Κ17 Άρης-ΠΑΣ 1-2

on .

K17Σπουδαία νίκη πήρε εκτός έδρας στο ντέρμπι κορυφής με τον Άρη η Κ 17 του ΠΑΣ Γιάννινα και παραμένει στην κορυφή ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ.

Η νίκη του ΠΑΣ αποκτάει μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι για μια ώρα έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λεοντίδη.
Η γιαννιώτικη ομάδα μετράει δύο νίκες στο ενεργητικό της με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, κάτι που δείχνει ότι και φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι από πλευράς ΠΑΣ είχε δύο πρωταγωνιστές.
Τον τερματοφύλακα Βρακά και τον επιθετικό Μίνα. Ο πρώτος έκανε σωτήριες επεμβάσεις στα σουτ των παικτών του Άρη, ο δεύτερος ήταν αυτός που πέτυχε τα δυο γκολ και έδωσε τη νίκη στον ΠΑΣ.
Να τονίσουμε ότι η προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι ποδοσφαιριστές όταν ο ΠΑΣ έμεινε με δέκα παίκτες ήταν εξαιρετική και είναι άξιοι συγχαρητηρίων.
Ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ στο 26’ όταν ο Μπέλλος βρήκε τον Μίνα και αυτός με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιαπανίτη κάνοντας το 0-1.
Η ισοφάριση για τον Άρη ήρθε στο 30’, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Χατζηϊωάννου από τον Λεοντίδη με τον παίκτη του ΠΑΣ να βλέπει την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή.
Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Σγουρός Ρ. ισοφαρίζοντας 1-1.
Ωστόσο ο ΠΑΣ είχε άμεσα την απάντηση και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γκρέστας έκανε τη σέντρα και ο Μίνα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Τσιαπανίτη κάνοντας το 1-2.
Στο δεύτερο μέρος ανέλαβε δράση ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Βρακάς ο οποίος είχε σωτήριες επεμβάσεις στα σουτ των Χατζηϊωάννου, Σγουρού, Τζίμα και Παναγίδη κρατώντας τη σπουδαία νίκη για τον ΠΑΣ.
Άρης: Τσιαπανίτης, Σγουρός Η. (50’Σεβαστίδης), Τσέρα, Καραμανλής (63’ Μπεκιαρίδης) Βακουφτσής, Τσιάτσιος, Κάλτσας (46’Κασαπίδης), Σγουρός Ρ., Χατζηϊωάννου, Παναγίδης (63’Ξανθόπουλος), Τζίμας
ΠΑΣ Γιάννινα: Βρακάς, Γκρέστας, Ναούμης, Λεοντίδης, Αδαμίδης, Μπέλλος (86’ Τουρμούσογλου), Τσέλιος, Λώλης (80’ Κίτσος), Μίνα (86’ Καφενζής), Φερεντίνος (65’ Χρήστου), Ζαρκαλής (86’ Αθανασίου)