Στο… άγνωστο «βαδίζουν» οι ομάδες της Super League2!

on .

XRISTOBASILHS SUPER LEAGUE 2 15 6 20

• Αυτό που συμβαίνει τη φετινή σεζόν με την Super League 2 δεν έχει προηγούμενο και αποτελεί απίστευτο κι όμως ελληνικό φαινόμενο, ακόμα και για τον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ούτε στο χτεσινό ΔΣ κατάφεραν οι εκπρόσωποι των ομάδων να βρουν μια λύση και οι εξελίξεις μεταφέρονται για την ερχόμενη Παρασκευή καθώς η χτεσινή τηλεδιάσκεψη διακόπηκε άδοξα και χωρίς απόφαση.
Κατά τη χτεσινή συζήτηση έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της ένωσης Super League 2/Football League Λεωνίδα Λεουτσάκο για τις συναντήσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τους εκπροσώπους της ΕΡΤ αλλά και τον ΠΣΑΠ.
Ειδικότερα στο κομμάτι με τους ποδοσφαιριστές η ενημέρωση που υπήρξε είναι ότι η πρόταση να πληρωθούν τα δεδουλευμένα έως και το σημείο της διακοπής λόγω κορωνοϊού δεν βρίσκει σύμφωνο τον ΠΣΑΠ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα ακολουθηθεί ο δρόμος που διάλεξε η Super League 1, δηλαδή κάθε ομάδα θα αναλάβει να διαπραγματευτεί ξεχωριστά με τους παίκτες για τις μειώσεις.
Αυτό που προέκυψε από το χτεσινό ΔΣ της Super League 2 είναι ότι η αντιπροσωπεία της θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη εκ νέου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, αλλά και αντιπροσωπεία της Super League 1.
Εκεί θα πέσει στο τραπέζι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης για να ξεκαθαριστεί και το μέλλον της κατηγορίας, όμως θεωρείται εξαιρετικά απίθανο η SL1 να δεχτεί την άνοδο 4 ομάδων από τη δεύτερη κατηγορία και η αύξηση των ομάδων της πρώτης από 14 σε 18.
Επίσης, για τις συζητήσεις με την ΕΠΟ και την Super League 1, στο χτεσινό ΔΣ της SL2 συστάθηκε μια νέα 8μελής επιτροπή την οποία αποτελούν οι: ο πρόεδρος της λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο Γιώργος Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Παναγιώτης Μονεμβασιώτης (Απόλλων Σμύρνης), Αντώνης Ροκάκη (Χανιά), Κωνσταντίνος Κολοκυθά (Λεβαδειακός), Χαράλαμπος Σταμούλη (Απόλλων Πόντου). Να σημειωθεί ότι υπάρχουν και δύο εκπρόσωποι ομάδων της Football League, o Αντωνίου (Καβάλας) και ο Αϊβάζογλου (Τρίκαλα) ανάμεσα σε εκείνους που θα διαπραγματευτούν με την ΕΠΟ το θέμα της αναδιάρθρωσης.
Επομένως, ούτε χτες πάρθηκε κάποια σημαντική απόφαση για το μέλλον και την τύχη του πρωταθλήματος της Super League 2 και οι εξελίξεις μεταφέρθηκαν για την Παρασκευή, όταν και θα υπάρχουν χειροπιαστά δεδομένα από τις συναντήσεις της Τετάρτης.
Μπορεί οι ομάδες πρόσφατα να αποφάσισαν επιστροφή στη δράση στις 29 Ιουνίου και να ολοκληρωθεί η σεζόν με τη διεξαγωγή των αγωνιστικών που απομένουν για την κανονική διάρκεια, όμως η στάση των ομάδων αλλάζει πολύ εύκολα και οι πιθανότητες γέρνουν πότε από προς την οριστική διακοπή και πότε προς τη συνέχιση των αγώνων.

Σενάριο για play off με 5 αγώνες
Οι γνώμες είναι διφορούμενες και οι τάσεις μεταξύ των ομάδων αλλάζουν εύκολα για την τελική έκβαση του πρωταθλήματος. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ορισμένες ομάδες επιδιώκουν να διεξαχθούν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές που απέμεναν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Στη συνέχεια όπως όλα δείχνουν, τα play out δεν θα διεξαχθούν καθώς δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος αφού Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου έχουν ήδη υποβιβαστεί. Υπάρχει ένα σενάριο κανονικής διεξαγωγής των play off, αλλά με μονούς αγώνες και όχι διπλούς. Δηλαδή σύνολο 5 αγώνων και όχι 10. Κάτι σαν τα play out της Super League 1.
Όσον αφορά το πότε θα προλάβουν να διεξαχθούν οι δύο αγώνες για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, τα πέντε ματς των play off αι το διπλό μπαράζ (δηλαδή σύνολο 9 ματς) μέχρι τις 2 Αυγούστου που είναι η καταληκτική ημερομηνία, υπάρχει αισιοδοφία πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Η διαδικασία της επικύρωσης της βαθμολογίας και η κλήρωση μπορεί να γίνει εντός τριημέρου μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της SL2, ενώ θα μπορέσουν να υπάρξουν και εμβόλιμες αγωνιστικές.

Ξεκινάει προπονήσεις ο Απόλλων Σμύρνης
Μια ακόμα πληροφορία που υπήρξε και δημοσιεύτηκε χτες είναι πως θα ξεκινήσει άμεσα προπονήσεις και ο Απόλλων Σμύρνης μετά από ένα μακρύ διάστημα αποχής.
Συγκεκριμένα, εκ μέρους της διοίκησης Μονεμβασιώτη, δόθηκε η εντολή σε ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο να επιστρέψουν στις προπονήσεις σήμερα, ώστε να προλάβουν να έχουν δύο εβδομάδες στα πόδια τους πριν την επανέναρξη.
Αν ευσταθεί αυτή η πληροφορία σημαίνει ότι πρακτικά οδηγούμαστε προς τη συνέχιση του πρωταθλήματος και τη διεξαγωγή τουλάχιστον των 2 τελευταίων αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας.

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο ΠΑΣ
Στις προπονήσεις επέστρεψε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το κυριακάτικο ρεπό που έδωσε στους παίκτες ο Αργύρης Γιαννίκης.
Μετά την απαραίτητη προθέρμανση, οι παίκτες του ΠΑΣ έκαναν ασκήσεις με τη μπάλα και έπαιξαν παιχνίδια τακτικής σε περιορισμένο χώρο.