Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις στο δυναμικό του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Την ερχόμενη Δευτέρα στο ΠΕΑΚΙ θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα για την νέα αγωνιστική περίοδο, χωρίς μέχρι τώρα να έχει ανακοινωθεί κάποια μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Αντίθετα στις προτεραιότητες της Διοίκησης είναι το ξεκαθάρισμα του έμψυχου δυναμικού και η «απελευθέρωση» θέσεων.
Μετά τους Σεργκελασβίλι και Μπουκουβάλα, ένας ακόμα ποδοσφαιριστής αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα πρόκειται για τον περσινό αρχηγό της γιαννιώτικης ομάδας, τον Αποστόλη Σκόνδρα.
Μετά από 7 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΣ, ο 32χρονος Τρικαλινός κεντρικός αμυντικός αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του καθώς δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του με τους Γιαννιώτες, το οποίο έληξε στις 30 Ιουνίου.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή δεν του έγινε καμία πρόταση ανανέωσης από τον Γ. Χριστοβασίλη, ούτε καν με μειωμένες αποδοχές.
Οι αποχωρήσεις από το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχιστούν καθώς κοντά στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται ακόμα δύο ποδοσφαιριστές, ο τερματοφύλακας Περιστερίδης και ο δεξιός οπισθοφύλακας Αποστολόπουλος.
Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος. Ο 29χρονος δεξιός οπισθοφύλακας συμπλήρωσε 3 χρόνια στα Γιάννινα και είχε γεμάτες χρονιές.

Συμφωνία με Σιόντη
Ουσιαστικά ο μοναδικός ποδοσφαιριστής από τους έξι που έληξαν τα συμβόλαιά τους και θα ανανεώσει είναι ο Στέφανος Σιόντης. Ο Γιαννιώτης αμυντικός χαφ έχει στεριώσει στην ομάδα και κατάφερε τα 2 χρόνια στην ομάδα να πάρει αρκετές συμμετοχές, ενώ πέρυσι στην Super League 2 ήταν ο βασικός είτε μαζί με τον Κάστρο είτε με τον Λιάσο.
Πάντως, σχετικά με τις ανανεώσεις και το ρόστερ της ομάδας, μέχρι στιγμής τα πράγματα κινούνται με αργούς έως… βασανιστικούς ρυθμούς. Αυτό αναμένεται να αλλάξει εντός της εβδομάδας καθώς θα γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις για ανανεώσεις ή επεκτάσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι φέτος η μεταγραφολογία θα είναι… μακράς διαρκείας το καλοκαίρι, το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι ειδικών συνθηκών για το ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊού.
Ένα από τα πρώτα ονόματα ποδοσφαιριστών που ακούγονται για τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι αυτό του Γιαννιώτη κεντρικού αμυντικού Χρήστου Λισγάρα, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τη Ξάνθη και επιθυμεί να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Λέο, Κάστρο, Παντελάκης
Υπάρχουν και ορισμένοι παίκτες που τα συμβόλαια τους δεν λήγουν, αλλά έχουν κληθεί για συζητήσεις από τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται ένας αμυντικός, ένας μέσος και ένας επιθετικός.
Ο Νώντας Παντελάκης έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα της Ηπείρου, αν και το πιθανότερο είναι να ανανεώσει για ακόμα δύο χρόνια τη συνεργασία του με τους Γιαννιώτες. Ο Χανιώτης κεντρικός αμυντικός ήταν η αποκάλυψη της φετινής χρονιάς στην άμυνα, κέρδισε σχετικά εύκολα τη φανέλα βασικού από τους υπόλοιπους στόπερ.
Ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τους Γιαννιώτες έχει και ο Φάμπρι Κάστρο, όμως το πιθανότερο είναι να γίνει επέκταση και στο συμβόλαιό του. Ο 28χρονος Κολομβιανός μέσος ήταν κοντά στην πόρτα της εξόδου το περσινό καλοκαίρι μετά τον υποβιβασμό, όμως τελικά πείστηκε να μείνει στην ομάδα και δεν το μετάνιωσε καθώς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο παρά τον τραυματισμό του.
Τέλος, ο Γάλλος επιθετικός Ζαν Μπαπτίστ Λέο ήταν μακράν ο πιο σταθερός και πολύτιμος παίκτης των Γιαννιωτών στην επίθεση, κάτι που εκτίμησε ο Γιαννίκης και ζήτησε την επέκταση του συμβολαίου του.

Αντίο από Γ. Ντάσιο
Εν τω μεταξύ, το Σάββατο ανακοίνωσε την οριστική του αποχώρηση από την ομάδα και ο Γιώργος Ντάσιος με μια ανάρτηση στους προσωπικούς του λογαριασμούς στο Facebook.
Ο πρώην πλέον διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, ευχαρίστησε όλους όσους είχε συνεργάτες στην ομάδα την περσινή σεζόν και κυρίως το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές.
Ο εμβληματικός αρχηγός και «σημαία» της ομάδας παραδέχτηκε την πικρία του, αλλά και την ενδεχόμενη στεναχώρια του από την αποχώρησή του, αλλά παράλληλα δήλωσε απλός στρατιώτης του ΠΑΣ Γιάννινα και υπερήφανος που υπηρέτησε την ομάδα από το δύσκολο αυτό πόστο. ΄Οσο για τον αντικαταστάτη του, ακόμη αναζητείται με αρκετά ονόματα να έχουν πέσει στο «τραπέζι».