ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΝ ΠΑΣ!

on .

PAS GIANNINA SHMA

Απαραίτητο και χρειαζούμενο ήταν το φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα στη Βέροια. Οι Γιαννιώτες γνώρισαν βαριά ήττα με 3-0 καθώς έδειξαν κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο και προσγειώθηκαν ανώμαλα μετά από τις δύο εντυπωσιακές ισοπαλίες με Άρη και Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει μπροστά του ένα δύσκολο πρόγραμμα καθώς θα δώσει 3 αγώνες με Βόλο, Απόλλωνα Σμύρνης και ΑΕΚ σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Τα συμπεράσματα  του φιλικού
Λίγες ημέρες μετά την παλικαρίσια ισοπαλία με τον Ολυμπιακό και εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος για τους αγώνες της Εθνικής για το Nations League, o ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε φιλικό αγώνα την Παρασκευή με τη Βέροια. Οι Γιαννιώτες έδειξαν το κακό αγωνιστικό τους πρόσωπο στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας και γνώρισαν βαριά ήττα από τη «βασίλισσα του Βορρά» με σκορ 3-0.
Οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη παρουσιάστηκαν νωθροί και ανόρεκτοι και συνολικά η εικόνα της γιαννιώτικης ομάδας με αντίπαλο ομάδα της Football League ήταν τουλάχιστον αποκρουστική και δεν επιδέχεται καμία δικαιολογίας, ακόμα κι αν επρόκειτο για φιλικό τεστ.
Ο Τρικαλινός τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, αλλά και όσους παίκτες δεν είχαν αγωνιστεί στα παιχνίδια με Άρη και Ολυμπιακό, όμως δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος με όσα είδε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΣ ήταν νωχελικός και παντελώς ακίνδυνος επιθετικά, ενώ και στην άμυνα υπήρχαν μεγάλα κενά που εκμεταλλεύτηκαν κυρίως οι Πασάς και Λουκίνας από τους Βεροιώτες.
Ανεπίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΣ έκανε ο Αργεντινός επιθετικός Φαμπρίτσιο Μπρένερ, του οποίου η μεταγραφή ανακοινώθηκε επίσημα την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Γιαννίκης τον έβαλε δεξί εξτρέμ και παρά την κινητικότητα του, έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά προκειμένου να διεκδικήσει θέση στο βασικό σχήμα. Λίγα πράγματα και από τον Γιώργο Δούμτση, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής για δεύτερη φορά μετά το φιλικό με τον Καραϊσκάκη Άρτας στο «Ζωσιμάδες». Ο νεαρός επιθετικός που προέρχεται από την Κ 19 του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με τον Λέο και έμεινε ακίνδυνος, ενώ δεν τροφοδοτήθηκε κατάλληλα και από τους συμπαίκτες του.
Κακή εμφάνιση και από τους Κάστρο και Χουάν Ντομίνγκεθ στα χαφ, αφού αμφότεροι εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου και έχασαν όλες τις μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Κολομβιανός έχει μείνει πίσω μετά τον τραυματισμό του στο φιλικό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ενώ ούτε και ο Ισπανός χαφ έχει δείξει ακόμα τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκε.
Πολλά κενά και στην άμυνα και έλλειψη ομοιογένειας ήταν εμφανής. Πανουργιάς και Γώγος αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τους επιθετικούς της Βέροιας και ιδίως ο Πασάς έκανε «πάρτι» στη γιαννιώτικη άμυνας. Μαζί με τους Οικονομόπουλο και Πήλιο φάνηκε η απουσία συνοχής και η έλλειψη παιχνιδιών.
Στο τελευταίο ημίωρο του παιχνιδιού στη Βέροια ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τους λεγόμενους βασικούς, όμως το σκορ ήταν ήδη στο 3-0 και η ροή του αγώνα δεν άλλαξε. Ο ΠΑΣ είχε μεν την υπεροχή, ωστόσο παρέμεινε ακίνδυνος επιθετικά και χωρίς ουσία στο παιχνίδι του.
Συμπερασματικά, οι «ρεζέρβες» του ΠΑΣ χρειάζονται ακόμα αρκετή δουλειά προκειμένου να διεκδικήσουν θέση στη βασική ενδεκάδα. Ο Γιαννίκης έχει φτιάξει μια ομάδα συνόλου που στηρίζεται στην ομαδική δουλειά και όχι στην ατομική ποιότητα. Γι’ αυτό και ο ΠΑΣ δεν έχει την πολυτέλεια να υποτιμάει αντιπάλους ή να αντιμετωπίζει χαλαρά αγώνες. Αυτό ήταν το κυριότερο μάθημα που πήρε από τη Βέροια, ομάδα της Football League, δηλαδή δύο κατηγορίες κάτω από τους Γιαννιώτες.
Σάββατο στο Βόλο η επιστροφή
Μετά τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας για το Nations League, τον χτεσινό αγώνα με τη Μολδαβία, αλλά και την αναμέτρηση της Τετάρτης με το Κόσοβο, το προσεχές Σαββατοκύριακο η Super League επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα επιστρέψει στους επίσημους αγώνες με αντίπαλο την ομάδα του Βόλου ΝΠΣ στην πόλη της Μαγνησίας. Παρότι το πρόγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα από την διοργανώτρια, εντούτοις διέρρευσε το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής. Το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με το Βόλο ορίστηκε για τις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου (17/10) και θα είναι το πρώτο χρονικά καθώς θα ανοίξει την αυλαία της αγωνιστικής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:
Σάββατο 17/10
16:00 Βόλος ΝΠΣ - ΠΑΣ Γιάννινα
18:15 Άρης – Απόλλων Σμύρνης
20:30 Ολυμπιακός – Ατρόμητος
Κυριακή 18/10
16:00 ΟΦΗ – Παναθηναϊκός
18:15 ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης
20:30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
Δευτέρα 19/10
19:30 Λαμία – Παναιτωλικός
Τρεις αγώνες σε μια εβδομάδα
Σήμερα το απόγευμα στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, Διοικητικό Συμβούλιο στη Super League. Μεταξύ άλλων, θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του αγώνων για τις υπόλοιπες αγωνιστικές μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, αλλά και το πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει μπροστά του ένα μικρό αγωνιστικό «Γολγοθά» καθώς θα δώσει 3 αγώνες σε διάστημα 7 ημερών. Κι αυτό γιατί ενδιάμεσα την Τετάρτη (21/10) έχει οριστεί εμβόλιμα το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική της Super League.
Επομένως, οι Γιαννιώτες έχουν μπροστά τους δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Βόλο και Απόλλωνα Σμύρνης Σάββατο και Τετάρτη, ενώ ακολουθεί και ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο «Ζωσιμάδες».
Τετάρτη 4 Νοεμβρίου με Λάρισα
Όπως έγινε γνωστό, το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική θα οδηγηθεί σε αναβολή. Αιτία οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στο Champions League και του ΠΑΟΚ στο Europa League. Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι πως η UEFA όρισε το Ολυμπιακός-Μαρσέιγ για την 1η αγωνιστική του Champions League την Τετάρτη (21/10) και το ΠΑΟΚ-Ομόνοια την Πέμπτη (22/10).
Επομένως προκύπτει πρόβλημα με τη διεξαγωγή του μεταξύ τους ντέρμπι, το οποίο θα πήγαινε είτε για τις 24 είτε για τις 25 του μηνός. Το θέμα είναι ότι την Τρίτη 27/10 οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Πόρτο για τη 2η αγωνιστική του Champions League και σύμφωνα με τον ΚΑΠ πρέπει να μεσολαβούν τουλάχιστον τρεις ημέρες μεταξύ δύο αγώνων, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί συμβεί.
Από εκεί και πέρα ορίστηκαν οι ημερομηνίες των εξ αναβολής αγώνων λόγω της μη συμμετοχής από την αρχή στο πρωτάθλημα του Απόλλωνα Σμύρνης και του ΠΑΣ Γιάννινα. Το παιχνίδι των Γιαννιωτών με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στη Ριζούπολη για την 1η αγωνιστική θα γίνει την Τετάρτη (21/10) στις 18:15.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχτεί τη Λάρισα στο «Ζωσιμάδες» για την 2η αγωνιστική την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, ενώ μία ημέρα νωρίτερα ο Απόλλων Σμύρνης θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.
Μοναδικό πρόβλημα ο Κάργας
Μετά το παιχνίδι της Βέροιας, ο Αργύρης Γιαννίκης περίμενε το Σάββατο το πρωί τους παίκτες του για προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ ίσως και για… τιμωρία για την άσχημη εμφάνιση και την ήττα στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.
Πάντως από το Σάββατο το μεσημέρι μέχρι και σήμερα οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν ρεπό, ενώ και η σημερινή προπόνηση δεν θα είναι σε έντονους ρυθμούς καθώς έχουν προγραμματιστεί ατομικά προγράμματα. Ουσιαστικά οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφουν αύριο στις προπονήσεις οπότε και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τον σαββατιάτικο αγώνα με τον Βόλο ΝΠΣ για την 5η αγωνιστική της Super League.
Το ευχάριστο για τον Τρικαλινό τεχνικό είναι πως δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και το μοναδικό θέμα τραυματισμού είναι αυτό του Γιάννη Κάργα που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ισχίο. Το πιθανότερο για τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό είναι πως θα χάσει και το ματς στον Βόλο, ωστόσο αυτό θα φανεί εντός των επόμενων ημερών, όταν και θα δοκιμάσει να επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.
Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΣ στα συνεχόμενα παιχνίδια που ακολουθεί δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο σε 11 παίκτες και θα χρειαστούν απαραίτητα λύσεις και ανάσες από τον πάγκο. Γι’ αυτό και ο Γιαννίκης θέλει να έχει όλους τους παίκτες του σε αγωνιστική ετοιμότητα.