«Ήξεις-αφήξεις» από την SL2 για την συνέχιση του πρωταθλήματος

on .

PAS PROPONHSH IOYNIOS 2020 

Ακόμα ένα Δ.Σ θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι ομάδες της Super League 2, αυτή τη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να συζητήσουν και πάλι την τύχη του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας!
Οι ομάδες της Super League 2 έχουν χάσει το... μέτρημα στο πόσες φορές έχουν κάνει Διοικητικά Συμβούλια και τηλεδιασκέψεις για να συζητήσουν το μέλλον του πρωταθλήματος, όμως ακόμα και σήμερα οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί.
Σε πρόσφατo Δ.Σ. μέσω αυτοπρόσωπης παρουσίας, είχε αποφασιστεί να γίνουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας, όμως κάτι τέτοιο πλέον δεν μοιάζει πιθανό.
Παρότι λοιπόν πριν περίπου μια εβδομάδα οι ομάδες αποφάσισαν επανεκκίνηση των αγώνων -τουλάχιστον της κανονικής διάρκειας- φαίνεται ότι τα δεδομένα άλλαξαν και οδηγούμαστε προς την οριστική διακοπή και την αναδιάρθρωση.
Αν λοιπόν οι ομάδες τη Δευτέρα αποφασίσουν οριστική διακοπή, θα πρέπει να επικυρωθεί και η βαθμολογία του πρωταθλήματος.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ως πρώτος με διαφορά θα κερδίσει έτσι κι αλλιώς την άνοδο, όμως για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο μπαράζ θα γίνει «σφαγή» μεταξύ Απόλλωνα Σμύρνης, Χανίων και Λεβαδειακού.
Κι αυτό καθώς οι δύο ομάδες που βρίσκονται στην 3η και 4η θέση δεν πρόκειται να δεχτούν επικύρωση της βαθμολογίας χωρίς τις 2 τελευταίες αγωνιστικές.
Αυτός είναι ο... γρίφος που καλείται να λύσει τη Δευτέρα το ΔΣ της Super League 2. Η πρόταση της SL2 είναι να προβιβαστούν 4 ομάδες, κάτι που όμως είναι πρακτικά δύσκολο, δηλαδή το πρωτάθλημα της Super League 1 να γίνει 18 ομάδων καθώς αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο τόσο οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας, όσο και το συνδρομητικό κανάλι της NOVA. Πάνω σε αυτό το θέμα θα γίνουν συζητήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.
Να σημειωθεί πάντως πως οποιαδήποτε κουβέντα περί αναδιάρθρωσης δεν θα μπορεί να γίνει πριν τις 19 Ιουνίου, μιας και τότε ορίστηκε να γίνει η εκλογή Προέδρου και αναπληρωτή Προέδρου της Super League 1.
Κι όλα αυτά ενώ με διευκρινιστικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο Γ.Γ.Α Γιώργος Μαυρωτάς ενημερώνει τα μέλη της Super League 2 ότι ο περιορισμός των 4 εβδομάδων προπονήσεων ξεκινά να υπολογίζεται από τις 18 Μαΐου, όταν δηλαδή και επετράπηκαν οι προπονήσεις σε ολιγομελή γκρουπ και όχι από τις 1 Ιουνίου όταν απελευθερώθηκαν οι ομαδικές προπονήσεις για τις ομάδες της Super League 2.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες ακόμα και από μεθαύριο Δευτέρα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τους αγώνες, όμως κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.
Πολλές ομάδες, όπως ο Απόλλων Σμύρνης, δεν έχουν μπει καν σε ρυθμούς προπονήσεων και προσπαθούν να «σαμποτάρουν» την όλη διαδικασία ώστε να μην παιχτούν ούτε καν οι 2 τελευταίες αγωνιστικές!
Στην Αθήνα ο Χριστοβασίλης
Πιο σύντομο απ’ ότι αναμένονταν ήταν το πέρασμα του Γιώργου Χριστοβασίλη από τα Γιάννινα. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ έμεινε μόλις μια ημέρα στην πόλη, την Πέμπτη και χτες το απόγευμα αναχώρησε και πάλι για την Αθήνα.
Παρά τη σύντομη διαμονή του ο πρόεδρος της γιαννιώτικης ομάδας έτρεξε αρκετά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και η βελτίωση των γηπέδων στο ΠΕΑΚΙ, εκεί δηλαδή όπου προπονείται καθημερινά η ομάδα.
Άπαντες παρόντες στην προπόνηση
Στο μεταξύ, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προπονήσεις στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ.
Ο Τρικαλινός τεχνικός είχε όλους τους ποδοσφαιριστές διαθέσιμους στη χτεσινή προπόνηση, το πρόγραμμα της οποίας περιελάμβανε εντατικά παιχνίδια τακτικής με όρους, μετά την απαραίτητη προθέρμανση, ενώ για τελείωμα οι ποδοσφαιριστές είχαν οικογενειακό διπλό.
Η επόμενη προπόνηση της ομάδας είναι προγραμματισμένη για σήμερα στο ΠΕΑΚΙ.