Αναστάτωση από το… πουθενά με Ντάσιο

on .

XRISTOBASILHS NTASIOS 23 9 19

Εν αναμονή της οριστικής απάντησης του Γιώργου Ντάσιου στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργου Χριστοβασίλη για αλλαγή πόστου σε αυτό του Υπεύθυνου Ακαδημιών με διευρυμένες αρμοδιότητες, βρίσκονται στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο παλιός παίκτης του ΠΑΣ και εμβληματικός αρχηγός της ομάδας, είχε μια ομολογουμένως επιτυχημένη θητεία ως διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος την χρονιά που μας πέρασε. Χωρίς οριστικές αποφάσεις οι πρώτες επαφές του Γ. Χριστοβασίλη με τους παίκτες για ανανεώσεις και αποχωρήσεις. Στην πλειονότητά τους οι ποδοσφαιριστές θέλουν να μείνουν στην ομάδα παρά τις περικοπές αποδοχών που έγιναν λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος.
Ο σχεδιασμός της νέας σεζόν ξεκίνησε ήδη για τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο πρόεδρος της γιαννιώτικης ομάδας αποφάσισε να προχωρήσει στη θέση του τεχνικού διευθυντή και θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Ντάσιο. Πρότεινε λοιπόν στον Γιαννιώτη πρώην ποδοσφαιριστή και «σημαία» της ομάδας επί δεκαετίες, να αποσυρθεί από την πρώτη ομάδα και να αναλάβει υπεύθυνος των ακαδημιών με διευρυμένες αρμοδιότητες καθώς στα πλάνα του ΠΑΣ είναι να υπάρξει και μια ομάδα της περιοχής η οποία θα λειτουργήσει ως θυγατρική με τον Ντάσιο να λειτουργεί και παράλληλα και ως αρχισκάουτερ. Παρόλο που τα τελευταία 24ωρα κυκλοφόρησε έντονα η φήμη στα ποδοσφαιρικά στέκια ότι η απάντηση του Ντάσιου θα είναι αρνητική, μέχρι χθες το βράδυ δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση είτε από την ΠΑΕ είτε από τον ίδιο τον πρώην ποδοσφαιριστή.

Το ιστορικό…
Παρότι Χριστοβασίλης και Ντάσιος είχαν αλλεπάλληλες επαφές από το πρωί της περασμένης Τετάρτης έως και αργά το απόγευμα της Πέμπτης με ποδοσφαιριστές, ο πρόεδρος της γιαννιώτικης ομάδας τη…. φύλαγε στον μέχρι πρότινος διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Μετά το τελευταίο ραντεβού με ποδοσφαιριστή, οι δύο άντρες συζήτησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο και ο μεγαλομέτοχος έριξε στο τραπέζι την πρόταση, η οποία φάνηκε ως… υποβιβασμός στον Ντάσιο και μάλιστα χωρίς να αναφερθεί στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Κι όλα αυτά μετά από μια ομολογουμένως καλή σεζόν και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα αποδυτήρια. Ως εκ τούτου το έργο του Γιώργου Ντάσιου θεωρήθηκε επιτυχημένο στο εσωτερικό της ομάδας. Η επιστροφή άλλωστε του αρχηγού της ομάδας στο πόστο του ποδοσφαιρικού διευθυντή είχε γίνει αποδεκτή κι από τους φιλάθλους, οι οποίοι δείχνουν εμπιστοσύνη και σεβασμό στο πρόσωπό του Γιαννιώτη βετεράνου ποδοσφαιριστή.

Ανακατατάξεις
Παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν στις τάξεις των φιλάθλων και των οπαδών, φαίνεται πως ο Χριστοβασίλης έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του και επιθυμεί να προχωρήσει σε αλλαγές στο εσωτερικό της ομάδας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η απομάκρυνση Ντάσιου να μην είναι η μοναδική και να γίνουν κι άλλες αλλαγές στο οργανωτικό κομμάτι της γιαννιώτικης ομάδας.
Μάλιστα από την πλευρά της διοίκησης αναφέρεται ότι δεν υπήρχε πρόθεση υποτίμησης του Ντάσιου και ότι ο ρόλος του υπεύθυνου των ακαδημιών που του προτάθηκε ήταν ουσιαστικά αναβάθμιση καθώς θα λειτουργούσε και ως σκάουτερ ταλέντων στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Ντάσιος, ο εμβληματικός αρχηγός με τα 15 και πλέον χρόνια παρουσίας στην ομάδα, δεν έφυγε και με τον καλύτερο τρόπο από τον ΠΑΣ και όταν ήταν ποδοσφαιριστής.
Υπήρξε τότε αντιδικία με την γιαννιώτικη ΠΑΕ για δύο επιταγές, όμως τελικά το θέμα είχε λυθεί με συμβιβασμό.
Παρά την πικρία του από την τότε στάση του Χριστοβασίλη, όταν του ζητήθηκε να αναλάβει το πόστο του διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος, ο Ντάσιος δέχτηκε αμέσως και ξέχασε το παρελθόν, ενώ κρέμασε και τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια καθώς αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Άγνωστος ο αντικαταστάτης
Για το πρόσωπο του αντικαταστάτη δεν έχει γίνει ακόμα κάτι γνωστό. Ωστόσο πριν λίγο καιρό είχαν διαρρεύσει από τα ίδια ΜΜΕ και οι πληροφορίες για δύο πρόσωπα: τον Δημήτρη Νιαρχάκο και τον Άντι Λίλα. Το αν επίκειται επιστροφή του ενός ή και των δύο θα φανεί τις επόμενες ημέρες.
Ο νυν γενικός αρχηγός του Άρη πάντως και πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΣ Γιάννινα έχει ακόμα αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στα play off και δεν έχει αποφασίσει ακόμα το που θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν. Πληροφορίες θέλουν να έχει ανοιχτή γραμμή και με τον Πειραιά για να αναλάβει πόστο στους «ερυθρόλευκους».

Όλοι για παραμονή…
Στο μεταξύ το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη της περασμένης εβδομάδας που ο πρόεδρος του ΠΑΣ βρέθηκε στην πόλη μας, είχε συνάντηση με όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας οι οποίοι και ρωτήθηκαν ποιοι και πόσοι επιθυμούν να συνεχίσουν στην ομάδα.
Ομόφωνα, απ’ ότι διαρρέεται, σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα απάντησε ότι επιθυμεί να συνεχίσει στην ομάδα και να βοηθήσει την επόμενη χρονιά στην Super League. Μπορεί κατά την διάρκεια της χρονιάς να υπήρξαν… μικροπαραπονάκια, όμως φαίνεται πώς όλοι επιθυμούν την παραμονή τους στην ομάδα.
Το μπαλάκι πλέον πέφτει στον προπονητή της ομάδας Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος θα κληθεί να αξιολογήσει το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και να αποφασίσει με ποιους θα πορευτεί στην μεγάλη κατηγορία.
Πάντως, αν κρίνουμε από τις προτεραιότητες του κόουτς Γιαννίκη και τον τρόπο που δουλεύει, θα προτιμήσει ένα μεγάλο μέρος του μπάτζετ να κατευθυνθεί προς την αναβάθμιση των προπονητικών εγκαταστάσεων, παρά στην αλόγιστη αγορά νέων παικτών. Οι προσθήκες ποδοσφαιριστών θα είναι λίγες και στοχευμένες.

Παραμένει ο Μπαδήμας
Με τον Νίκο Μπαδήμα ως βοηθό προπονητή του Αργύρη Γιαννίκη, θα πορευθεί την επόμενη χρονιά η ηπειρωτική ομάδα. Όχι πως υπήρχε καμία αμφιβολία, μιας και το έργο του Μπαδήμα, ως βοηθός προπονητή, έχει εκτιμηθεί τόσο από τον ίδιο τον Γιαννίκη όσο και από τον πρόεδρο.
Όμως λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων της ομάδας στην Super League ο Νίκος Μπαδήμας θα αναγκαστεί να αφήσει την θέση του ως προπονητής της Κ19 και οι διοικούντες είναι σε φάση αναζήτησης.

Συνεργασία με Ανατολή
Μια από τις συναντήσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη που βρέθηκε στα Γιάννινα, ήταν με τον Τάκη Κατηρτζίδη.
Ο γενικός αρχηγός της Ανατολής ζήτησε ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό ενόψει της συμμετοχής της γιαννιώτικης ομάδας στην Γ’ Εθνική για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό να υπάρξει συνεργασία σε επίπεδο δανεισμού ποδοσφαιριστών, όχι όμως η Ανατολή να μετατραπεί σε θυγατρική του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως λανθασμένα γράφτηκε από ορισμένα ΜΜΕ.
Η Ανατολή έχει αναπτύξει εδώ και μερικά χρόνια συνεργασία με το δίκτυο ακαδημιών της ΑΕΚ και διατηρεί άριστες σχέσεις με την αθηναϊκή ομάδα.

Κλεισμένη συμφωνία με Nova
Η επιστροφή του ΠΑΣ Γιάννινα στην πρώτη κατηγορία θα φέρει και αλλαγές στο τηλεοπτικό συμβόλαιο για τους Γιαννιώτες. Στη Super League 2 ο ΠΑΣ Γιάννινα ανήκε, μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας πλην του Απόλλωνα Σμύρνης, τηλεοπτικά στην ΕΡΤ μέσω της κεντρικής διαχείρισης. Μάλιστα, ήταν μακράν η πιο εμπορική ομάδα της κατηγορίας και οι αγώνες του ξεχώρισαν στην τηλεθέαση των αγώνων της δεύτερης κατηγορίας.
Στους Γιαννιώτες αντιστοιχούσε ένα ποσό κοντά στις 600.000 ευρώ, όμως δεν πήραν τις δύο τελευταίες δόσεις από τη δημόσια τηλεόραση.
Επίσης, παραμένει άγνωστο το τι θα βγάλει η εκκαθάριση μεταξύ ΕΡΤ και Super League 2 καθώς ως γνωστόν είχαν προπληρωθεί όλοι οι αγώνες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Ως εκ τούτου, η μη διεξαγωγή των δύο τελευταίων αγωνιστικών ίσως βγάλει τις ομάδες και χρεωμένες από πάνω στην ΕΡΤ και κυρίως την διοργανώτρια αρχή Super League 2.
Σχετικά με την επερχόμενη σεζόν, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ήδη συμφωνήσει με το συνδρομητικό κανάλι της Nova και θα βρει εκεί την τηλεοπτική του «στέγη».
Βέβαια με μικρότερο συμβόλαιο από ότι στην προπέρσινη παρουσία του στην Super League 1, αλλά αρκετά καλά χρήματα για τα «σφιχτά» δεδομένα της μετα-κορωνοϊού εποχής.

Νέα ψηφοφορία;
Η προσφυγή του Λεβαδειακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League 2 στέρησε τη δυνατότητα στις ομάδες της Super League 1 να τοποθετηθούν επισήμως για την αναδιάρθρωση στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής.
Ο Παναιτωλικός είχε θέσει το θέμα στο συμβούλιο, όμως οι υπόλοιποι του συνεταιρισμού επικαλέστηκαν την προσφυγή των Βοιωτών για να αποφύγουν να συζητήσουν το θέμα.
Παρά την κωλυσιεργία, πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι στον συνεταιρισμό της μεγάλης κατηγορίας ωριμάζει η ιδέα της αύξησης των ομάδων, αλλά με άνοδο μόνο δύο ομάδων και όχι τεσσάρων. Έτσι λοιπόν οι 16 ομάδες, με άνοδο μόνο των ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνα Σμύρνης είναι ακόμη σενάριο, γιατί παραπάνω ομάδες είναι αδύνατον να μπορέσουν να «χωρέσουν» στο τηλεοπτικό τοπίο.
Η προσφυγή του Λεβαδειακού φαίνεται ότι μπορεί να έχει τύχη και μάλλον εντός της εβδομάδας θα κληθούν οι ομάδες της Super League 2 να ψηφίσουν ξανά(!) για την διακοπή του πρωταθλήματος και να επικυρωθεί επιτέλους η βαθμολογία του πρωταθλήματος, μιας και οι Βοιωτοί στηρίζουν την προσφυγή τους σε μια αντίστοιχη περίπτωση ΕΠΣ κατά το παρελθόν σχετικά με τους παρόντες στην ψηφοφορία και τα ποσοστά που πρέπει να τηρούνται σε αυτήν!