Δύο «δικά του» παιδιά, Μάντζιο και Καννή, απέκτησε ο ΑΓΣΙ

on .

mantzioskanis

• Δύο παλιούς του γνώριμους, τους Δημήτρη Μάντζιο και Χρήστο Καννή απέκτησε ο ΑΓΣΙ.
Η αρχή έγινε με τον 25χρονο power forward/center Δημήτρη Μάντζιο, ο οποίος για τέσσερα χρόνια έπαιζε στον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Μάντζιος είναι «προϊόν» των Ακαδημιών του ΑΓΣΙ, καθώς εντάχθηκε στο σύλλογο σε ηλικία 12 χρονών. Με τις ομάδες Παίδων και Εφήβων έχει πετύχει μεγάλες διακρίσεις κατακτώντας 3 τοπικά Πρωταθλήματα Παίδων (2009, 2010, 2011) και 3 τοπικά Πρωταθλήματα Εφήβων (2011, 2012, 2013), ενώ έχει συμμετοχές και σε ανάλογα Πανελλήνια Πρωταθλήματα εκπροσωπώντας τον ΑΓΣΙ. Το καλοκαίρι του 2011 ήταν μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής ομάδας Νέων (U 16) στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, που διεξήχθη στην Τουρκία.
Την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα του ΑΓΣΙ σε ηλικία 16 χρονών και έπαιξε μέχρι και το 2013. Την διετία 2014 έως και τα μέσα του 2016, λόγω σπουδών και στρατιωτικών υποχρεώσεων, διέκοψε τις αθλητικές δραστηριότητες.
Στη συνέχεια, με τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα, ενώ η διοίκηση της ομάδας στην ανακοίνωσή της τον καλωσορίζει και του εύχεται υγεία και επιτυχίες.
Τη διαδρομή Βίκος ΠΑΣ - ΑΓΣΙ ακολούθησε και ο Χρήστος Καννής, ο οποίος αγωνιζόταν στην ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη την τριετία 2016-19.
Αγωνίζεται στις θέσεις "1" και "2", προέρχεται από τα "σπλάχνα" του ΑΓΣΙ καθώς εντάχθηκε στο σύλλογο το 2006.
Αξίζει να σημειωθεί πώς έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην ειδικότητα Προπονητής Καλαθοσφαίρισης στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ.

Web Baner Antigoni