Στα λημέρια του ΑΓΣΙ επέστρεψε ο Πρέντζας

on .

agsi
• Την επιστροφή του έμπειρου 35 χρονου combo guard Σάκη Πρέντζα στον ΑΓΣΙ, ανακοίνωσε η Διοίκηση της ομάδας Μπάσκετ του Συλλόγου.
Στον ΑΓΣΙ αγωνίστηκε τελευταία φορά τη σεζόν 2016-17, προτού παίξει για μία σεζόν στο I.B.C και  δυο στον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα.
Γεννημένος στις 5/12/1985, έχει ύψος 1.91 και αγωνίζεται στις θέσεις "1" και "2". 
Πρόκειται για αθλητή με μεγάλη εμπειρία από τις Εθνικές Κατηγορίες. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Κρόνο Ιωαννίνων (2005-2009) αγωνιζόμενος στη Γ΄ Εθνική. Εν συνεχεία φόρεσε τη φανέλα της Δόξας Λευκάδας με την οποία πανηγύρισε την άνοδο από τη Γ΄ στη Β΄ Εθνική (2009-2010). 
Τη σεζόν 2010-2011 έπαιξε στον Ηρακλή Κοζάνης (Γ΄ Εθνική), για να επιστρέψει ξανά στην πόλη του για λογαριασμό, αρχικά του Giannena B.C. (2011-2012, Γ΄ Εθνική), και μετά του ΑΓΣΙ (2012-2013, Γ΄ Εθνική). Το 2013-2014 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Καστοριάς (Γ΄ Εθνική). Το 2016-2017 επέστρεψε στον ΑΓΣΙ (Γ΄ Εθνική), ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν (2017-2018) ήταν μέλος του IBC στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.
Τα τελευταία 2 χρόνια αγωνίστηκε στον Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα με τον οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση των πρωταθλημάτων της Γ΄ και Β΄ Εθνικής και την άνοδο στην Α2 Κατηγορία. 
Ο ΑΓΣΙ με ανακοίνωσή του, τον καλωσόρισε και πάλι στην οικογένειά του και του ευχήθηκε υγεία και πολλές επιτυχίες με τη φανέλα της ομάδας.
 Επτά από την ακαδημία
Ο ΑΓΣΙ πιστός στη φιλοσοφία και το πλάνο ανάδειξης και προώθησης νεαρών αθλητών από τις ακαδημίες του στην ανδρική ομάδα έκανε γνωστό  ότι 7 αθλητές από τα «σπλάχνα» του θα συμμετέχουν στο βασικό στάδιο προετοιμασίας.
Πρόκειται για τους: Γιώργο Παππά, Βασίλη Χρήστου, Γιώργο Χαρίτο, Νίκο Μήτταρη, Κωνσταντίνο Πάνο, Αλέξανδρο Ντάτση και Κωνσταντίνο Καραθανάση.
Οι πρώτοι 6, γεννημένοι το 2003, είναι μέλη της εφηβικής ομάδας ενώ ήταν πρωταγωνιστές στην περσινή εξαιρετική πορεία της U20 στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ όπου κατέλαβαν την 4η θέση. Ο Καραθανάσης, γεννημένος το 2005, προέρχεται από την ομάδα Παίδων.
Τα συγκεκριμένα 7 παιδιά μαζί με τον ταλαντούχο νεαρό Δημήτρη Αποστολίδη, που αποκτήθηκε φέτος το καλοκαίρι, αναμένεται να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες με στόχο να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα.
Ο προπονητής, Σοφοκλής Τσουκανέλης δήλωσε πώς πρόκειται για επιβράβευση της μπασκετικής τους προόδου, κάτι που δείχνει πως πραγματικά πιστεύουν ότι είναι εν δυνάμει στελέχη της ανδρικής ομάδας και σίγουρα θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία, κυρίως για τους πιο μικρούς και γι αυτούς που συμμετέχουν για πρώτη φορά.