Με επιθετικό πλάνο ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Βόλο

on .

BOLOS PAS
 Στην αγωνιστική δράση επιστρέφει ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος καθώς αντιμετωπίζει σήμερα (4:00 μ.μ.) το ΝΠΣ Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα προέρχεται από δύο σημαντικές ισοπαλίες κόντρα σε Άρη και Ολυμπιακό στα δύο πρώτα παιχνίδια που έδωσε στο πρωτάθλημα, αλλά και μετά από ένα ηχηρό «χαστούκι» από την ήττα με 3-0 στο φιλικό με τη Βέροια, ομάδα της Football League. 
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Ο Αργύρης Γιαννίκης και οι συνεργάτες του έλαβαν τα μηνύματα και επέστησαν την προσοχή στους παίκτες της γιαννιώτικης ομάδας. Ο Τρικαλινός τεχνικός έδωσε πολύ μεγάλη έμφαση στην επιθετική τακτική κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, κάτι που σημαίνει ότι θα παρατάξει τον ΠΑΣ με επιθετικό προσανατολισμό και όχι με διάθεση να κλειστή η ομάδα πίσω περιμένοντας τον αντίπαλο. Μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο συνεχές pressing, κάτι που ξεχώρισε σαν στοιχεία και στα δύο πρώτα παιχνίδια με Άρη και Ολυμπιακό. 
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χτες το πρωί στις 11:00 με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια η αποστολή της γιαννιώτικης ομάδας αναχώρησε για την περιοχή της Μαγνησίας και την πόλη του Βόλου, όπου και κατέλυσε πριν το σημερινό αγώνα. Το ευχάριστο για τον Αργύρη Γιαννίκη είναι ότι ο Γιάννης Κάργας ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο ισχίο και συμπεριλήφθηκε κανονικά στην 2μελή αποστολή. Ωστόσο, οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μην ξεκινήσει βασικός σήμερα στο Βόλο, προκειμένου να είναι 100% έτοιμος για τα ματς με Απόλλωνα Σμύρνης και ΑΕΚ που ακολουθούν Τετάρτη και Κυριακή. 
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Γιαννίκογλου, Σάλιακας, Οικονομόπουλος, Πίρσμαν, Κάργας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πανουργιάς, Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης, Χουάν Ντομίνγκεθ, Λιάσος, Νάουμετς, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Λέο, Κρίζμαν.
Εκτός αποστολής έμειναν ο τερματοφύλακας Αθανασίου και οι Πήλιος, Γώγος, Δούμτσης, Γροσδάνης, Λώλης και ο Λευκορώσος Νάντιντσουκ.
Σχετικά με τα πλάνα του Αργύρη Γιαννίκη δεν αναμένονται πολλές διαφοροποιήσεις και εκπλήξεις στο βασικό σχήμα. Ο Χουάν Ντομίνγκεθ ανεβάζει στροφές αλλά το πιθανότερο είναι να προτιμηθεί και πάλι το δίδυμο Σιόντη-Κάστρο στα χαφ που έχει εμπειρία και έχει δέσει μαζί από την περσινή χρονιά.
Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν και οι Καρτάλης και Νάουμετς, αλλά η συμμετοχή τους θα εξαρτηθεί από το αν θα παίξει ή όχι βασικός ο Λέο. 
Μια πιθανή ενδεκάδα για τον ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης, Νάουμετς (Λέο), Παμλίδης, Κρίζμαν.
Διαιτητής ο Τσαγκαράκης 
Ο Πέτρος Τσαγκαράκης από τα Χανιά ορίστηκε να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΝΠΣ Βόλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 5η στροφή του πρωταθλήματος.
Βοηθοί του θα είναι ο Ιορδάνης Δημητριάδης από την Καστοριά και ο Θεόδωρος Τζιουβάρας από την Κοζάνη, ενώ  τέταρτος θα είναι ο Γεώργιος Βρέσκας από την Πιερία.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα και AVAR ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου από την Αρκαδία. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Ιωάννης Τοπούζης από τα Τρίκαλα.
Με Ουάρντα  ο φορμαρισμένος Βόλος
Με τον Αιγύπτιο Αμρ Ουάρντα, αλλά και τον Ισπανό Τέκιο να συμπεριλαμβάνονται τελικά στην αποστολή ολοκληρώθηκε χτες η προετοιμασία του ΝΠΣ Βόλου για τη σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. 
Η ομάδα του Βόλου είναι μέχρι στιγμής η ευχάριστη έκπληξη του πρωτάθληματος και μετά από 4 αγωνιστικές βρίσκεται στην 3η θέση και τους 7 βαθμούς μαζί με τον Ολυμπιακό. Οι Βολιώτες έχουν επικρατήσει με 0-2 του Ατρομήτου στο Περιστέρι, έχουν μείνει ισόπαλοι 0-0 με τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό και νίκησαν με 1-2 εκτός έδρας τη Λαμία, ενώ η μοναδική τους ήττα ήρθε από τον Άρη με 0-1. 
Ο Ισπανός προπονητής Άνχελ Λόπεθ είναι στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεση του τον συμπατριώτη του αμυντικό Τέκιο, ο οποίος αποχώρησε τραυματία από το προηγούμενο ματς του Βόλου με τη Λαμία, ωστόσο κατάφερε στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος και ξεπέρασε τον τραυματισμό τους. Επίσης, στη διάθεση του 37χρονου Ισπανού τεχνικού θα είναι και ο Αιγύπτιος Ουάρντα. Αντίθετα, εκτός αποστολής έμεινε ο Σλοβάκος επιθετικός Έρικ Γέντρισεκ, αλλά και ο Ισπανός μέσος Ικέρ Γκουαροτσένα, ο οποίος είχε πρόβλημα τραυματισμού καθώς υπέστη διάστρεμμα ελαφριάς μορφής.
Αναλυτικά η αποστολή είναι η εξής: Γκαραβέλης, Κλέιμαν, Ντεντάκης, Φερράρι, Σάντσες, Κολόμπο, Τέκιο, Μήτογλου, Δημόπουλος, Τσοκάνης, Κρητικός, Νίνης, Ουάρντα, Μαρτίνες, Μπαριέντος, Ριένστρα, Κιάκος, Μπαρτόλο, Δουβίκας και Περέα.