Το μέλλον του κλασικού αθλητισμού στα Γιάννενα

on .

SEGAS SYNENTEYKSH

Με αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία του κορωνοιού, διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών/Γυναικών Κ20 στα Ιωάννινα.
Το ανακαινισμένο Εθνικό μας Στάδιο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους περίπου 800 αθλητές, 500 προπονητές και τα υπόλοιπα μέλη των αποστολών των σωματείων του ΣΕΓΑΣ από όλη την Ελλάδα.
Εκτός από το «Ζωσιμάδες» θα γίνουν στο Πανηπειρωτικό Στάδιο της Ανατολής τα αγωνίσματα της σφαιροβολίας και της σφυροβολίας.
Οι προσδοκίες για υψηλές επιδόσεις και πολλά ρεκόρ είναι μεγάλες, αφού οι περισσότεροι από τους μετέχοντες και τις μετέχουσες έχουν δείξει μέχρι σήμερα πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση.
Είναι δεδομένο πώς οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες ζωντανά σε livestreaming μετάδοση.
Η συνέντευξη Τύπου
Στο πλαίσιο της πυρετώδους προετοιμασίας για την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων, πραγματοποιήθηκε χθες η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Εθνικό Στάδιο.
Ο Προέδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, Θανάσης Χασκής τόνισε πώς μετά από 15 χρόνια η πόλη έχει την χαρά να φιλοξενήσει ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, μετά μάλιστα και την πετυχημένη διεξαγωγή πέρυσι του σχολικού πρωταθλήματος. Ευχαρίστησε τον ΣΕΓΑΣ για την δυνατότητα αυτή αλλά και τους συνοδοιπόρους που είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, η ΠΕΔ Ηπείρου, το ΠΕΑΚΙ και ο τοπικός χορηγός που είναι η Νέα Οδός.
Όπως είπε, μια τέτοια διοργάνωση απαιτεί προετοιμασία και βρέθηκαν εθελοντές που κατέθεσαν ψυχή για να βγει με επιτυχία η διοργάνωση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Βασίλης Γοργόλης, συνεχάρη τον ΣΕΓΑΣ Ηπείρου για την διεξαγωγή της διοργάνωσης στα Ιωάννινα, καθώς μέσα σε περίοδο που αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με την πανδημία, τέτοιες εκδηλώσεις δείχνουν τον δρόμο επιστροφής στην κανονικότητα. Η εκδήλωση αυτή κατά τον κ. Γοργόλη θα τονώσει τις τοπικές επιχειρήσεις ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες με κεκλεισμένων των θυρών αγώνες. Ως Περιφέρεια Ηπείρου, σημείωσε, είναι ανοιχτοί και είναι δίπλα σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Βασίλης Γιαννάκης υπογράμμισε πώς οι λόγοι να συμμετέχει ο Δήμος στη συνδιοργάνωση μιας τέτοιας διοργάνωσης είναι οι τρεις.
Πρώτον είναι ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, δεύτερον τιμούν τα σωματεία του Στίβου και δη τον ΑΓΣΙ που κατετάγη στη τρίτη θέση στα σωματεία του ΣΕΓΑΣ και τρίτον το γεγονός πώς θα είναι ένα διήμερο διαμονής στα Γιάννινα μεγάλου αριθμού αθλητών και παραγόντων με ότι αυτό συνεπάγεται για την εστίαση και τα ξενοδοχεία.
Κατέληξε, λέγοντας, πώς με τον ΣΕΓΑΣ κλείνουν πλέον το ραντεβού για τον ερχόμενο Οκτώβριο με τη διεξαγωγή του Run Greece.
Η ταμίας, τέλος, της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Ελπινίκη Μπάρκα ανέφερε πώς υποδέχονται με μεγάλη χαρά το Πανελλήνιο Κ20 Στίβου ειδικά για εκείνους που προέρχονται από το άθλημα.
Να σημειωθεί πώς ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας υπήρξε πρωταθλητής στον Στίβο.
Τόνισε πώς με την καλή σχέση που έχουν στην Ε.Δ με όλα τα σωματεία, συμβάλλουν στην προαγωγή της αθλητικής ιδέας, ενώ έχουν φροντίσει να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διεξαγωγή με όλα τα πρωτόκολλα.
Οι Γιαννιώτικες συμμετοχές
Συνολικά 31 αθλητές και αθλήτριες κάτω των 20 ετών θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από τα σωματεία της πόλης, με τον ΑΓΣΙ να συμμετέχει με 30 αθλητές και την ΕΚΑ Δωδώνης με έναν.
Αναλυτικά:
Γυναίκες (14), 1500 μέτρα: Χρυσούλα Ανδρούτσου, 3000 μέτρα: Χρυσούλα Ανδρούτσου, 4Χ100: Ελευθερία Κολιού, Αλίκη Ζορμπαλά, Βικτωρία Τσουκανέλη, Ελευθερία Νταβώνη, Σωτηρία Ράπτη, Ευαγγελία Τραϊκάπη και Αναστασία Ράπτη, 4Χ400: Νικολέτα Μάκου, Ελευθερία Νταβώνη, Αγγελική Μεντή, Χρυσούλα Γώγου, Μαρία Τσίνη, Ευαγγελία Τραϊκάπη Χρυσούλα Ανδρούτσου, Αναστασία Ράπτη, Μήκος: Σωτηρία Ράπτη, Σφαίρα: Ελένη Μπαλαντάνι, Τριπλούν: Σωτηρία Ράπτη, Έπταθλο: Μαρία Βασιλείου
Άνδρες 100 μέτρα: Ορέστης Χάιδας, 200 μέτρα: Γεώργιος Κωσταράς, Ευάγγελος-Άγγελος Παγούνης, 400 μέτρα: Λουκάς Δάσκαλος, 1500 μέτρα: Ορφέας Ιωάννου, 3000 μέτρα: Νέστορας Κολιός, Γεώργιος Καζανάς, Ορφέας Ιωάννου, 5000 μέτρα: Κυριάκος Βούλγαρης, Λάμπρος Μπασιαδήμας, 3000 ΦΕ: Νέστορας Κολιός, Πέτρος Λώλης (ΕΚΑ Δωδώνης), 4Χ100: Γεώργιος Κωσταράς, Ορέστης Χάιδας, Νικόλαος Καλούδης, Αναστάσιος Τσουτσοπλίδης, Κωνσταντίνος Ζούμπας
4Χ400: Ιωάννης Λιαπάτης, Γεώργιος Κωσταράς, Ευάγγελος-Άγγελος Παγούνης, Λουκάς Δάσκαλος, Ορφέας Ιωάννου, Βλάσιος Μέντζος, Επί Κοντώ: Κωνσταντίνος Βρυώνης