Κατά της αύξησης των ομάδων τάχθηκε το Δ.Σ. της Super League!

on .

SUPER LEAGUE EPO SHMATA

• Την απόρριψη της αναδιάρθρωσης και του ενδεχομένου αύξησης των ομάδων αποφάσισε το χτεσινό ΔΣ της Super League με ψήφους 13-1 και τον Πανιώνιο τη μοναδική ομάδα που μειοψήφισε για ευνόητους λόγους.
Η λίγκα της πρώτης κατηγορίας αποφάσισε να προτείνει στην ΕΠΟ τη διατήρηση 14 ομάδων στο πρωτάθλημα και όχι την αύξηση του αριθμού.
Μπορεί το επικρατέστερο σενάριο να ήταν να ψηφιστεί η αναδιάρθρωση με αύξηση των ομάδων σε 16 ή και σε 18, όμως τελικά επικράτησε η λογική και η... απειλή της NOVA για τα τηλεοπτικά συμβόλαια, φαίνεται πως λειτούργησε αποτρεπτικά για σχεδόν όλες τις ομάδες.
Έτσι χτες οι ΠΑΕ της Super League 1 με ψήφους 13-1 (σ.σ. ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ ψήφισε λευκό) επέλεξαν να παραμείνουν 14 οι ομάδες και στο νέο πρωτάθλημα και αυτή θα είναι η τελική εισήγηση της λίγκας προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ουσιαστικά, η Super League στο σύνολο της, θέλει να παραμείνει το πρωτάθλημα με την υπάρχουσα μορφή, ενώ μόνο ο Πανιώνιος τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης τερμάτισε στην τελευταία θέση και μόνο σε ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων θα έμενε στην κατηγορία.
Εκείνο που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα μετά τη συγκεκριμένη εισήγηση από το χτεσινό ΔΣ της Super League 1, είναι αν θα ισχύει η απόφαση για μπαράζ του 13ου της πρώτης κατηγορίας με τον δεύτερο της Super League 2. Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση, αν θα υπάρξει μπαράζ μεταξύ Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης.
Η Super League 1 ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ για να πάρει αυτή την τελική απόφαση για το πως και αν θα φτάσουμε στις 14 ομάδες. Θεωρητικά η πρόταση της διοργανώτριας αρχής είναι δεσμευτική, ειδικά εφόσον προήλθε με τόσο μεγάλη πλειοψηφία, αλλά την οριστική απόφαση καλείται να πάρει η ομοσπονδία και συγκεκριμένα η Εκτελεστική Επιτροπή.
Μάλιστα, η λίγκα της πρώτης κατηγορίας, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, απείλησε την ΕΠΟ πως δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν η Εκτελεστική Επιτροπή δεν σεβαστεί τη δική της εισήγηση για διατήρηση 14 ομάδων και δεν θα καταθέσει την ανάλογη προκήρυξη πρωταθλήματος.
Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι στην ΕΠΟ προσπάθησε χτες να κερδίσει χρόνο πριν λάβει την οριστική απόφαση και στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας το καυτό ζήτημα δεν συζητήθηκε και αναβλήθηκε σε πρώτη φάση για την επόμενη Δευτέρα. Στην αναβλητική στάση της ΕΠΟ φέρεται να έχει παίξει σημαντικό ρόλο η άποψη της UEFA ότι επ’ ουδενί λόγο δεν πρέπει να αυξηθούν οι ομάδες, κάτι που φέρεται να έχει εκφραστεί και εγγράφως από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.
Στην Super League ο Ζαμπαλάς
Ανακοινώθηκαν χτες από την ΚΕΔ της ΕΠΟ τα ονόματα και οι πίνακες των διαιτητών της Super League 1 και ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Γιαννιώτης διαιτητής Σπύρος Ζαμπαλάς.
Ο Ζαμπαλάς θα είναι ο μοναδικός Γιαννιώτης ρέφερι στην πρώτη κατηγορία καθώς εκτός πινάκων τέθηκαν από την ΚΕΔ οι Τάσης και Κατσικογιάννης
Εκτός από την άνοδο του Ζαμπαλά στην Super League 1, η ΕΠΣ Ηπείρου κέρδισε ακόμα μια θέση στην πρώτη κατηγορία στους βοηθούς διαιτητές και έτσι στους ήδη υπάρχοντες Μωυσιάδη και Κόλλια θα προστεθεί τη νέα περίοδο και ο Λιόντος.
ΠΑΣ Γιάννινα και Hall Of Brands ενώνουν τις δυνάμεις τους
Τη συνεργασία της με την εταιρεία Hall Of Brands τόσο σε επίπεδο ένδυσης της ομάδας όσο και της εμπορικής χρήσης του σήματος και της μπουτίκ, ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 καλωσορίζει στην οικογένεια της, το Hall Of Brands και μαζί πλέον ενώνουν τις δυνάμεις τους στο κομμάτι της ένδυσης, της εμπορικής χρήσης του σήματος και της Boutique της ομάδας, καλωσορίζοντας μία νέα εποχή για τον ΠΑΣ. Είναι μεγάλη μας χαρά να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους και επιχειρήσεις της πόλης μας, που έχουν κοινή πορεία, αλλά και ένδοξο παρελθόν στην ομάδα μας, όπως αυτή της οικογένειας Σιόντη».
Παρελθόν από τον Άρη ο Νιαρχάκος
Παρελθόν από την ομάδα του Άρη αποτελεί μετά από ένα χρόνο παρουσίας στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Νιαρχάκος και μένει να φανεί που θα συνεχίσει την καριέρα του.
Ο πρώην διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΣ Γιάννινα και πρώην πλέον team manager του Άρη συγκαταλέγεται στους υποψήφιους του Γιώργου Χριστοβασίλη για τους Γιαννιώτες.
Το αν τελικά θα επιστρέψει στα Γιάννινα ή θα κατεβεί στο λιμάνι του Πειραιά και θα αναλάβει πόστο, όπως φημολογείται εδώ και αρκετό καιρό, θα φανεί εντός των επόμενων ημερών.