Ισπανική ενίσχυση με Χουάν Ντομίνγκεθ

on .

ntomingketh

Στην τέταρτη καλοκαιρινή μεταγραφή προχώρησε το Σάββατο ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτηση του Ισπανου Χουάν Ντομίνγκεθ, ο οποίος θα ενισχύσει τους Γιαννιώτες στο μεσοεπιθετικό και δημιουργικό κομμάτι.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άγιαξ της Ηπείρου έφτασε αργά το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο στα Γιάννινα και το πρωί του Σαββάτου πέρασε από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Στη συνέχεια υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα,το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι διετές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ΠΑΣ θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 10!
Ο Χουάν Ντομίνγκεθ Λάμας, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι 30 χρονών, γεννημένος στις 8 Ιανουαρίου του 1990 και έχει ύψος 1,81. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ναρόν και στη συνέχεια πήγε στη δεύτερη ομάδα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Το 2009 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Λα Κορούνια και μέτρησε συνολικά 171 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 12 γκολ και μοιράζοντας και 2 ασίστ.
Ενδιάμεσα για μία σεζόν, το 2016-2017 αγωνίστηκε δανεικός στη Μαγιόρκα και είχε γεμάτη χρονιά με 31 συμμετοχές, ενώ σημείωσε ένα γκολ και μοίρασε και μία ασίστ. Στη συνέχεια της καριέρας του ακολούθησε η επίσης ισπανική Ρέους, με την οποία μέτρησε 53 συμμετοχές σε 1,5 χρόνο παραμονής, ενώ πέτυχε και 6 γκολ.
Από τον Φεβρουάριο του 2019 πήγε στην Αυστρία για λογαριασμό της Στουρμ Γκρατς και τον 1,5 τελευταίο χρόνο διένυσε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του βήματα καθώς είχε συνολικά 46 συμμετοχές και πέτυχε 6 γκολ. Τη χρονιά που μας πέρασε είχε 28 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και δύο ασίστ στο πρωτάθλημα, άλλα δύο τέρματα σε τέσσερα ματς στο Κύπελλο, ενώ αγωνίστηκε και στο Europa League.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον πολύπειρο Ισπανό μέσο Juan Dominguez Lamas.
Ο γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου 1990 Juan Dominguez, έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά κι έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια στην Deportivo de La Coruña.
Στην ομάδα μας έρχεται μετά από μια γεμάτη χρονιά στην Αυστρία με τα χρώματα της Sturm Graz και θα αγωνιστεί με τη φανέλα Ν.10».
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Χουάν Ντομίνγκεθ σημείωσε ότι: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον ΠΑΣ Γιάννινα και ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ για μία ομάδα που με ήθελε πολύ. Νοιώθω απόλυτα έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας».
Ξεκίνησε ατομικό  ο Ντομίνγκεθ
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ Γιάννινα «πάτησε» χτες το πρωί για πρώτη φορά το χορτάρι του ΠΕΑΚΙ χωρίς όμως να ακολουθήσει το πρόγραμμα της ομάδας καθώς έκανε ατομική προπόνηση με τρέξιμο γύρω από το γήπεδο.
Ο 30χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός θα χρειαστεί λίγο χρόνο ώστε να έρθει στα επίπεδα των συμπαικτών του, κάτι απολύτως λογικό καθώς το πρωτάθλημα στην Αυστρία τελείωσε την 1η Ιουλίου και δεν έχει κάνει άλλες προπονήσεις.
Το βιογραφικό του Ντομίνγκεθ είναι «βαρύ» και οι προσδοκίες για αυτόν υψηλές, αλλά ως γνωστόν «καθρέφτης» της αξίας ενός ποδοσφαιριστή είναι πάντα ο αγωνιστικός χώρος και οι αποδόσεις του στους αγώνες. Τα μέχρι στιγμής μηνύματα πάντως είναι αρκετά ελπιδοφόρα, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει φτιάξει μια μίνι παράδοση πλέον στην ισπανική αγορά μετά το απολύτως επιτυχημένο πέρασμα από την ομάδα του Πέδρο Κόντε, αλλά και των Νόε Ακόστα και Φόνσι Ναδάλες.
Έρχεται και Αργεντινός αμυντικός
Κινήσεις και επαφές για την απόκτηση ενός ακόμα ξένου ποδοσφαιριστή κάνει η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα και ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Συγκεκριμένα, οι Γιαννιώτες κινούνται για έναν κεντρικό αμυντικό που θα πλαισιώσει τους Κάργα και Παντελάκη.
Όπως συνήθως οι επαφές του Χριστοβασίλη γίνονται με άκρα μυστικότητα και χωρίς διαρροές. Ένα από τα ονόματα πάντως που κυκλοφορούν σαν φήμη είναι αυτό του Εζεκίελ Μουνιόθ, ενός αμυντικού με βαρύτατο βιογραφικό και συμμετοχές με ομάδες όπως Μπόκα Τζούνιορς στην Αργεντινή, Παλέρμο, Σαμπτόρια, Τζένοα, Λεγανές και Λανούς.
Εντός της εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις και επί αυτού του θέματος, όπως και για άλλες μεταγραφικές κινήσεις που τρέχουν οι Χριστοβασίλης και Γιαννίκης. Ο επιθετικός Περέα πάντως φαίνεται πως καταλήγει στον Βόλο και όχι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι επαφές των ανθρώπων της γιαννιώτικης ομάδας συνεχίζονται καθώς αναζητείται ενίσχυση και στο κομμάτι της επίθεσης.
Συνεχίζεται η δουλειά στις προπονήσεις
Μπορεί να λείπουν ακόμα κομμάτια από το παζλ του ΠΑΣ Γιάννινα της επόμενης χρονιάς, ωστόσο η δουλειά στις προπονήσεις της γιαννιώτικης ομάδας συνεχίζεται κανονικά.
Τις τελευταίες ημέρες η ένταση των προπονήσεων έχει αυξηθεί και ο Αργύρης Γιαννίκης έχει προσθέσει αρκετά δικά του στοιχεία στο παιχνίδι των Γιαννιωτών. Η πιθανή μετάθεση της έναρξης του πρωταθλήματος δεν αλλάζει ούτε επηρεάζει τον προγραμματισμό της ομάδας και οι ποδοσφαιριστές συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους ώστε να είναι έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος, όποτε κι αν αυτή πραγματοποιηθεί.
Παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε χτες το πρωί, ο Αργύρης Γιαννίκης και οι ποδοσφαιριστές του έβγαλαν το πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε βελτίωση στην αμυντική και επιθετική λειτουργία.
Ατομικό Κρίζμαν και Κούζικ
Στο οικογενειακό δίτερμα που έγινε ο Τρικαλινός τεχνικός ζητούσε συνέχεια διαγώνιες κινήσεις από τους παίκτες του, pressing και καλή αμυντική λειτουργία κάτι που θα πρέπει να το δουλέψει αρκετά η ομάδα καθώς στο νέο πρωτάθλημα η πίεση από τους αντίπαλους επιθετικούς θα είναι πιο έντονη σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Απών και από την χθεσινή προπόνηση ήταν ο Κρίζμαν αλλά και ο Κούζικ. Ο Κροάτης επιθετικός αντιμετωπίζει μυϊκό πρόβλημα και μάλλον θα είναι έτοιμος την Τρίτη να επιστρέψει στις προπονήσεις, ενώ ο Ουκρανός Κούζικ συμπλήρωσε μία εβδομάδα ατομικών προγραμμάτων και ενδεχομένως από αύριο να μπει κι αυτός στο κανονικό πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Βέλγος Πίρσμαν δεν ολοκλήρωσε τη χτεσινή προπόνηση καθώς δεν συμμετείχε στο οικογενειακό δίτερμα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι ανησυχητικό ή να αντιμετωπίζει κάποιον τραυματισμό.
Μετά το τέλος της χτεσινής προπόνησης ο Αργύρης Γιαννίκης έδωσε ρεπό στους παίκτες του για σήμερα Δευτέρα και η επόμενη προπόνηση των Γιαννιωτών ορίστηκε για αύριο Τρίτη το απόγευμα.
Ανέβηκε ο  Απόλλων Σμύρνης
Την επιστροφή του στην Super League 1 πανηγυρίζει από το Σάββατο και ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος έγινε η 14η ομάδα της πρώτης κατηγορίας καθώς επικράτησε της Ξάνθης στα μεταξύ τους μπαράζ. Μετά το 0-1 στα Πηγάδια ο Απόλλων επικράτησε και στη Ριζούπολη της Ξάνθης με 3-1. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν δύο ο Μπεντινέλι (14′ πέναλτι και 57′) και αυτογκόλ ο Τενεκές στο 36′, ενώ το γκολ της τιμής για τους Ακρίτες πέτυχε ο Φασίδης (84′ πέναλτι).
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» εξασφάλισε έτσι την άμεση επάνοδο της στην μεγάλη κατηγορία μαζί με τον πρωταθλητή της Super League 2 ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η Ξάνθη υποβιβάστηκε μετά από 31 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πρώτη κατηγορία. Οι Ακρίτες αγωνίστηκαν και στα δύο παιχνίδια κυρίως με ποδοσφαιριστές από την Κ 17 και την Κ19 μετά την απόφαση της διοίκησης Πανόπουλου να λύσει τα συμβόλαια των περισσότερων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών μετά το τέλος των play out, κάτι που στοίχισε τελικά τον υποβιβασμό.

SUPER LEAGUE 21 03 2019
Διπλό Δ.Σ στη Super League
Διπλό θα είναι το Διοικητικό Συμβούλιο σήμερα στην Super League, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Αρχικά, στις 11:15 οι εκπρόσωποι των ομάδων θα επικυρώσουν την 14η ομάδα που θα συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα, δηλαδή τον Aπόλλωνα Σμύρνης που κέρδισε την άνοδο μετά τα δυο νικηφόρα παιχνίδια κόντρα στην Ξάνθη. Στις 12:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο και σημαντικότερο κομμάτι του ΔΣ και πάλι μέσω τηλεδιάσκεψης. Εκεί μεταξύ άλλων θα εγκριθεί η προκήρυξη και το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος, ενώ θα οριστεί και η ημερομηνία της κλήρωσης. Η κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον κορωνοϊό είναι ρευστή και πρωτοφανής γιαυτό και δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος δεν έχει γίνει ακόμα η κλήρωση, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί τουλάχιστον στην Super League.