Χάλκινο μετάλλιο για τα αδέρφια Παλαιοπάνου του ΝΟΙ

on .

NOI PALAIOPANOY METALLIA 6 9 20

• Σε ένα ακόμη διεθνές τουρνουά, αυτό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας κάτω των 23 ετών, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, τα γαλανόλευκα κουπιά έδειξαν ότι ανήκουν στην ευρωπαϊκή ελίτ του αθλήματος κατακτώντας πέντε μετάλλια εκ των οποίων δυο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα σε 8 συνολικά συμμετοχές σε τελικούς.

«Χάλκινα» τα αδέλφια Παλαιοπάνου
Οι αγώνες στο Ντούσμπουργκ είχαν και γιαννιώτικη συμμετοχή καθώς οι πρωταθλητές του ΝΟΙ Θανάσης και Λεωνίδας Παλαιοπάνου συμμετείχαν στο πλήρωμα της τετράκωπου των ανδρών που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο χάνοντας για μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου την δεύτερη θέση από το πλήρωμα της Ιταλίας. Για την ιστορία οι Γιάννης Καλανδαρίδης, Ζήσης Μπουκουβάλας καθώς και τα αδέλφια Παλαιοπάνου Θανάσης και Λεωνίδας κατέκτησαν την τρίτη θέση με χρόνο 6.00.96, οι Ιταλοί την δεύτερη με χρόνο 6.00.10, ενώ το πλήρωμα από την Ρουμανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 5.56.64.

Τα υπόλοιπα μετάλλια
Η ελληνική αποστολή επέστρεψε από την Γερμανία με δυο χρυσά μετάλλια στις αποσκευές της. Στην κατηγορία σκιφ Κ23 η 22χρονη αθλήτρια του ΝΟΘ Αννέτα Κυρίδου αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά τη περσινή νίκη της στα Γιάννενα, πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ επίσης στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ ελ. Βαρών.
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η δίκωπος των κοριτσιών με τις Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου με χρόνο 7.10.41.
Τον κύκλο των ελληνικών μεταλλίων έκλεισε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τελικό του σκιφ ελ βαρών με χρόνο 7.08.19.