Ποδαρικό με το δεξί στις επίσημες υποχρεώσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

basket

• Αν επιβεβαιωθεί το ρητό «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», τότε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα στις επίσημες υποχρεώσεις της!
Στο χθεσινό παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία των επίσημων υποχρεώσεων της γιαννιώτικης ομάδας, τα κορίτσια του Νίκου Δουβίτσα επιβλήθηκαν εκτός έδρας της Δάφνης Αγίου Δημητρίου με 52-56 για την β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Η γιαννιώτικη ομάδα μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι και ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο έμεινε πίσω στο σκορ με 9 πόντους 17-8, έχοντας προβλήματα στον επιθετικό τομέα.
Την ίδια εικόνα παρουσίασε ο ΠΑΣ Γιάννινα και κατά την διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου με τις γηπεδούχες να διατηρούν μια διαφορά κοντά στους δέκα πόντους και να κλείνουν το ημίχρονο στο +8 (33-25.
Η ομάδα Νίκου Δουβίτσα μπήκε αποφασισμένη στο τρίτο δεκάλεπτο να κάνει ολική επαναφορά και έχοντας ως όπλο την εξαιρετική της άμυνα, κατόρθωσε να γυρίσει το ματς και να πάρει μάλιστα και με μικρή διαφορά έξι πόντων στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (39-45), δεχόμενη μόλις έξι πόντους σε αυτό το διάστημα.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα διαχειρίστηκε με ψυχραιμία και σοβαρότητα το μικρό αυτό προβάδισμα και πήρε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της σεζόν επικρατώντας με 56-52 της Δάφνης Αγίου Δημητρίου.
Πρώτη σκόρερ η Σαμάνθα Κούπερ με 20 πόντους και ένα τρίποντο, ενώ άλλους 17 πόντους προσέθεσε η Αγγελική Βιντσιλαίου. Χρόνο συμμετοχής πήρε και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Νάταλι Μπάτλερ.
Επόμενος αντίπαλος στα προημιτελικά θα είναι ο ΠΑΟΚ ο οποίος το Σάββατο το απόγευμα επιβλήθηκε του Σπόρτινγκ με 66-54. Το παιχνίδι θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πυλαίας στις 23 Δεκεμβρίου.
Τα δεκάλεπτα: 17-8, 33-25, 39-45, 52-56
Διαιτητές: Κανελλόπουλος-Λαμπίρης
Δάφνη Αγ. Δημητρίου (Μπουμπούς): Τζανετάτου 7, Καρακασίδου 10(1), Γεροστεργίου 7(1), Γουίτεντ 15, Παγώνη 2, Τσίκα, Ότο 8(2), Γκριτζά 3.
ΠΑΣ Γιάννινα (Δουβίτσας): Πανούση 7(1), Σαρηγιαννίδου 3, Ντάλα 2, Κούπερ 20(1), Βιντσιλαίου Α. 17, Βεντρέλ 6, Χρηστάκη, Βιντσιλαίου Σ., Μπάτλερ 1.