Στον «αέρα» και πάλι η συνέχιση της Super League2

on .

SUPER LEAGUE 2 SHMA 1

• Δύσκολο έως απίθανο θεωρείται το να περάσει η πρόταση της Super League 2 για αναδιάρθρωση και άνοδο 4 ομάδων καθώς ούτε η Super League 1 ούτε η NOVA συζητούν το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων της πρώτης κατηγορίας.

Ωστόσο στον «αέρα» βρίσκονται τα play off της Super League 2, ακόμα και οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος καθώς όσο περνούν οι μέρες μοιάζει πιθανή η οριστική διακοπή και η επικύρωση της βαθμολογίας στη δεύτερη κατηγορία.
Από τις συναντήσεις της αντιπροσωπείας της Super League 2 με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη δεν προέκυψε «λευκός καπνός» και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης έμεινε ανοιχτό και αναπάντητο. Ωστόσο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας γίνονται πολλές συζητήσεις και θεωρείται πιθανό να προχωρήσει τελικά το εγχείρημα της αναδιάρθρωσης, ιδίως στην Super League 2 και την Football League.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σταματήσει οριστικά το πρωτάθλημα της SL2 και να μην διεξαχθούν ούτε καν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για 29 Ιουνίου και 4 Ιουλίου. Άλλωστε δεν είναι λίγα και τα εμπόδια που έχουν μπει στη διεξαγωγή των αγώνων καθώς ομάδες όπως ο Απόλλωνας Σμύρνης δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα προπονήσεις «σαμποτάροντας» την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.
Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται και όσο περνούν οι ημέρες τόσο πιθανότερο μοιάζει το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης και της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος. Οποιοδήποτε σενάριο αναδιάρθρωσης και αν πραγματοποιηθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα, με βεβαιότητα πλέον, την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Super League 1 καθώς κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτιά του στην SL2.
Παρότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει ακριβώς, το τεχνικό επιτελείο της ομάδας αποφάσισε να... κατεβάσει στροφές στις προπονήσεις. Έτσι μετά το τριήμερο ρεπό που υπήρξε από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα, οι προπονήσεις Τρίτης και Τετάρτης ήταν σε χαλαρούς ρυθμούς και περιελάμβαναν μόνο ασκήσεις φυσικής κατάστασης και συναρμογής υπό τις οδηγίες του γυμναστή Γιάννη Ντουρουντού. Οι άνθρωποι της γιαννιώτικης ομάδας περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις στο θέμα της αναδιάρθρωσης προκειμένου να ρυθμίσουν ανάλογα την προετοιμασία τους. Στην περίπτωση που τελικά γίνουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές ο ΠΑΣ θα ανεβάσει και πάλι στροφές από βδομάδα, ενώ αν υπάρξει οριστική διακοπή τότε θα ακολουθήσει ένα πλάνο προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν που θα τον βρει στην Super League 1.

Παρασκευή ή Δευτέρα νέο ΔΣ
Μετά τις συναντήσεις με Γραμμένο και Αυγενάκη η αντιπροσωπεία της Super League 2 θα ενημερώσει το σύνολο των ομάδων για τα αποτελέσματα και τις πιθανότητες αναδιάρθρωσης σε νέο ΔΣ. Αυτό θα οριστεί είτε για αύριο Παρασκευή είτε για την προσεχή Δευτέρα και δεν αποκλείεται ακόμα και να τεθεί προς ψήφιση το θέμα της οριστικής διακοπής και της επικύρωσης της βαθμολογίας.
Βέβαια, είναι λίγο αντιφατικό αυτό καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες οι ομάδες ψήφισαν, έστω και με μειοψηφία, την επιστροφή στην αγωνιστική δράση καθώς ο Απόλλωνας Σμύρνης και οι λοιπές αντίθετες ομάδες δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα 3/4 των ψήφων που απαιτούνταν για την οριστική διακοπή. Ίσως όμως τώρα τα δεδομένα αλλάξουν, μετά τις συζητήσεις με ΕΠΟ και Υφυπουργείο Αθλητισμού.

«Σφιχτή» η πολιτική της NOVA
Μετά την επισημοποίηση της απόκτησης του ομίλου της Forthnet, στην οποία ανήκει και το συνδρομητικό κανάλι της NOVA, και τη συμφωνία των τραπεζών με την United Group (θυγατρική της BC Partners) για την εξαγορά του χρέους της και των μετοχών που βρίσκονται στην κατοχή των πιστωτών της, οι νέοι ιδιοκτήτες της εταιρείας έχουν θέσει ως στόχο την πλήρη αναθέρμανση των δραστηριοτήτων και τη δυναμική της επάνοδο στον ανταγωνισμό.
Από το περιβάλλον του Σέρβου ιδιοκτήτη της United Group, Ντράγκαν Σόλακ, διαρρέται πως όλες οι συμφωνίες και όλα τα οικονομικά της Forthnet θα εξεταστούν, ένα προς ένα, από μηδενική βάση. Αυτό αφορά φυσικά και τα τηλεοπτικά συμβόλαια της NOVA και κάτι που σημαίνει πολλά για την Super League 1 καθώς 9 ομάδες της κατηγορίας έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο με το συνδρομητικό κανάλι.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αθηναϊκής εφημερίδας «Sportday» οι νέοι ιδιοκτήτες κινούνται όπως επιτάσσει η πολιτική κάθε σύγχρονη εταιρείας: τεχνοκράτες και με γνώμονα το κέρδος, όχι τις… δημόσιες σχέσεις, εξ'ου και ο στόχος του «κουρέματος». Γιαυτό και θεωρείται πολύ δύσκολη πλέον η αναβίωση της κεντρικής διαχείρισης στη Super League 1 καθώς το σενάριο αυτό μοιάζει ανέφικτο. Η πολιτική των νέων αφεντικών του ομίλου Forthnet δεν αποκλείεται να επηρεάσει και τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς η γιαννιώτικη ομάδα θα επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία και ευελπιστεί σε ένα καλό και δυνατό οικονομικά συμβόλαιο με το συνδρομητικό κανάλι.