Εκκίνηση αύριο για το Ιστορικό ράλι Ελλάδος - Πίνδος 2020

on .

raly

• Από αύριο, Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα το Ιστορικό ράλι Ελλάδος - Πίνδος 2020. 23 πληρώματα έχουν δηλώσει συµµετοχή και θα έχουν την ευκαιρία να «γευτούν» ένα πρωτόγνωρο αγώνα Regularity για τα Ελληνικά δεδομένα.
Ανάμεσά τους και ο οδηγός Γιώργος Δελαπόρτας που για πρώτη φορά στην ιστορία του πιο φημισμένου Ράλι Monte Carlo το 2018 ελληνικό πλήρωμα κατέκτησε τη δεύτερη θέση, με συνοδηγό το Σπύρο Μουστάκα.
Η διαδρομή του αγώνα, µε κέντρο την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, περιλαμβάνει πλήθος αναβάσεων και καταβάσεων, στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου. Οι διαδροµές της πρώτης ημέρας (εκκίνηση αύριο, Παρασκευή, ώρα 12 μ. από την πλατεία Μαβίλη), ξεκινούν από τα Τζουµέρκα, για να συνεχίσουν προς Ελάτη Τρικάλων, να επιστρέψουν µέσω Καστανιάς και Χαλικίου στο Μέτσοβο και να συνεχίσουν µε δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές στην καρδιά της Πίνδου, ώστε να καταλήξουν γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα πάλι στα Γιάννενα.
Η δεύτερη ημέρα (εκκίνηση μεθαύριο, Σάββατο, ώρα 9:30 π.μ.), περιλαμβάνει διαδρομές στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, καταλήγει για µεσημεριανή ανασυγκρότηση στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, και συνεχίζει, ύστερα από µια ανάβαση µοναδικού χαρακτήρα, στο Πάπιγκο. Το τελευταίο σκέλος του αγώνα, περιλαμβάνει διαδρομές στη βορειοδυτική πλευρά του νομού, όπου αγγίζοντας τα ελληνοαλβανικά σύνορα, περνώντας από το -πεσμένο πλέον- Θεογέφυρο, ανεβαίνοντας µμέσα από τους αμπελώνες στην Ζίτσα, θα καταλήξει τελικά στο Μονοδένδρι, όπου θα είναι ο τερματισμός του αγώνα.
Οι διοργανωτές με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν όλους τους χορηγούς - δωροθέτες, τον Δήµο Ιωαννιτών για την υποστήριξή του, ενώ κάμνουν ξεχωριστή αναφορά στους δύο μεγάλους χορηγούς του αγώνα, την γαλακτοβιομηχανία ∆Ω∆ΩΝΗ και την εταιρεία ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε..