Λόγος στο ερασιτεχνικό

on .

perama 

Πέραμα-Νησί 0-3

• Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του Αετού Νήσου στο πρωτάθλημα του Α΄ ομίλου της Α Ερασιτεχνικής. Η ομάδα του Αποστόλη Τόλη επικράτησε με 0-3 της Προοδευτικής Περάματος στο γήπεδο "Γεώργιος Πρίσκας" και έδειξε ότι θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Ένα δίλεπτο στην επανάληψη ήταν αρκετό για τους Νησιώτες ώστε να καθαρίσουν το παιχνίδι.
Οι φιλοξενούμενοι Νησιώτες μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και είχαν την κατοχή της μπάλας, παίζοντας ωστόσο με πολλές σέντρες και χωρίς να απειλούν ουσιαστικά. Αντίθετα, το Πέραμα είχε δύο καλές στιγμές στο 10' με σουτ του Ντοντοβέτσι που έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 14΄ο Στάθης έπιασε φαλτσαριστό σουτ από τον άξονα, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θουλιώτη. Η πρώτη φάση για το Νησί ήρθε στο 21' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζάλλα, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι.
Η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους χάθηκε στο 32' για τους Νησιώτες όταν ο Κασίμης έκανε την κάθετη πάσα στον Λώλη, αυτός βγήκε απέναντι από τον Μποζιάρη και σούταρε διαγώνια, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μποζιάρη.
Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλους του πρώτου ημιχρόνου, στο στείρο και μη παραγωγικό κομμάτι του αγώνα.
Η επανάληψη όμως ήταν διαφορετική για το Νησί που πέτυχε δυο γκολ πολύ νωρίς και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι και την υπόθεση νίκη. Συγκεκριμένα, μετά από σέντρα του Τζάλλα από αριστερά, ο διαιτητής Κατσικογιάννης καταλόγισε πέναλτι σε αγκωνιά του Δούβλη πάνω στον Γεράση, απόφαση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπίλης, ο οποίος «ψάρεψε» έξυπνα τον Μποζιάρη και τον άφησε όρθιο, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το πρώτο γκολ, οι παίκτες του Αποστόλη Τόλη πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 50’ ο Πρέντζας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κασίμης βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά νίκησε τον Μποζιάρη και έκανε το 0-2.
Το Πέραμα δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Θουλιώτη, ακόμα και στο καλό του χρονικό διάστημα από το 60’ έως το 75’.
Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε λίγο πριν το φινάλε. Ο Λώλης δέχτηκε έξυπνη πάσα από τον Οικονόμου και πέρασε την μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ Μποζιάρη και στα δίχτυα για το 0-3.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Γκέλης - Μούτσιος)
Προοδευτική Περάματος (Αγγέλης): Μποζιάρης, Λάππας, Λέζος (86' Ντόβας), Μηλίτσης, Τσιρώνης, Σήτος, Σίμος, Κατσάνος, Ντοντοβέτσι (76' Νασίκας), Στάθης (76' Ζαλαβράς), Δούβλης (66' Ντοντοβέτσι).
Αετός Νήσου (Τόλης): Θουλιώτης, Σκούφης, Τζάλλας, Κοτσίνας, Κασίμης, Στογιάννης (66' Αθανασίου), Ζήσης (72' Τσακανέλης), Γεράσης (76' Σπανός), Λώλης, Μπίλης, Πρέντζας (66' Οικονόμου).
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ

erasitexniko

Ροδοτόπι-Ζωοδόχος 2-0

• Πρεμιέρα στον Α’ όμιλο της Α’ κατηγορίας με το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στο Ροδοτόπι και τη Ζωοδόχο να αναδεικνύει νικητές τους γηπεδούχους με 2-0.
Στα αγωνιστικά, το Ροδοτόπι ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και στην πρώτη επίσκεψη στα καρέ του Βάσιου άνοιξε το σκορ στο 12’. Όταν ο Παπαϊωάννου έκανε το σουτ, ο Βάσιος απέκρουσε σε κόρνερ. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κίτσης δεν μπόρεσαν να διώξουν οι αμυντικοί και ο Παπαϊωάννου από κοντά κάνει το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία στο 26’ για να ισοφαρίσουν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κατσίφα ο Τσιότσικας σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Νούτσου.
Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μια χαμένη ευκαιρία στο 41’ για το Ροδοτόπι με τον Μάντζαρη να κάνει το σουτ και τον Βάσιο να αποκρούει τη μπάλα.
Στο δεύτερο μέρος το Ροδοτόπι στο 49’ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Παπαϊωάννου πίεσε τον Καραγιώργο και ενώ ο παίκτης του Ροδοτοπίου ήταν πεσμένος στο έδαφος κατάφερε του πήρε τη μπάλα έβγαλε μπαλιά στον Καρβούνη και αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.
Το Ροδοτόπι στο 68’ θα μείνει με δέκα παίκτες μιας και ο διαιτητής απέβαλε με 2η κίτρινη κάρτα τον Διαμάντη. Κατά την αποχώρηση του από το γήπεδο ο Διαμάντης είχε έντονη λογομαχία με τον προπονητή της Ζωοδόχου Μανώλη Σκούφαλη με τον βοηθό κ. Θανασιά να καλεί κοντά του τον διαιτητή και να του υποδεικνύει να αποβάλει τον κ. Σκούφαλη όπως και έγινε.
Ωστόσο η αντιπαράθεση μεταξύ Διαμάντη και Σκούφαλη συνεχίστηκε και εκτός γηπέδου με τον παίκτη του Ροδοτοπίου να πιάνει από το πρόσωπο τον προπονητή της Ζωοδόχου χωρίς όμως να ξεφύγουν περισσότερο τα πράγματα.
Μεγάλη ευκαιρία στο 83’ για τη Ζωοδόχο με τον Καραγιώργο να κάνει τη σέντρα και ο Νικολάου σε κενή εστία στέλνει τη μπάλα άουτ.
Διαιτησία: Τάσης (Θανασιάς-Διαμάντης Λ.)
Ροδοτόπι: Νούτσος, Πάικας, Νούσιας (18’ Λεοντίου), Καρβούνης, Τσιόκας, Διαμάντης, Κίτσης (56’ Αργύρης Π. ), Μπάφας, Παπαιώαννου (80’ Γκρέμος),Μάντζαρης, Αργύρης Α.
Ζωοδόχος: Βάσιος, Ανδρέου, Καραγεώργος, Βλάχος (46’ Τζιάρας), Τσιότσικας, Παργινός (7’ λ.τρ. Παπάζης- 65’Σιώτας ), Σταύρου (Τσακανίκας 65΄), Παππάς, Νικολάου, Κατσίφας, Ντόντης.

Βοτανικός-Ασβεστοχώρι 1-1 

• Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της A’ ερασιτεχνικής κατηγορίας και τον Β όμιλο συναντήθηκαν ο Ολυμπιακός Βοτανικού με τον ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται δίκαια τον βαθμό της ισοπαλίας.
Το παιχνίδι είχε ρυθμό, ευκαιρίες κυρίως από στατικές φάσεις, με τις δύο ομάδες ωστόσο, να βρίσκουν δίχτυα στο β΄ μέρος.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στα πρώτα λεπτά με τον Μαλάμο, όμως στην συνέχεια ο Βοτανικός είχε τις ευκαιρίες με τους Κατζιώτη (12’) και τον Χαμπίπη (31’)
Στο 31΄ ήταν σειρά του Ασβεστοχωρίου να απειλήσει, με την εκτέλεση κόρνερ του Μαλάμου Δ. να περνά απ΄όλους και η μπάλα να φεύγει από τα χέρια του Γιαγτζόγλου, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Στο δεύτερο μέρος οι αλλαγές ωφέλησαν θετικά και τις δύο ομάδες, και στο 56΄ ο Τσόκρης με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Μπάγια, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, κάνοντας το 1-0.
Η ισοφάριση από πλευράς Ασβεστοχωρίου ήρθε στο 83’ όταν ο Μαλάμος εκτέλεσε κόρνερ και ο νεαρός Γεωργίου, ως χρυσή αλλαγή,με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι και τη τελική λήξη.
Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Μωϋσιάδης-Λιόντος)
Ολ. Βοτανικού (Σωτήρης Δογορίτης): Γιαγτζόγλου, Μπισέλας (46΄Λάππας (82΄ Λιάρος)), Μεχμετάϊ (46΄ Τσόκρης), Ασπρούδης, Ζήκος, Ρομποτής, Ραγιάς, Χαμπίπης, Μπάγιας, Ναβρούζογλου, Κατζιώτης (82΄Ζώνιος).
ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου (Κώστας Γάγας): Κάτσιος, Μαλάμος Δ., Παπαδημητρίου, Οικονόμου Α., Κουτρούμπας, Γκούζος, Μαγκλάρας (65΄ Κολιάκης), Τσαντούλης (75΄ Γεωργίου), Μαλάμος Α.(82΄ Τάτσης), Οικονόμου Ι., Ντάφλος.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

 Α.Ε.Μ-ΛΟΓΓΑΔΕΣ 2-0 

• Ποδαρικό με το δεξί έκανε η Α.Ε Μικρασιατών στο νέο πρωτάθλημα του Β΄ Ομίλου της Α΄’ Ερασιτεχνικής, επικρατώντας με 2-0 του Τιτάνα Λογγάδων.
Τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού η Α.Ε.Μ, με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και αρκετές φάσεις.
H πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Τιτάνα, όταν στο 5’ Χαριζάι έκανε το σουτ και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Από σέντρα του Λούζη στο 16’, ο Μπαλαντάνης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Πρεβεζιάνος απέκρουσε τη μπάλα, ενώ νωρίτερα το γυριστό σουτ του Στόλη δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
Στο 40’ ωραία ενέργεια του Τσίρη, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.
Στο ίδιο επιθετικό μοτίβο οι γηπεδούχοι στην επανάληψη και ήταν θέμα χρόνου να μπει το γκολ.
Καλή στιγμή με Μπαλαντάνη στο 47’ και στο 54’ ήρθε το προβάδισμα για την ΑΕΜ.
Ο Κτενάς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ανανιάδης έκανε την κεφαλιά πάσα στον Λούζη και αυτός με διπλή προσπάθεια έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Καλές στιγμές στη συνέχεια με Λούζη, Μπαλαντάνη,
ενώ στο 89’ με άπιαστο σουτ ο Λούζης έκανε το 2-0.
Διαιτησία: Τασιούλας (Σπυρογιώτης - Χάλκης)
Α.Ε.Μ.: Γκοτζιάς, Μάντζιος, Σιόντης (54΄ Πιλικίδης), Ναυρόζογλου, Στόλης, Ανανιάδης (72΄ Ντασιάκης), Μούλιας, Λούζης, Μπαλαντάνης, Κτενάς, Τσίρης
Λογγάδες: Πρεβεζιάνος, Μουτζάι, Μάστορας, Κορδοπάτης, Παναγιώτου, Γκόλιας Λ.,
Ζηλιασκόπουλος, Αγγάς, Κιτσάκης (46΄ Λισγάρας), Γκόλιας, Χαριζάι.

Ν. ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

 Καστρίτσα-Μέτσοβο 5-1 

• Με το δεξί μπήκε και στο Πρωτάθλημα της Α Ερασιτεχνικής κατηγορίας ο Αγροτικός Καστρίτσας, καθώς στην πρεμιέρα επικράτησε με 5-1 του ΠΑΣ Μετσόβου, έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Κώστα Θανάση, ο οποίος με τέσσερα προσωπικά τέρματα ‘’καθάρισε’’ το ματς και χάρισε μια εμφατική νίκη στην ομάδα του, κόντρα σε μια ομάδα που έβαζε πάντα δύσκολα στον Αγροτικό.
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι έδειξαν τις διαθέσεις τους, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες, με τους Θανάση και Διαμαντόπουλο, χωρίς ωστόσο να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στο 11΄ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν κόντρα στην ροή του αγώνα, όταν ο Σιούτας ανετράπη μέσα στην περιοχή και ο Θεοφάνης Τσουλιάης ανέλαβε την εκτέλεση, κάνοντας το 0-1.
Με εύστοχο πέναλτι κατάφεραν να ισοφαρίσουν και οι γηπεδούχοι, όταν στο 16΄ ο Θανάσης ανατράπηκε από τον Τσουλιάη Ι., ενώ ήταν και εκείνος που ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Στο 29΄ πραγματοποιήθηκε η επόμενη καλή στιγμή και αυτή ανήκε στους «μπλε», οι οποίοι απείλησαν με το σουτ του Τσουλιάη Θ., με τον Διαμάντη να αποκρούει με δυσκολία.
Στο 31΄ ήταν και πάλι η σειρά του Θανάση να απειλήσει, όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Κάτσενο, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 35΄ το Μέτσοβο έπειτα από φάση διαρκείας δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, όταν από την ωραία ατομική προσπάθεια του Τσουλιάη Θ. η μπάλα βρήκε σε κόντρες και με δεύτερη προσπάθειά του έστειλε την μπάλα πάνω από την αντίπαλη εστία.
Επόμενη καλή στιγμή του παιχνιδιού, στο 39΄ με τον Κάτσενο να αποκρούει το σουτ του Διαμαντόπουλου.
Στο 40΄ ο Γιάννης Τσουλιάης ανάγκασε τον Διαμάντη σε δύσκολη επέμβαση, όταν εκτέλεσε δυνατά φάουλ αρκετά μακριά από την περιοχή, με την μπάλα να περνά από όλους και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει με το ένα χέρι.
Το 1-1 παρέμεινε μέχρι και την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη και πάλι καλύτερα μπήκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ήταν και εκείνοι που κυριάρχησαν αγωνιστικά, συγκεκριμένα στο 49΄ το χτύπημα φάουλ του Διαμαντόπουλου, πέρασε ελάχιστα πιο πάνω από την εστία του Κάτσενου.
Στο 57΄ ο παίκτης που άλλαξε την εικόνα των γηπεδούχων με την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Ναυρόζογλου, έπειτα από ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή, βρήκε τον Διαμαντόπουλο, ο οποίος δεν κατάφερε από κοντά να βρει την μπάλα, περνώντας εκείνη άουτ.
Λίγο αργότερα και με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Θανάσης από κοντά έγραψε το 2-1 και από αυτό ακριβώς το σημείο ξεκίνησε η υπεροχή του Αγροτικού.
Στο 75΄ ήταν σειρά του Μπίζιου να απειλήσει, με την μπάλα όμως να περνά άουτ.
Στο 80΄ ο Κώστας Θανάσης πέτυχε χατ τρικ, όταν από μπαλιά ακριβείας του Ναυρόζογλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ για το 3-1.
Στο 87΄ ήρθε και το τέταρτο γκολ τόσο για την ομάδα της Καστρίτσας, όσο και για τον Θανάση, ο οποίος με πλασέ εντός περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Τσεκούρας στο 89΄ με σουτ από κοντά.
Διαιτησία: Τάσης (Παπαδημητρίου-Σιόντης)
Αγρ. Καστρίτσας (Λεωνίδας Μαλισόβας): Διαμάντης, Δοβανάς (56΄Αναστασιάδης), Κρανάς, Μπίζιος, Κλιτσινάρης, Σπαλιάρας (70΄ Ρίζος), Αλεξίου (83΄Βαρτζιώτης), Δήμος (83΄ Τσεκούρας), Θανάσης, Μπιστιόλης (56΄ Ναυρόζογλου), Διαμαντόπουλος.
ΠΑΣ Μετσόβου (Νίκος Γκούρας): Κάτσενος, Γεωργίου (62΄ Τσουρέκας Χ.), Τσιόστας, Τσουλιάης Ι., Σιούτας, Μπούλτης, Σταχούλης, Τσουλιάης Κ., Βαρσάνης (81΄ Τσουρέκας Ι.), Τσουλιάης Θ., Τρίτος (77΄Ναζίρης).

 Ανατολή-Κοσμηρά 3-1 

• Ποδαρικό με το δεξί στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής για την Ανατολή που επικράτησε με 3-1 της Κοσμηράς.
Η συνταγή νεαρών παικτών της ομάδας μαζί με έμπειρους παίκτες αποδείχθηκε χρυσάφι στο χθεσινό παιχνίδι για την ομάδα του Γιώργου Θρασκιά.
Το προβάδισμα ήρθε νωρίς για τους γηπεδούχους. Στο 11’ ο Τζοβάρας με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπέτα για το 1-0.
Ο ίδιος παίκτης στο 16’ με απίθανο ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 2-0, βάζοντας γερά θεμέλια νίκης.
Η Κοσμηρά είχε τις απαντήσεις με Νιτσιάκο, Ζαφείρη και Περβανά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση του Κάλλια.
Στο 40΄ ο Νιτσιάκος ανατράπηκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι. Ο Ζάράγκας ανέλαβε την εκτέλεση, διαμόρφωσε το 2-1.
Στην επανάληψη, χρειάστηκε η εμπειρία του Ορφανού να καθαρίσει το ματς, πετυχαίνοντας με πλασέ το 3-1 στο 60’.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν στο σκορ αλλά ήταν άστοχοι σε φάσεις με Νούση και Περβανά.
Διαιτησία: Ντάρας (Κολιός, Αρβανίτης)
Ανατολή: Κάλλιας, Γιάννος (84΄ Βασιλείου), Καντζέλης, Αηγκούν (79΄ Κακοσίμος), Δρόσος, Πάνου (90΄ Σιαπλαούρας), Γκούμας, Κασίμης, Τζοβάρας, Ορφανός, Γιαννάκης (90΄ Τζίμας).
Κοσμηρά: Μπέτας, Γεωργίου, Περβανάς, Νάκιας, Ζήσης, Νούσης, Ζαφείρης (59΄ Μπλέτσας), Ζώτος (66΄ Μπαλανίκας), Περώνης, Νιτσιάκος, Ζάραγκας.

Ν. ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ