Αποφασίζει σήμερα(;) η SL 2 για την συνέχιση του πρωταθλήματος

on .

MPALA GHPEDO

Μετά την εκλογή του Λεωνίδα Μπουτσικάρη στη θέση του προέδρου της Super League 1, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να προχωρήσουν οι συζητήσεις της Super League 2 με την ΕΠΟ και την πρώτη κατηγορία για την αναδιάρθρωση.

Σήμερα το μεσημέρι (13:30) το νέο ΔΣ της Super League 2 και καλούνται οι ομάδες να επιδείξουν σοβαρότητα και να καταλήξουν σε μια οριστική απόφαση για το πρωτάθλημα.

Ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της Super League 1, επικρατώντας του συνυποψήφιού του, Αλέξη Κούγια, στην ψηφοφορία για τη διαδοχή του Μηνά Λυσάνδρου στον προεδρικό θώκο. Η υποψηφιότητα του Μπουτσικάρη συγκέντρωσε 8 ψήφους, έναντι 5 της υποψηφιότητας Κούγια, ενώ υπήρξε κι ένα λευκό.

mpoytsikaris

Οι ομάδες που ψήφισαν τον Μπουτσικάρη ήταν ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ, η Λαμία, ο Βόλος, η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός. Στον αντίποδα ο Αλέξης Κούγιας ψηφίστηκε από τον Ολυμπιακό, τον Άρη, τη Λάρισα, τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης ψήφισε λευκό.
Την ώρα που η Super League 1 εξέλεξε ήδη νέο πρόεδρο και τα play off και play out βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η τύχη του πρωταθλήματος της Super League 2 παραμένει άγνωστη και καλούνται οι ομάδες να επιδείξουν σήμερα την απαιτούμενη σοβαρότητα και να σταματήσουν οι αμφιταλαντεύσεις. Το προγραμματισμένο για τις 13:30 το μεσημέρι ΔΣ που θα γίνει στα γραφεία της Ένωσης με αυτοπρόσωπη παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων θα κρίνει και το μέλλον της κατηγορίας.
Το πιο κρίσιμο ζήτημα που θα συζητήσουν οι ομάδες είναι αν τελικά θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα προκειμένου να γίνουν οι 2 αγωνιστικές που απομένουν για την κανονική διάρκεια καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθούν τα play off.
Τα δύο σενάρια που παίζουν δυνατά είναι δύο. Το πρώτο είναι να γίνουν οι 2 τελευταίες αγωνιστικές έστω και κουτσουρεμένες, καθώς πολλές ομάδες ενδέχεται να μην κατέβουν και τα play off σε μονούς αγώνες, δηλαδή συνολικά 5 για κάθε ομάδα. Το δεύτερο σενάριο είναι να μην γίνουν καν οι 2 τελευταίες αγωνιστικές, να επικυρωθεί η βαθμολογία ως έχει και παιχτούν μόνο οι 5 αγώνες των play off.
Φυσικά, πάντα σαν πιθανότητα υπάρχει και το σενάριο της οριστικής διακοπής, όμως με την ΕΡΤ να πιέζει ασφυκτικά, αυτό το ενδεχόμενο αρχίζει να χάνει έδαφος όσο περνούν οι μέρες. Άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος της SL2/FL, Λεωνίδας Λεουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9, τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος, σημειώνοντας ότι: «Εμείς θα θέλαμε οι αγώνες να παιχτούν στο γήπεδο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις από τις ομάδες και θα δούμε. Ευελπιστούμε να επικρατήσει η λογική».
Βέβαια, η λογική και η σοβαρότητα έχει χαθεί προ πολλού στις αποφάσεις των ομάδων της Super League 2 καθώς οι αμφιταλαντεύσεις δίνουν και παίρνουν. Έστω και με μειοψηφία, είχε αποφασιστεί να διεξαχθούν οι 2 τελευταίες αγωνιστικές, όμως ακόμα και σήμερα δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν τα παιχνίδια καθώς οι περισσότερες ομάδες από τη μέση της βαθμολογίας και κάτω δεν έχουν ξεκινήσει προπονήσεις και έχουν αποδεσμεύσει ποδοσφαιριστές.
Πέρα όμως από τα σενάρια και το αν θα γίνουν 5 ή 7 αγωνιστικές, η ουσία της σημερινής συζήτησης είναι το αν οι ομάδες θέλουν να αγωνιστούν ή όχι. Σχετικά με την αναδιάρθρωση, πολλά είναι αυτά που έχουν γραφτεί και ακουστεί, όμως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί. Πολύ δύσκολα θα υπάρξει αύξηση των ομάδων της Super League 1 σε 18 από 14 που είναι σήμερα καθώς είναι ένα σενάριο που απορρίπτουν μετά βδελυγμίας οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας και το συνδρομητικό κανάλι της Nova.
Αν πάντως οι ομάδες της Super League 2 σήμερα αποφασίσουν την οριστική διακοπή, εκείνο που παραμένει θολό είναι το πώς και με ποια ομάδα της δεύτερης κατηγορίας θα διεξαχθεί το μπαράζ με την Super League 1.

lazanis

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΕΑΚΙ Η ισχύς εν τη ενώσει

 • «Μήνα του μέλιτος» φαίνεται ότι περνούν οι σχέσεις του ΠΑΣ Γιάννινα και της Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ!
Η αλήθεια είναι ότι η καινούργια διοίκηση έχει «βάλει πλάτη» το τελευταίο διάστημα τον ΠΑΣ Γιάννινα, αρχίζοντας από την ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ προς το ΠΕΑΚΙ στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και τον οριστικό διακανονισμό που επετεύχθη τον Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς.
Κατά την διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης του προέδρου και μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργου Χριστοβασίλη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ Παντελή Κολόκα σχετικά με τα βοηθητικά γήπεδα της Ανατολής και την δυνατότητα συντήρησης των αγωνιστικών χώρων, συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα και δόθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις.
Διαχρονικό είναι άλλωστε το πρόβλημα με τις βοηθητικές εγκαταστάσεις της ομάδας και αποτελεί το μόνιμο «παράπονο» των εκάστοτε προπονητών αλλά και παικτών που έχουν περάσει από την ομάδα.
Σε συνέχεια της αρχικής συνάντησης των δυο ανδρών, την προηγούμενη εβδομάδα ο γενικός αρχηγός της ομάδας Γιώργος Ντάσιος και οι Παντελής Κολόκας (πρόεδρος) και Χάρης Λαζάνης (αντιπρόεδρος) εκ μέρους της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, είχαν συνεχείς επαφές για τον προγραμματισμό των εργασιών στα γήπεδα του ΠΕΑΚΙ στην Ανατολή προκειμένου οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη να προπονούνται σε κανονικά γήπεδα και όχι σε βούρκο, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του χειμώνα.
Η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής τον προηγούμενο διάστημα, αλλάζοντας κυριολεκτικά την όψη τόσο της Λιμνοπούλας όσο και του Αθλητικού Κέντρου Ανατολής καθαρίζοντας και ευπρεπίζοντας τους χώρους. Σειρά τώρα παίρνουν τα γήπεδα που χρησιμοποιεί η ΠΑΕ.
Το Σάββατο το μεσημέρι συναντήθηκαν εκ νέου ο Γιώργος Ντάσιος με τους Παντελή Κολόκα και Χάρη Λαζάνη, προκειμένου να δουν τι εργασίες πρέπει να γίνουν και στο «Ζωσιμάδες» για να ετοιμαστεί το γήπεδο για τη Super League 1.
Κολόκας: «Σημαία του ΠΑΣ Γιάννινα ο Ντάσιος»
Την καλή συνεργασία του ΠΕΑΚΙ και της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα πιστοποίησε με ανάρτησή του στο facebook ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας, ο οποίος έγραψε:
«Με τον Αντιπρόεδρο Χάρη Λαζάνη στο ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ έχοντας ανάμεσα μας τη σημαία του Π.Α.Σ. Γιάννινα, Γιώργο Ντάσιο με τον οποίο βρισκόμαστε σε συνεχή και άψογη συνεργασία για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων για την Super League 1. Ο Γιώργος αποτελεί κεφάλαιο και δύσκολα μπορούμε να του χαλάσουμε χατίρι».