Προβλημάτισε ο κακός ΠΑΣ Γιάννινα ήττα 1-3 από τον Λεβαδειακό

on .

119200798 1944278705696064 2798876143362111440 n

Κακή εικόνα παρουσίασε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ και ηττήθηκε δικαίως με 1-3 από τον «κακό δαίμονα» Λεβαδειακό.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη προβλημάτισε με την απόδοσή της, κυρίως με την αμυντική της λειτουργία και πρέπει να βελτιωθεί αισθητά προκειμένου να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα της Super League που ξεκίνησε χτες. Δύο γκολ ο Μυτίδης (9’, 28’) και ένα ο Νίκας (79’) για τους Βοιωτούς, ενώ ο ΠΑΣ είχε μειώσει προσωρινά με τον Κρίζμαν (41’).
Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν είχε στη διάθεσή του τους Κάστρο και Οικονομόπουλο λόγω τραυματισμού, ενώ ο Σάλιακας που προέρχονταν κι αυτός από μικροτραυματισμό προτιμήθηκε να μείνει εκτός αγώνα. Απόντος λοιπόν δεξιού οπισθοφύλακα, ο Τρικαλινός τεχνικός προτίμησε να βάλει στη θέση του τον Πανουργιά, κίνηση όμως που αποδείχτηκε εντελώς λανθασμένη και έφερε πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.
Ο Γιαννίκης επέλεξε και πάλι σύστημα 4-4-2 για τους Γιαννιώτες. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Πανουργιάς και αριστερό ο Πήλιος, ενώ στο κέντρο της άμυνας τα στόπερ ήταν οι Κάργας και Παντελάκης. Στα αμυντικά χαφ οι Σιόντης και Λιάσος, δεξί χαφ ο Παμλίδης και αριστερό ο Καρτάλης, ενώ το δίδυμο αποτελούσαν οι Λέο και Παμλίδης.
«Ψυχρολουσία» από νωρίς
Στα πρώτα λεπτά του χτεσινού φιλικού ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά και θέλησε να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες, όμως φάνηκαν άμεσα τα πολλά αμυντικά κενά και ο Λεβαδειακός ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη του στην εστία του Χουτεσιώτη. Συγκεκριμένα, μόλις στο 9’ οι παίκτες της ομάδας της Βοιωτίας συνδυάστηκαν γρήγορα, ο Νίλι έστρωσε στον Μυτίδη και αυτός με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ και έκανε το 0-1 για τον Λεβαδειακό.
Πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Λεβαδειακός πέτυχε και δεύτερο γκολ και μάλιστα με τον ίδιο ποδοσφαιριστή. Στο 28’ και πάλι ο Μυτίδης βρέθηκε ανενόχλητος έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα ξεγέλασε τον Χουτεσιώτη και κατέληξε στα δίχτυα του για το 0-2. Ένα γκολ που προέρχεται καθαρά από ατομικό λάθος του πορτιέρο της γιαννιώτικης ομάδας.
Σαν να μην έφτανε το 0-2, το κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο των Γιαννιωτών συνεχίστηκε και μετά το δεύτερο γκολ και λίγο έλειψε ο Λεβαδειακός να πετύχει και τρίτο γκολ. Στο 32’ ο Συμελίδης έκανε την κούρσα από αριστερά, πέρασε σαν σταματημένο τον Πανουργιά και τους υπόλοιπους αμυντικούς του ΠΑΣ, αλλά έπεσε ο Χουτεσιώτης και απομάκρυνε σε κόρνερ πάνω στο σουτ του παίκτη του Λεβαδειακού.
Μείωσε προσωρινά ο Κρίζμαν
Το μοναδικό καλό διάστημα του ΠΑΣ στο χτεσινό φιλικό ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους. Στο 36’ ο Παμλίδης έκανε ωραία μπαλιά από αριστερά για τον Λέο μέσα στην περιοχή, αλλά τελευταία στιγμή οι αμυντικοί του Λεβαδειακού έβαλαν την κόντρα στην προσπάθεια του Γάλλου επιθετικού να τελειώσει τη φάση.
Η μείωση του σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στο 41’ με τον Κρίζμαν. Ο Κροάτης επιθετικός έκλεψε τη μπάλα μετά από τραγικό λάθος αμυντικού της Λιβαδειάς, βγήκε απέναντι από τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού Γκέκα και πλάσαρε, η μπάλα πρώτα βρήκε το δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα, παρά τη προσπάθεια του τερματοφύλακα να αποτρέψει το γκολ για το 1-2.
Ντεμπούτο για Εραμούσπε και Ντομίνγκεθ
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε 4 αλλαγές και έριξε στο ματς τον Γιαννίκογλου αντί του Χουτεσιώτη, τον Γροσδάνη αντί του Κρίζμαν, τον Πίρσμαν αντί του Πανουργιά και τον Λώλη αντί του Καρτάλη. Μάλιστα προχώρησε και σε εσωτερική αλλαγή καθώς πήγε δεξί μπακ ο Πήλιος και αριστερά ο Πίρσμαν.
Στο 58’ ένα σκληρό φάουλ πάνω στον Γροσδάνη στάθηκε ικανό για να υπάρξει μία ένταση που έληξε άμεσα με τις παρεμβάσεις των ψυχραιμότερων, ενώ στο 62’ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ο Ντομίνγκεθ και ο Εραμούσπε στις θέσεις των Σιόντη και Παντελάκη. Ανεπίσημο ντεμπούτο για τον Ισπανό χαφ και τον Αργεντινό αμυντικό.
Στο 71’ ο Παμλίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Λώλη που έπιασε το σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 78’ μετά από νέο τραγικό λάθος της άμυνας, αυτή τη φορά του Γιαννίκογλου. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ προσπάθησε να ντριπλάρει τον Νίκα, αυτός του έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε ανενόχλητος σε κενή εστία πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ για την ομάδα της Λιβαδειάς.
Διαιτησία: Τζόβας (Σπυρογιώτης – Μπόσιας)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης (46’ Γιαννίκογλου), Παντελάκης (62’ Εραμούσπε), Κάργας (62’ Γώγος), Πανουργιάς (46’ Πίρσμαν), Πήλιος, Σιόντης (62’ Ντομίνγκεθ), Λιάσος, Καρτάλης (46’ Λώλης), Λέο, Παμλίδης, Κρίζμαν (46’ Γροσδάνης).
Λεβαδειακός (Σωτήρης Αντωνίου): Γκέκας, Νίλι, Βήχος, Καραχάλιος, Μύγας, Νίκας, Συμελίδης, Τσάπρας, Κονέ, Μυτίδης, Μεχία.
Αγωνίστηκαν και οι: Αγγελόπουλος,Κακο,Μαρκολινο, Τζιωρας,Κυριαζης , Καραμπάς, Βαγγέλωβ, Τσιώλης, Γερακιος, Πούλος, Σπιρι.