Ξεκινά την προσεχή Δευτέρα η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROETOIMASIA KARPENHSI 28 7 19

• Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι διανύουν τις τελευταίες ημέρες των καλοκαιρινών τους διακοπών καθώς την προσεχή Δευτέρα επιστρέφουν στη βάση τους για την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας.
Η σεζόν 2020-2021 θα αρχίσει για τους Γιαννιώτες την επόμενη εβδομάδα και το πρώτο διήμερο Δευτέρα-Τρίτη έχουν προγραμματιστεί τα εργομετρικά τεστ και οι αιματολογικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών. Οι παίκτες θα χωριστούν σε 2 γκρουπ και τα εργομετρικά θα γίνουν υπό την επίβλεψη του προπονητή φυσικής κατάστασης Γιάννη Ντουρουντού.
Δύο από τους ξένους του ΠΑΣ, οι Λέο και Νάουμετς, εξασφάλισαν από την ομάδα μια επιπλέον ημέρα άδειας και θα επιστρέψουν στα Γιάννινα το βράδυ της Τρίτης. Τα εργομετρικά τεστ του Γάλλου επιθετικού και του Ουκρανού μέσου θα γίνουν το πρωί της Τετάρτης και με αυτά θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία των προκαταρκτικών ελέγχων στους παίκτες ενόψει της νέας σεζόν.
Η πρώτη προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα για τη σεζόν 2020-2021 θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιουλίου και θα είναι ξεχωριστή λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού. Θα γίνει δηλαδή χωρίς την παρουσία κόσμου και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ ο αγιασμός ενδέχεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Ακόμα παραμένει άγνωστο αν η πρώτη της γιαννιώτικης ομάδας θα γίνει στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής ή στο Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδες, όπως πέρυσι, κάτι που θα εξαρτηθεί από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΣ θα γίνει για ένα δεκαήμερο στα Γιάννινα και όπως συνηθίζεται θα περιλαμβάνει καθημερινές διπλές προπονήσεις στο ΠΕΑΚΙ υπό τις οδηγίες του Αργύρη Γιαννίκη και των συνεργατών του.

Στο Καρπενήσι από 2 έως 12 Αυγούστου
Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι, την όμορφη πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Οι Γιαννιώτες θα διαμείνουν για ακόμα μια χρονιά στο ξενοδοχείο Avaris της οικογένειας Χονδρού και θα προπονούνται στο γήπεδο του ξενοδοχείου, στο οποίο τις προηγούμενες ημέρες έγιναν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι την Κυριακή 2 Αυγούστου και θα παραμείνει για 10 ημέρες στην Ευρυτανία. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη θα επιστρέψει στα Γιάννινα την Τετάρτη 12 Αυγούστου.

Ερωτηματικό τα φιλικά
Σχετικά με τους φιλικούς αγώνες, τα πάντα είναι ακόμα ρευστά καθώς δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα. Στον ΠΑΣ περιμένουν οδηγίες από την ΕΠΟ για τους φιλικούς αγώνες, αν θα γίνουν φέτος το καλοκαίρι και υπό ποιες συνθήκες.
Για αυτόν τον λόγο και δεν έχουν προγραμματιστεί ακόμα φιλικά παιχνίδια για τους Γιαννιώτες, είτε στο Καρπενήσι είτε στα Γιάννινα. Φυσικά, η προετοιμασία της γιαννιώτικης ομάδας θα ξεκινήσει νωρίτερα από τις ομάδες της Super League, οι οποίες ακόμα δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στα play off και τα play out της Super League.
Με δεδομένη πάντως την αγωνιστική απραξία του ΠΑΣ Γιάννινα από τις 8 Μαρτίου και το παιχνίδι με την Κέρκυρα, ο Αργύρης Γιαννίκης και το τεχνικό επιτελείο θεωρούν ύψιστης σημασίας τη διενέργεια όσο το δυνατόν περισσότερων φιλικών αγώνων για την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας.

Λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος και των καλοκαιρινών διακοπών, ο ΠΑΣ έχει μείνει ήδη παραπάνω από 4 μήνες χωρίς παιχνίδια και αν δεν κανονιστούν φιλικά μέσα στον Αύγουστο τα πράγματα θα δυσκολέψουν καθώς το χρονικό διάστημα απραξίας θα ξεπεράσει το πεντάμηνο.