Ευκαιρία για τον ΠΑΣ να δουλέψει τις αδυναμίες του στη διακοπή

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος για το φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με την Αυστρία, αλλά και τους αγώνες με τη Μολδαβία και το Κόσοβο για το Nations League θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Αργύρης Γιαννίκης και οι συνεργάτες του, προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη και τις αγωνιστικές αδυναμίες της γιαννιώτικης ομάδας.
Κόντρα στον Άρη και τον Ολυμπιακό ο ΠΑΣ Γιάννινα απέσπασε δύο ισοπαλίες και έχει 2 βαθμούς μετά την 4η αγωνιστική, έχοντας όμως δύο παιχνίδια λιγότερα, αυτά με Απόλλων Σμύρνης και Λάρισα. Αναμφισβήτητα, ένα δυναμικό ξεκίνημα για τους Γιαννιώτες στο πρωτάθλημα και θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι δεν συμφέρει τη γιαννιώτικη ομάδα η διακοπή του πρωταθλήματος. Ωστόσο, δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στις νέες μεταγραφές να ανεβάσουν ρυθμό και να βρεθούν κοντά στο επίπεδο της υπόλοιπης ομάδας.
Μπορεί ο Εραμούσπε να πήρε αναγκαστικά το βάπτισμα του πυρός λόγω του τραυματισμού του Κάργα, ωστόσο θέλει ακόμα δουλειά τόσο αυτός όσο και ο Ισπανός μέσος Χουάν Ντομίνγκεθ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η φάση από την οποία προήλθε η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού με τον επιθετικό Χασάν. Η φάση ξεκίνησε με λάθος γύρισμα του Ντομίνγκεθ προς τα πίσω και τραγική αντίδραση του Εραμούσπε, ευτυχώς όμως για τον ΠΑΣ ο επιθετικός του Ολυμπιακού αστόχησε.
Την Παρασκευή το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει προγραμματίσει φιλικό με τη Βέροια στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Ήταν κάτι που είχε ζητήσει ο Αργύρης Γιαννίκης προκειμένου οι παίκτες του να μείνουν σε αγωνιστική εγρήγορση και να έχουν ακόμα ένα παιχνίδι στα πόδια τους. Λογικά σε αυτό το παιχνίδι θα πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες που δεν συμμετείχαν στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια και θα δοκιμαστούν και μεταγραφικά αποκτήματα όπως ο Δούμτσης και ίσως και ο Λευκορώσος Νάτιντσουκ.
Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε χωρίς ο ΠΑΣ Γιάννινα να αποκτήσει κάποιον επιθετικό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η απόκτηση του Φαμπρίτσιο Μπρένερ. Πλέον, αν οι Γιαννιώτες αποκτήσουν κάποιον παίκτη, θα είναι από την ελεύθερη αγορά καθώς υπάρχει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 16 Οκτωβρίου για άνεργους ή ελεύθερους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Χριστοβασίλης: «Δεν ανήκουμε στο άρμα κανενός»
Για το πρόσφατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τη μέχρι τώρα αγωνιστική πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και την αγωνιστική απάντηση που έδωσε η ομάδα σε όσους την εμφάνιζαν προσδεμένη στο άρμα του Ολυμπιακού, απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, σε χτεσινή συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.
Ο μεγαλομέτοχος της γιαννιώτικης ομάδας χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από τον επιθετικό προσανατολισμό που έχει υιοθετήσει στο παιχνίδι στο παιχνίδι του ο ΠΑΣ υπό την καθοδήγηση του Αργύρη Γιαννίκη, εξαίροντας ταυτόχρονα την αγωνιστική κατάσταση και τα θετικά αποτελέσματα της ομάδας στους δύο πρώτους αγώνες απέναντι σε θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους όπως αναμφισβήτητα είναι ο Άρης και ο Ολυμπιακός, παρά την έλλειψη επίσημων παιχνιδιών και την υποχρεωτικά σύντομη σε διάρκεια προετοιμασία.
Τόνισε δε, ότι ο ΠΑΣ ουδέποτε υπήρξε ούτε και πρόκειται να υπάρξει προσδεδεμένος στο «άρμα» οποιουδήποτε θεωρητικά «μεγάλου» ποδοσφαιρικού σωματείου, επικρίνοντας ταυτόχρονα την παραφιλολογία γύρω από το θέμα αυτό, σχετικά πάντα με τις μικρομεσαίες ομάδες. Τέλος, επανέλαβε ότι είναι διατεθειμένος να παραμείνει για όσο χρειαστεί στα ηνία του ιστορικού συλλόγου και να κάνει πίσω μόνον εφόσον παρουσιαστεί μια πραγματικά συμφέρουσα εναλλακτική πρόταση, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.