Πρεμιέρα κόντρα στον Άρη κάνει ο φιλόδοξος ΠΑΣ Γιάννινα

on .

ARHS PAS SHMATA

Ποδαρικό στο πρωτάθλημα της Super League και τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις κάνει αύριο το απόγευμα (4 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αντιμετωπίζει τον Άρη στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης για την 3η αγωνιστική.
Εκτός δράσης για 3 εβδομάδες ο Κάργας, ερωτηματικό για 2 θέσεις στο βασικό σχήμα.
Από το «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει η επιστροφή του ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League. 16 μήνες μετά το τελευταίο παιχνίδι και την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 0-2 στο «Ζωσιμάδες» οι Γιαννιώτες επανακάμπτουν στη μεγάλη κατηγορία, με την ελπίδα και τον στόχο να παραμείνουν σε αυτή για χρόνια.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινάει τους αγώνες του από την 3η αγωνιστική καθώς ως γνωστόν δόθηκε στους Γιαννιώτες και τον Απόλλωνα Σμύρνης μια παράταση στην προετοιμασία τους για να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος μετά την αγωνιστική απραξία τόσο μηνών από το πρωτάθλημα της Super League. Έτσι τα παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και Λάρισα στο «Ζωσιμάδες» για τις δύο πρώτες αγωνιστικές θα γίνουν σε εμβόλιμες ημερομηνίες προς το τέλος Οκτωβρίου.
Εκτός για 3 εβδομάδες ο Κάργας
Μπορεί η νίκη και τα ελπιδοφόρα μηνύματα στο φιλικό με τη Λάρισα να ανέβασαν τη ψυχολογία των παικτών της γιαννιώτικης ομάδας, ωστόσο το απρόοπτο με τον τραυματισμό του Κάργα άλλαξε τα δεδομένα . Στην προπόνηση της Τετάρτης ο Κάργας αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε από την προπόνηση. Η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε έδειξε έναν τραυματισμό στον χόνδρου του ισχίου του, δηλαδή σε ένα πολυ λεπτό και ευαίσθητο σημείο.
Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός θα μείνει περίπου 3 εβδομάδες εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων και εκτός από το αυριανό ματς με τον Άρη, θα χάσει και τα παιχνίδι με Ολυμπιακό στα Γιάννινα, αλλά και τον Βόλο εκτός έδρας. Πρόκεται για σημαντικό πλήγμα καθώς ο Γιαννίκης είχε καταλήξει στο δίδυμο Κάργας-Παντελάκης για το κέντρο της άμυνας και τώρα το πιθανότερο είναι να να προτιμηθεί ο Αργεντινός Εραμούσπε αντί του Πανουργιά.
Οι σκέψεις του Γιαννίκη
Τα πλάνα του ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Άρη καταστρώνει και ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο Τρικαλινός τεχνικός προβληματίζεται για δύο θέσεις στο βασικό σχήμα και κυρίως για μία θέση του αμυντικού χαφ. Ο Κάστρο επανήλθε μετά τον τραυματισμό του σε φουλ ρυθμούς, ωστόσ υπάρχει ακόμα ερωτηματικό. Ο Κολομβιανός αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα έχει χάσει πολύτιμο έδαφος και δεν συμμετείχε στα 3 τελευταία φιλικά των Γιαννιωτών με αντιπάλους τον Λεβαδειακό, τον Καραϊσκάκη Άρτας και τη Λάρισα. Στη θέση αυτή ο Γιαννίκης έχει και την επιλογή του Καρτάλη και οι πιθανότητες για τον ποιον θα χρησιμοποιήσει είναι μοιρασμένες.
Εκτός από τον Κάστρο σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης έχουν επιστρέψει και οι Ελευθεριάδης και Παμλίδης, θέτοντας εαυτούς στη διάθεση του Γιαννίκη ενόψει της αυριανής αναμέτρησης. Δύσκολα πάντως κάποιος από τους δύο θα αγωνιστεί βασικός, ωστόσο δεν αποκλείεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Η δεύτερη θέση για την οποία προβληματίζεται ο Γιαννίκης είναι στα φτερά της επίθεσης. Το πιθανότερο είναι να προτιμηθεί ο φορμαρισμένος νεαρός Λώλης μαζί μετον Ουκρανό Νάουμετς, ωστόσο υποψηφιότητα έχει και ο Καρτάλης, ιδίως αν παίξει ο Κάστρο στον άξονα.
Ο Γιαννίκης δεν πρόκειται φυσικά να αλλάξει σύστημα και θα παρατάξει τον ΠΑΣ Γιάννινα με σύστημα 4-4-2. Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάστρο (Καρτάλης), Σιόντης, Λώλης, Νάουμετς, Λέο, Κρίζμαν.
Ερωτηματικά για τον  ορισμό Ευαγγέλου
Ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρη στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης.
Βοηθοί του Ευαγγέλου θα είναι οι Δημήτριος Μαυρουδής και Μιχαήλ Παπαδάκης από το Ηράκλειο, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ευάγγελος Γρατσάνης από τα Τρίκαλα.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Στέφανος Κουμπαράκης από της Κυκλάδες και διαιτητής AVAR ο Μιχαήλ Καρσιώτης από την Κόρινθο. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Θεόδωρος Γκαιτατζής από τη Δράμα.
Πάντως ο ορισμός του Ευαγγέλου στο αυριανό παιχνίδι ίσως θα έπρεπε να περάσει σχολαστικότερα από το μικροσκόπιο της ΚΕΔ και να προτιμηθεί κάποιος άλλος διαιτητής. Αυτό γιατί την περασμένη αγωνιστική ο κ. Ευαγγέλου ήταν διαιτητής VAR στην αναμέτρηση Βόλος-Άρης όπου ο Βόλος ζήτησε πέναλτι με τον διαιτητή Βάτσιο να πηγαίνει στο VAR να βλέπει τη φάση και να κρίνει ότι δεν είναι πέναλτι και μαζί του συμφώνησε και ο κ. Ευαγγέλου. Η φάση αυτή ήταν αρκετή για τον πρόεδρο του Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ώστε να καταθέσει μήνυση εναντίον των διαιτητών Βάτσιου και Ευαγγέλου για αλλοίωση αποτελέσματος και πιθανό παράνομο στοιχηματισμό. Ωστόσο η ΚΕΔ έσπευσε να ορίσει και πάλι τον Ευαγγέλου σε ματς του Άρη και δη αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα χωρίς καν να κρατήσει τα προσχήματα.
Αρνητική η παράδοση για τον ΠΑΣ
Στο αυριανό παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη, η γιαννιώτικη ομάδα καλείται να σπάσει μία αρνητική παράδοση που έχει στο Χαριλάου ή γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» όπως λέγεται. Συγκεκριμένα, σε 20 αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Άρη σε επίπεδο πρωταθλήματος Α’ Εθνικής, οι Θεσσαλονικείς μετρούν 14 νίκες, 5 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ μία μόλις φορά ο ΠΑΣ πήρε το διπλό. Συγκεκριμένα, στις 17 Νοεμβρίου 2012 η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου με δυο τέρματα του Σέρβου φορ Μπράνα Ίλιτς επικράτησε με 1-2 του Άρη, σε μία απόλυτα ονειρική σεζόν για τον ΠΑΣ.
Η τελευταία φορά που φιλοξενήθηκε ο ΠΑΣ από τον Άρη ήταν στις 3 Φεβρουαρίου του 2019, όταν το γκολ του Ματέο Γκαρσία έδωσε τη νίκη στους κίτρινους, αν και ο διαιτητής Κουμπαράκης στέρησε ένα πεντακάθαρο πέναλτι στην ομάδα τότε του Γιάννη Πετράκη. Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί κι άλλες τέσσερις φορές με γηπεδούχο τον Άρη για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος , όπου ο Άρης έχει τρεις νίκες, ενώ τη σεζόν 2017-18 ο ΠΑΣ με γκολ του Καρίμ Σολτάνι πήρε πολύτιμο βαθμό (1-1) στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16».