Παιχνίδι-πρόκληση για τον ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό

on .

PAS OLYMPIAKOS

Μια αναμέτρηση-πρόκληση και ένα δύσκολο, αλλά όχι ανυπέρβλητο εμπόδιο έχει μπροστά του ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται αύριο το βράδυ (8:30 μ.μ.) τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο «Ζωσιμάδες» για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.
Οι Γιαννιώτες μπήκαν με φόρα και… τσαμπουκά στην δική τους πρεμιέρα την 3η αγωνιστική κόντρα στον Άρη και πήραν ισοπαλία 2-2 με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αν και θα μπορούσαν κάλλιστα να φύγουν με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη καθώς προηγήθηκαν με 0-2. Βέβαια, ο αυριανός αντίπαλος είναι ακόμα πιο δύσκολος, όμως ο Αργύρης Γιαννίκης πιστεύει στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του και το αγωνιστικό πλάνο της γιαννιώτικης ομάδας.
Ο Τρικαλινός τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Κάργα, ο οποίος θα χάσει και αυτό το παιχνίδι λόγω του τραυματισμού που είχε στο ισχίο, όμως δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιο άλλο απρόοπτο ή τραυματισμό και καταστρώνει τα πλάνα του για την κυριακάτικη αναμέτρηση. Ο Γιαννίκης ζητάει από τους παίκτες του να δείξουν τα καλά στοιχεία που έδειξαν στο παιχνίδι με τον Άρη να τα επαναλάβουν και κόντρα στους Πειραιώτες. Δηλαδή το συνεχές pressing ψηλά και την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας έξω από την περιοχή του αντιπάλου.
Όλη την τρέχουσα εβδομάδα ο Γιαννίκης έριξε το βάρος στην τακτική, το πως θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες του αμυντικά τους επιθετικούς των Πειραιωτών, ενώ στόχος του είναι να μην έχει ο ΠΑΣ παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση και να μπορέσει και αυτός είναι δημιουργικός ώστε να έχει τις δικές του ευκαιρίες στο παιχνίδι.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίστηκε χτες με πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ, ενώ την Πέμπτη είχε γίνει στο «Ζωσιμάδες» και είχε ακολουθήσει η επίσημη φωτογράφιση της ομάδας. Μετά το αρχικό ζέσταμα και τις ασκήσεις συναρμογής, ο Αργύρης Γιαννίκης έριξε το βάρος στην τακτική ανάλυση και τις κινήσεις που θέλει να κάνουν οι παίκτες του τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι.
Στο χτεσινό οικογενειακό δίτερμα, ο Αργύρης Γιαννίκης δεν αποκάλυψε την ενδεκάδα που θα παρατάξει στην αυριανή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και προτίμησε να ανακατεύει διαρκώς την τράπουλα κατά τη διάρκεια του εσωτερικού διπλού. Ωστόσο και παρά τις δοκιμές του Γιαννίκη, δεν αποκλείεται ο ΠΑΣ να ξεκινήσει αύριο με τους ίδιους που ξεκίνησαν το ματς στο «Κλ. Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης.
Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν, Σιόντης (Κάστρο), Καρτάλης, Νάουμετς, Παμλίδης, Λέο, Κρίζμαν.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί στις 10:00 με την τελευταία προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Αργύρης Γιαννίκης θα ανακοινώσει την αποστολή για τον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους».
Διαιτητής ο Καραντώνης
Ο Δημήτριος Καραντώνης από την Ημαθία ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει την κυριακάτικη αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό.
Βοηθοί του Καραντώνη θα είναι ο Ιωάννης Καραγκιζόπουλος από την Ημαθία και ο Αντώνης Δίπλαρης από την Καρδίτσα ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική. Διαιτητής VAR θα είναι ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης από τη Δράνα και AVAR ο Ιορδάνης Απτόσογλου από την Αθήνα. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Χρήστος Δαγκλής από τη Μακεδονία.
Μοιρασμένη η προϊστορία στο «Ζωσιμάδες»
Σε επίπεδο πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας (μετέπειτα Super League) ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει φιλοξενήσει τους «ερυθρόλευκους» στο «Ζωσιμάδες» 24 φορές.
Η γιαννιώτικη ομάδα μετρά 7 νίκες, 6 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ 11 φορές έφυγε με το διπλό ο Ολυμπιακός από τα Γιάννινα. Αξίζει να σημειωθεί πώς από τις επτά νίκες των γηπεδούχων, οι τέσσερις σημειώθηκαν μέχρι το 1986. Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν οι Γιαννιώτες έκαναν πάρτι με 3-1 κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω χιονόπτωσης. Έπρεπε από τότε να περάσουν 28 χρόνια για να κερδίσει ο ΠΑΣ τον Ολυμπιακό σε επίπεδο πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, στις 6 Απριλίου 2014 η ομάδα του Γιάννη Πετράκη επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Μιχαήλ και Βίλα, εξασφαλίζοντας την παραμονή στην κατηγορία. Ένα χρόνο μετά, στις 5 Απριλίου του 2015 (Κυριακή των Βαΐων) με τέρματα που πέτυχαν οι Ίλιτς, Μανιάς και Ακόστα, οι Γιαννιώτες επικράτησαν με 3-1 και μπήκαν για τα καλά στο κόλπο της πεντάδας.
Η τελευταία χρονικά νίκη για τον ΠΑΣ ήρθε στις 6 Μαΐου 2018, όταν για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος επικράτησε με 3-0 του Ολυμπιακού με γκολ των Τζημόπουλου, Κόντε και Βιδάλ. Να σημειωθεί πώς με το ίδιο σκορ είχε να επικρατήσει του Ολυμπιακού από το 1976, τότε δηλαδή που ο ΠΑΣ υπό τις ιαχές των 10.000 φιλάθλων του, κέρδιζε με 3-0 στο 30’ και ανάγκασε τον τερματοφύλακα Κελεσίδη να πετάξει τα γάντια του και να θέλει να φύγει για τα αποδυτήρια.
Συγκλονιστικό ήταν το ματς των δυο ομάδων τη σεζόν 2009/10, όταν ο ΠΑΣ έχανε με 0-2 από τον Ολυμπιακό και μέσα σε λίγα λεπτά με γκολ των Τζάνη και Μπακαγιόκο πήρε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας.
Η προηγούμενη φορά που συναντήθηκαν οι δυο ομάδες ήταν τον Γενάρη του 2019, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν με 1-2(αυτογκόλ του Σκόνδρα, αυτογκόλ του Βούκοβιτς και το νικητήριο γκολ ο Χριστοδουλόπουλος).
Φυσικά, δεν μπορεί να ξεχαστεί η νίκη του ΠΑΣ με 2-0 το 2007 για το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ για τον ίδιο θεσμό ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 0-1 το 2013.