Τον Πιλιαφά απέκτησε η Θύελλα Κατσικάς

on .

katsika

• Μεταγραφών συνέχεια για την νεοφώτιστη στη Γ’ Εθνική, Θύελλα Κατσικάς, καθώς μετά την απόκτηση του τερματοφύλακα Γκορτζή, ήρθε και άλλη μία σε διάστημα 24 ωρών. Ο λόγος για τον 21χρονο αμυντικό χαφ Στράτο Πιλιαφά, ο οποίος αγωνιζόταν στην ομάδα του Αμυκλιακού στη Σπάρτη.
Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία, έχοντας περάσει σε όλα τα τμήματα υποδομών του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα αφού αποτελούσε παίκτης του ΠΑΣ για 10 χρόνια. Έπειτα, συνέχισε σε ηλικία 16 ετών στην ερασιτεχνική κατηγορία με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ Ιωαννίνων.
Μετά από ένα μικρό πέρασμα από τους Αμπελόκηπους βρέθηκε για σπουδές στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και αγωνίστηκε σε ηλικία 18 χρονών για 2 χρόνια στην Ένωση Πελλάνας Καστορείου (νυν Γ. Σ ΣΠΑΡΤΗ), όπου την πρώτη χρονιά πέτυχε την άνοδο στην Γ’ εθνική, ενώ έπαιξε εκεί και την επόμενη σεζόν. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ανήκε στον Αμυκλιακό στην Α’ Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Λακωνίας, ο οποίος διεκδίκησε την άνοδο αλλά λόγω της διακοπής τερμάτισε στην δεύτερη θέση.
Φέτος, με την ευκαιρία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας και εξεταστικής, επέστρεψε στα Γιάννινα και ευελπιστεί να βοηθήσει την ιστορική Θύελλα, όπως είπε, να πετύχει τους στόχους της στην κατηγορία της Γ’ Εθνικής!