Τους νεοαποκτηθέντες «δοκιμάζει» ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Βέροια

on .

veria pas

• Την ευκαιρία να τεστάρει τις δυνατότητες των νεοαποκτηθέντων παικτών αλλά και όσων δεν έχουν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στα δυο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, έχει ο Αργύρης Γιαννίκης στο σημερινό φιλικό παιχνίδι με τη Βέροια που θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο της πρωτεύουσας της Ημαθίας.
Η διακοπή της Super League λόγω των αναμετρήσεων της Εθνικής Ελλάδος με τη Μολδαβία και το Κόσοβο για το Nations League, δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη για τους ανθρώπους της γιαννιώτικης ομάδας, οι οποίοι θέλουν να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται ορισμένοι ποδοσφαιριστές αλλά και να διορθωθούν οι όποιες αδυναμίες της ομάδας που προέκυψαν από τα πρώτα επίσημα ματς.
Τα δείγματα από τα παιχνίδια με Άρη και Ολυμπιακό είναι θετικά, όμως ο Τρικαλινός τεχνικός ζήτησε χαμηλούς τόνους και αφοσίωση στα αγωνιστικά καθήκοντα, καθώς ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και πρέπει οι παίκτες να παραμείνουν προσγειωμένοι.
Στο σημερινό φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη «Βασίλισσα του Βορρά», ενδέχεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής τόσο ο πρόσφατα νεοαποκτηθείς Αργεντινός Φαμπρίτσιο Μπρένερ, όσο και οι νεαροί Δούμτσης, Αθανασίου και Νάτιντσουκ. Μία φιλική ανάπαυλα, λοιπόν, η σημερινή για τον ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει των δύο εκτός έδρας αναμετρήσεων με Ν.Π.Σ Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (17 ή 18/10) για την 5η αγωνιστική και για το εξ’ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη στις 21 Οκτωβρίου.

Αρκετοί γνώριμοι…
Απέναντί του στο σημερινό φιλικό στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα βρει αρκετούς παλιούς γνώριμους που φόρεσαν άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο τη φανέλα με τον ταύρο στο στήθος.
Ο τερματοφύλακας Μάρκος Βελλίδης και ο επιθετικός Γιάννης Λουκίνας που μετά τον ΠΑΣ έπαιξαν σε Λαμία και Πλατανιά αντίστοιχα αλλά και οι αμυντικοί Τόλης Σκόνδρας και Μιχάλης Μπουκουβάλας, οι οποίοι έμειναν ελεύθεροι το περασμένο καλοκαίρι από τη γιαννιώτικη ομάδα και εντάχθηκαν στην ομάδα του 51χρονου Καβαλιώτη τεχνικού Παύλου Δερμιτζάκη.
Να σημειωθεί πώς στο ρόστερ της ημαθιώτικης ομάδας ανήκει από το 2017, ένα γιαννιωτόπουλο, ο 25 χρονος αμυντικός Γιώργος Μπλέτσας με θητεία σε Ζάκυνθο και πέρασμα από Ηρακλή και Πανιώνιο.

«Φρούδες… χαμένες ελπίδες»
Στην αντεπίθεση πέρασε με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εναντίον του Ερασιτέχνη ΠΑΣ σχετικά με τα δελτία των ποδοσφαιριστών των Κ19 και Κ17 που δεν υπέγραφε η διοίκηση του ερασιτέχνη, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να βάλει σε κίνδυνο το μέλλον των παιδιών.
«Ελπίζαμε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι αυτό που εμείς χαρακτηρίσαμε εξ’ αρχής «ενδοοικογενειακό ζήτημα» θα λυνόταν εντός της οικογένειας του ΠΑΣ. Ελπίζαμε ότι θα πρυτάνευε η λογική και όχι οι μπακαλίστικοι υπολογισμοί αριθμού δελτίων και αναγκών των τμημάτων υποδομών. Ελπίζαμε ότι θα έβλεπαν όλοι τα ανήσυχα πρόσωπα των νεαρών ποδοσφαιριστών μας και θα σταματούσαν τα παιχνίδια στην πλάτη τους.Φρούδες… Χαμένες Ελπίδες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία χαρακτηρίζει ανένδοτους, αδιάλλακτους τους διοικούντες του Ερασιτέχνη και επισημαίνεται ότι από την πλευρά της ΠΑΕ δεν θα εκδιωχθούν οι συνεργάτες τόσων ετών και δε θα ξεχαστεί η πολυετή προσφορά τους, μόνο και μόνο γιατί κάποιοι ξαφνικά αποφάσισαν ότι είναι «ανάξιοι» και απαιτούν την απομάκρυνση τους, θέτοντας εμπόδια στο πρωτάθλημα υποδομών.
«Παίζουν με τα όνειρα τόσων παιδιών και προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα και στη συμμετοχή της ΠΑΕ στο πρωτάθλημα.
ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ να βάλει σε κίνδυνο το μέλλον των παιδιών μας και δε θα χάσουμε κανέναν μελλοντικό Μιχαήλ, κανέναν μελλοντικό Λώλη, Λιάσο, Πήλιο, Γροσδάνη… Στο εξής πορευόμαστε χωρίς «πατερούληδες» και «φρούρια».Πορευόμαστε μόνο με τους οπαδούς μας, με τα παιδιά μας, με τους ανθρώπους μας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Κανονικά και φέτος το μπαράζ
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, πάρθηκε, μεταξύ των άλλων, και η απόφαση να διεξαχθούν στο τέλος και της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου οι αγώνες μπαράζ μεταξύ του 13ου της Super League 1 και του 2ου της Super League 2, απορρίπτοντας παράλληλα την πρόταση της S.L 2 για απευθείας άνοδο δυο ομάδων στη μεγάλη κατηγορία.