Έδειξε έτοιμος ο ΠΑΣ για μεγάλα πράγματα

on .

pas pao

• Με δυο δυνατά φιλικά παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό που έγιναν το Σαββατοκύριακο στο Νέο Κλειστό Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της γυναικείας ομάδας Μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων.
Η ομάδα του Νίκου Δουβίτσα μπαίνει αυτή την εβδομάδα στη τελική ευθεία για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας αγωνιστικής περιόδου με αντίπαλο τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου στα πλαίσια της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο αγώνας θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Αγίου Δημητρίου Αττικής και είναι νοκ άουτ.
Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Σπόρτιγκ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, οι αγώνες της οποίας θα γίνουν την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου.

Σάββατο: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 73-63
Σπουδαία επικράτηση για τη γυναικεία ομάδα Μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Παναθηναϊκού με 73-63 έστω και σε φιλικό επίπεδο, στον πρώτο χρονικά αγώνα των δυο ομάδων στο Νέο Κλειστό.
Τόσο η ομάδα του Νίκου Δουβίτσα όσο και αυτή της Ελένης Καπογιάννη παρουσιάστηκαν με τα βασικά τους σχήματα και κυνήγησαν και οι δύο τη νίκη σε ένα όμορφο, αμφίρροπο και δυνατό αγώνα.
Ο ΠΑΣ Γιάνννινα έδειξε πολύ καλή εικόνα με αυτοματισμούς σε άμυνα και επίθεση και έβγαλε στοιχεία του παιχνιδιού που δουλεύει ο κόουτς Δουβίτσας καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας.
Δεκάλεπτα: 19-22, 29-35, 58-52, 73-63
ΠΑΣ Γιάννινα (Δουβίτσας-Μιχαήλ): Χούλη, Panousis 22(4), Σαρηγιαννίδου 12, Ντάλα, Κατσαμούρη 5, Cooper 15(3), Βιντσιλαίου 17, Vendrell 2, Πάφη, Χρηστάκη
Παναθηναϊκός (Καπογιάννη-Ζιάκας): Reed 14, Morgan 8(1), Χελιώτη 2, Μούλη 3, Λύμουρα 16(3), Καλαμπάκου 5, Κωτούλα, Σκουμπάκη 2, Δίελα 5, Ζιάκα, Παναγιωτοπούλου, Χιούστον 8

Κυριακή: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 65-71
Την… ρεβάνς πήρε ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην δεύτερη φιλική αναμέτρηση των δυο ομάδων που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο των Ιωαννίνων. Σε ένα παιχνίδι που θύμισε εν πολλοίς τον αγώνα του Σαββάτου οι φιλοξενούμενες επιβλήθηκαν του ΠΑΣ με 71-65.
Μουδιασμένα μπήκαν οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα στην χθεσινή αναμέτρηση δίνοντας το πάνω χέρι στον Παναθηναϊκό εξ αρχής να χτίσει διψήφια διαφορά κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο όντας πίσω στο σκορ 22-10.
Ο Παναθηναϊκός έχοντας σε μεγάλη μέρα τις Αμερικανίδες του Χιούστον και Ριντ συνέχισε να αυξάνει την διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο φτάνοντας και στο +17. Οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα αφυπνίστηκαν και γρήγορα μείωσαν την διαφορά έχοντας σε εξαιρετική μέρα την Βιντσιλαίου. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον Παναθηναϊκό μπροστά με 37-29.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τις Γιαννιώτισσες οι οποίες συνέχισαν να έχουν καλές επιλογές και το momentum με το μέρος τους, σιγά-σιγά εξανεμίστηκε η διαφορά και μάλιστα με τρίποντα των Σαρηγιαννίδου και Βεντρέλ πέρασε μπροστά και ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο με 56-53.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο παρότι ο ΠΑΣ Γιάννινα διατηρούσε μια διαφορά πέντε πόντων ο Παναθηναϊκός με δυο δικά του σερί γύρισε το παιχνίδι και… ισοφάρισε τις νίκες επικρατώντας με 65-71.
Πρώτη σκόρερ ξανά για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η Αγγελική Βιντσιλαίου με 19 πόντους, ενώ 16 πρόσθεσε η Κούπερ. Σε μεγάλη μέρα οι δύο ψηλές Αμερικανίδες του Παναθηναϊκού που είχαν μαζί τους 51 από τους 71 πόντους, με την Χιούστον να πετυχαίνει 31 και την Ριντ να προσθέτει 20.
Πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα στρέφει την προσοχή του στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν που είναι την επόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου απέναντι στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου για τη Β΄ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Τα δεκάλεπτα: 10-22, 29-37, 56-53, 65-71
ΠΑΣ Γιάννινα (Δουβίτσας): Πανούση 6(1), Σαρηγιαννίδου 8(2), Ντάλα 8(2), Κατσαμούρη 4, Κούπερ 16(2), Βιντσιλαίου 19(1), Βεντρέλ 4(1), Χρηστάκη
Παναθηναϊκός (Καπογιάννης): Ριντ 20, Χελιώτη 2, Μούλη 6, Λύμουρα 2, Καλαμπάκου 5(1), Κωτούλα 3(1), Δίελα 2, Χιούστον 31Aπέκτησε Μπάτλερ
Μετά τις Κούπερ και Βεντρέλ, η γυναικεία ομάδα Μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα προχώρησε στην απόκτηση μίας ακόμη ξένης παίκτριας.
Πρόκειται για την 25χρονη ύψους 1,96 Αμερικανίδα Ναταλί Μπάτλερ.
Η Νάταλι Μπάτλερ είναι το κλασσικό πεντάρι που θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του Νίκου Δουβίτσα και έρχεται στην πόλη μας με γεμάτο βιογραφικό και παραστάσεις από Eurocup, ενώ έχει επιλεγεί και στο Νο30 του draft για το WNBA.