Πρωταθλητής από χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου τέλους αποφάσισε το χθεσινό Δ.Σ. της Super League 2 καθώς με ψήφους 11-4 υπερίσχυσαν όσες ομάδες επιθυμούσαν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.
Επικυρώθηκε η βαθμολογία του πρωταθλήματος ως είχε, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να αναδεικνύεται πρωταθλητής έχοντας 49 βαθμούς.
Την άνοδο τεσσάρων ομάδων θα ζητήσει η SL2 στο επικείμενο ραντεβού με την ΕΠΟ και τη Super League 1.
Μετά από ένα χρόνο απουσίας ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Super League 2, μια κατηγορία από την οποία φεύγει και θέλει να μην ξαναγυρίσει, για την αναργανωσιά και την έλλειψη επαγγελματισμού που υπάρχει σε αυτή την κατηγορία.
Μετά από πολλές αμφιταλαντεύσεις και διαφοροποιήσεις, το χθεσινό Δ.Σ.αποφάσισε με ψήφους 11-4 την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Υπέρ της διακοπής ψήφισε ο ΠΑΣ Γιάννινα και οι: Απόλλων Σμύρνης, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Κέρκυρα, Απόλλων Πόντου, Πλατανιάς και οι άλλοι εκπρόσωποι της FL, Ιάλυσος και Καβάλα. ενώ υπέρ της πλειοψηφίας τάχθηκαν ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της Ένωσης. Απόντες από τη διαδικασία ήταν η Δόξα Δράμας καθώς κι ένας εκ των εκπροσώπων της FL τα Τρίκαλα.
Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι προς ψήφιση ήταν δύο. Του Λεβαδειακού που πρότεινε να γίνουν κανονικά οι 2 τελευταίες αγωνιστικές και τα play of αλλά χωρίς πλέι άουτ και του Καραϊσκάκη για έναν γύρο play off.
Απορρίφθηκαν και οι δύο προτάσεις και μοιραία αφού συγκεντρώθηκαν τα 3/4 που απαιτούνται βάσει τροπολογίας Αυγενάκη, η SL2 κατέβασε ρολά για την τρέχουσα σεζόν.
Το δεύτερο θέμα του Δ.Σ ήταν η επικύρωση της βαθμολογίας. Έτσι πρωταθλητής μετά την επικύρωση της βαθμολογίας αναδείχθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα (πρώτος στη βαθμολογία) και δεύτερος ο Απόλλων Σμύρνης (δεύτερος στη βαθμολογία) Η επικύρωση από το χθεσινό της Δ.Σ. θα πρέπει πλέον περάσει και να εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να ισχύσει.

Κρίσιμο ραντεβού με Super League 1
Με δεδομένη την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος είναι πλέον δύσκολο να διεξαχθεί το μπαράζ ανάμεσα στον δεύτερο της Super League 2 και τον 13ο της Super League 1. Για τον λόγο αυτό η δεύτερη κατηγορία θα ζητήσει στο επικείμενο ραντεβού με την ΕΠΟ και τη Super League 1 την άνοδο στην πρώτη κατηγορία τεσσάρων ομάδων δηλαδή των ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Χανίων και Λεβαδειακού.
Βέβαια οι ομάδες της Super League 1 αλλά και το συνδρομητικό κανάλι έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δεχθούν αύξηση των ομάδων σε 18.

Το τι θα γίνει ακριβώς σε αυτή την περίπτωση θα φανεί τις επόμενες ημέρες και θα είναι αποτέλεσμα πολλών συζητήσεων και διαβουλεύσεων.