Τα «πάνω - κάτω» στον μπασκετικό ΠΑΣ Γιάννινα

on .

VIKOS PAS GIANNINA LEYKADA

• Η άνοδος του ΠΑΣ Γιάννινα για πρώτη φορά στην ιστορία του γιαννιώτικου μπάσκετ στην Α2 γέμισε με χαρά τον μπασκετικό κόσμο της πόλης. Όμως τη χαρά αυτή διαδέχεται η αβεβαιότητα καθώς προέκυψε αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της διοικούσας επιτροπής με τον ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα για την επόμενη σεζόν.
Η διαφωνία των δύο πλευρών είναι οικονομική-λογιστική και αφορά το ΑΦΜ στο οποίο πρέπει να δηλώνονται τα έσοδα-έξοδα, αλλά και η δημιουργία ή όχι ΚΑΕ για την επομένη σεζόν στην Α2.
Ραντεβού πραγματοποιήθηκαν αρκετά τις τελευταίες ημέρες, κυρίως μεταξύ του προέδρου του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργου Οικονόμου και του επιχειρηματία Γιάννη Μάντζιου και άλλων μελών της διοικούσας επιτροπής, όμως κοινή συνισταμένη δεν βρέθηκε και έτσι οι δρόμοι των δύο πλευρών χωρίζουν.
Μάλιστα, η διοικούσα επιτροπή προχώρησε και σε δήλωση αποχώρησης κάνοντας έναν μίνι απολογισμό για την τρίχρονη παρουσία της στην ομάδα, η οποία ανέβασε συνολικά το γιαννιώτικο μπάσκετ και έφερε τους Γιαννιώτες φιλάθλους και οπαδούς κοντά στο άθλημα.
Αν παρατηρήσει κανείς τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και χωρίς να πάρει το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς, θα βγάλει το συμπέρασμα ότι το γιαννιώτικο μπάσκετ χάνει μια τεράστια ευκαιρία να βγει από το περιθώριο και να πρωταγωνιστήσει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής:
«Η Διοικούσα Επιτροπή του ανδρικού τμήματος μπάσκετ του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την αποχώρησή της από την ομάδα...
Το τελευταίο διάστημα έγιναν συναντήσεις μεταξύ του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα και της Διοικούσας Επιτροπής χωρίς να βρεθεί η «χρυσή» τομή για την συνέχιση της συνεργασίας, με το υπάρχον καθεστώς υπό την σκέπη του Ερασιτέχνη. Από την πλευρά του ο Ερασιτέχνης μας ζήτησε η ομάδα να γίνει ΚΑΕ για να αγωνιστούμε στην Α2.
Εξετάζοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας ΚΑΕ ακόμα και στην Α2, διαπιστώσαμε ότι το κόστος λειτουργίας της θα ήταν υπέρογκο και μοιραία αυτό θα λειτουργούσε ενάντια στην δημιουργία μιας καλής και ανταγωνιστικής ομάδας στην Α2.
Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην παρουσία της Διοικούσας Επιτροπής την τελευταία τριετία σημειώνουμε τα εξής:
- Την αγωνιστική περίοδο 2017-18, ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα τερμάτισε πρώτος και αήττητος με 18 νίκες και 36 βαθμούς, κατακτώντας το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ, ενώ στα ημιτελικά των play off, πέρασε με 2 νίκες τον ΠΑΣ Ναυπάκτου ενώ στον τελικό αντιμετώπισε το IBC και με νίκες 2-0 (80-73 εντός και 55-72 εκτός) κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος μαζί και την άνοδο στην Γ’ Εθνική!
- Την σεζόν 2018 η ομάδα μας αγωνίστηκε στον Γ’ Όμιλο της Γ’ Εθνικής κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα με ρεκόρ 21-3.
- Την σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκε στον Β’ Όμιλο της Β’ Εθνικής κερδίζοντας την άνοδο στην Α2 και τελειώνοντας το πρωτάθλημα στην πρώτη θέση με ρεκόρ 19-2.
Με συνολικό ρεκόρ την τελευταία τριετία 62 νίκες και 5 ήττες, η ομάδα μας θεωρούμε ότι αντιπροσώπευσε με τον καλύτερο τρόπο την πόλη και το «σήμα στη φανέλα». Αφήνουμε την ομάδα χωρίς χρέη -ούτε ενός λεπτού του ευρώ- σε παίκτες, προπονητικό τιμ, ιατρικό τιμ, Νέο Κλειστό και Λιμνοπούλα, πουθενά. Η μοναδική οικονομική εκκρεμότητα είναι το ΦΠΑ του Β’ Τριμήνου 2020 το οποίο μόλις οριστικοποιηθεί από τον Ερασιτέχνη θα τακτοποιηθεί και αυτό.
Όλη αυτή η πορεία δεν θα ήταν εφικτή αν δεν είχαμε κοντά μας τους χορηγούς μας, μεγάλους και μικρούς, οι οποίοι σε δύσκολους, ομολογουμένως, καιρούς, πίστεψαν στο project ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα και συνεισέφεραν ουσιαστικά στο χτίσιμο αυτής της ομάδας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προπονητικό τιμ και τους παίκτες της ομάδας μας την τελευταία τριετία, οι οποίοι τίμησαν και με το παραπάνω την εμπιστοσύνη μας και έγιναν ένα με την ομάδα και την πόλη.
Ξεχωριστή αναφορά και στους φιλάθλους μας οι οποίοι την τελευταία τριετία έκαναν την Λιμνοπούλα και το Νέο Κλειστό να φαίνονται «μικρά»…
Ευχαριστούμε την Διοίκηση του Ερασιτέχνη και τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Οικονόμου για την έως τώρα συνεργασία.
Ευχόμαστε η διάδοχη κατάσταση στην ανδρική ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα να είναι αντάξια της ιστορίας της και να μας κάνει όλους υπερήφανους στην Α2.
Εμείς θα είμαστε εκεί να χειροκροτούμε…
Η Διοικούσα Επιτροπή»