Πιέζουν για αναδιάρθρωση οι ομάδες της Super League2

on .

AYGENAKHS XRISTOBASILHS 9 6 20

• Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είχε χτες αντιπροσωπεία της Super League 2, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, για το κρίσιμο ζήτημα των play off και της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων.

Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις, αλλά για να εφαρμοστεί η αναδιάρθρωση απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη της Super League 1, η οποία δύσκολα θα συναινέσει σε αύξηση των ομάδων. Επιστροφή στις προπονήσεις χτες για τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά από τριήμερο ρεπό.
Η αντιπροσωπεία των ομάδων της SL2 αρχικά συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Γραμμένο, όπου τα μέλη της ενημέρωσαν τον πρόεδρο της ΕΠΟ πώς είναι αδύνατον να βγουν χρονικά οι ημερομηνίες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ώστε να γίνει το μπαράζ (προτελευταίος της SL1-δεύτερος της SL2) στις 2 Αυγούστου, που είναι η καταλυτική ημερομηνία για τον πρώτο αγώνα.
Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα της αναδιάρθρωσης και μπορεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ να εμφανίστηκε θετικός, ωστόσο από πλευράς ομοσπονδίας δεν φάνηκε να δίνεται κάποια λύση και ο κ. Γραμμένος ουσιαστικά πάντως το μπαλάκι στη Super League 1 για το αν θα κάνει αποδεκτή την πρόταση της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Γραμμένο στα γραφεία της ΕΠΟ, η αντιπροσωπεία της Super League 2 συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ο υφυπουργός πρότεινε να γίνει άμεσα μια συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης. Δηλαδή ανάμεσα στην ΕΠΟ, την Super League 1, την S.L 2, την ΕΡΤ και τη NOVA.
Σήμερα αναμένεται να οριστεί και νέο ΔΣ της Super League 2. Το δεδομένο πάντως είναι ότι τα χρονικά πιέζουν ασφυκτικά και πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο είναι πλέον να πραγματοποιηθούν τα play off σε δύο γύρους, δηλαδή 10 αγωνιστικές. Επομένως, αν όπως όλα δείχνουν δεν περάσει η πρόταση για αναδιάρθρωση, τότε θα κληθεί η Super League 2 να βρει μια κοινά αποδεκτή λύση ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, προκειμένου να μην συναντήσει αντιδράσεις ούτε από τον Απόλλωνα Σμύρνης ούτε από τα Χανιά και τον Λεβαδειακό που καραδοκούν.

Επιστροφή στις προπονήσεις
Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες το πρωί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το τριήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Αργύρης Γιαννίκης, προκειμένου να περάσουν με τις οικογένειες τους το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Το μεγαλύτερο μέρος του χτεσινού προγράμματος περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης υπό τις οδηγίες του γυμναστή Γιάννη Ντουρουντού. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν, πέραν του ελαφριού διαστρέμματος του Τόλη Σκόνδρα. Ο αρχηγός του ΠΑΣ δεν είχε κάτι ανησυχητικό και μπήκε ξανά σε ρυθμούς προπονήσεων, αν και το χτεσινό πρόγραμμα ήταν σε χαλαρό τέμπο και χωρίς ασκήσεις με την μπάλα.