε, Πλατέλλας, Γιουνές, Ζίζιτς, Ντουρμισάι, Δάκτυλας και Κοτσιανούλης.