Σε φουλ ρυθμούς προπόνησης από σήμερα ο ΠΑΣ

on .

pas

Όσο λοιπόν η γιαννιώτικη ομάδα πλησιάζει προς την επιστροφή και την άμεση επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία, τόσο αρχίζουν και ασχολούνται μαζί της ολοένα και περισσότερο τα γνωστά...παπαγαλάκια και διάφοροι «κουτσομπόληδες».

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα περί επιστροφής σημαντικού προσώπου στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ χτες υπήρξε το δημοσίευμα περί πώλησης της ομάδας σε Ολλανδούς επενδυτές.
Το σενάριο περί πώλησης
Την Παρασκευή το αθηναϊκό site a-sports.gr, το οποίο καλύπτει εκτενώς το ρεπορτάζ του Απόλλωνα Σμύρνης, είχε φιλοξενήσει διαρροή-απάντηση της Super League 2 στην αιχμηρή ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος κατηγόρησε τη διοργανώτρια αρχή για έλλειψη επαγγελματισμού και αδικαιολόγητη κωλυσιεργία σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Η απάντηση της SL2 και προσωπικά του προέδρου, Λεωνίδα Λεουτσάκου, δεν έγινε μέσω μιας επίσημης τοποθέτησης ή δήλωσης. Αντιθέτως, εκφράστηκε ανώνυμα η θέση της διοργανώτριας αρχής, η οποία δεν μπήκε ωστόσο στη διαδικασία να διαψεύσει ή να επαληθεύσει την επικοινωνία μεταξύ Χριστοβασίλη και Λεουτσάκου, ούτε να εκφράσει επίσημα τη θέση της μέσω ανακοίνωσης, όπως έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Μετά λοιπόν τη διαρροή της Παρασκευής, το συγκεκριμένο site επανήλθε χτες δριμύτερο και έβαλε πωλητήριο στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με Ολλανδούς επενδυτές - επιχειρηματίες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Θεσπρωτός, Γιώργος Αραμπατζάκης.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό να κλείσει ο κύκλος του Γιώργου Χριστοβασίλη στον ΠΑΣ Γιάννινα και πως η αλλαγή ιδιοκτησίας στον «Άγιαξ της Ηπείρου» φαίνεται πως αυτή τη φορά δεν είναι απλά μια παραφιλολογία, αλλά μια υπαρκτή προοπτική.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το a-sports.gr, υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με Ολλανδούς επενδυτές, μέσα στους οποίους είναι και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Θεσπρωτός, Γιώργος Αραμπατζάκης, ο οποίος ζει μόνιμα στη χώρα της τουλίπας. Το αν θα εμπλακεί ενεργά ο Αραμπατζάκης ενεργά με τα διοικητικά του ΠΑΣ Γιάννινα την επόμενη ημέρα, εφόσον καταλήξουν σε γάμο οι επαφές με τον Χριστοβασίλη, θα φανεί στην πορεία, αλλά είναι δεδομένο ότι το αφεντικό της ομάδας της Ηγουμενίτσας βρίσκεται μέσα στην ομάδα των επιχειρηματιών, που διαπραγματεύεται αυτό το διάστημα την περίπτωση των «κυανόλευκων» της Ηπείρου.
Μάλιστα, στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι συζητήσεις δεν έχουν μείνει μόνο στη θεωρία, αλλά έχουν προχωρήσει καθώς έχουν μπει και ορκωτοί λογιστές στα γραφεία της ομάδας προκειμένου να προχωρήσουν στον απαιτούμενο οικονομικό έλεγχο. Αναφέρονται μάλιστα και νούμερα καθώς γίνεται λόγος για ένα άνοιγμα κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ και ότι η συμφωνία θα κλείσει σε ένα ποσό περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό κοντά σε αυτό που αγόρασε ο Χριστοβασίλης τον ΠΑΣ Γιάννινα από τον Κούγια τον Σεπτέμβριο του 2008.
Προς το τέλος του ρεπορτάζ αναφέρεται και ένα ραντεβού στις αρχές Ιουνίου και συγκεκριμένα στην πρώτη εβδομάδα, εκεί όπου ο Χριστοβασίλης και οι Ολλανδοί επενδυτές – επιχειρηματίες θα συζητήσουν διεξοδικά και το οποίο θα κρίνει και τις οριστικές εξελίξεις αναφορικά με την προοπτική ο ΠΑΣ Γιάννινα να αλλάξει χέρια.
Η διάψευση του ΠΑΣ Γιάννινα
Το παραπάνω δημοσίευμα αναπαράχθηκε ποικιλοτρόπως χτες και προκάλεσε εύλογες απορίες στους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο «Π.Λ.» επικοινώνησε με την γιαννιώτικη ΠΑΕ και έγινε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας δεν υπάρχει κανένα θέμα πώλησης ούτε επικοινωνία του Γιώργου Χριστοβασίλη με υποψήφιους επενδυτές από την Ολλανδία και όλα άπτονται στη σφαίρα της φαντασίας του αρθρογράφου.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξετάζει τις περαιτέρω κινήσεις της επί του θέματος, αν και δεν προχώρησε σε μια επίσημη ανακοίνωση διάψευσης. Οι πληροφορίες λένε ότι το θέμα χειρίζεται η νομική σύμβουλος της ομάδας Χρύσα Σεβαστοπούλου και δεν αποκλείεται να υπάρξει εντός της ημέρας και κάποια εξώδικη διαμαρτυρία. Όπως και να έχει, το δημοσίευμα χρειάζεται μια επίσημη και σοβαρή απάντηση καθώς στο κείμενο γίνεται λόγος μέχρι και για έλεγχο ορκωτών λογιστών.
Διάψευση και από Αραμπατζάκη
Εκτός όμως από τον ΠΑΣ Γιάννινα, διάψευση του δημοσιεύματος υπήρξε και από την πλευρά του Γιώργου Αραμπατζάκη. Ο «Π.Λ.» αναζήτησε την άποψη του μεγαλομετόχου του Θεσπρωτού και την βρήκε μέσω του προέδρου της ομάδας της Ηγουμενίτσας, Νίκου Τσιάπου, ο οποίος διέψευσε το όλο σενάριο.
Ο κ. Τσιάπος, ο οποίος εκφράζει την επίσημη θέση του κ. Αραμπατζάκη που ζει μόνιμα στην Ολλανδία, ήταν κατηγορηματικός και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.
Αναλυτικά δήλωσε στον «Π.Λ.» τα εξής: «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά το δημοσίευμα περί ενδιαφέροντος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Θεσπρωτός Γιώργου Αραμπατζάκη για την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Ο κ.Αραμπατζάκης είχε μια συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιώργο Χριστοβασίλη στην οποία συζήτησαν θέματα που αφορούσαν στην συνεργασία των δυο ομάδων όσον αφορά τον δανεισμό ποδοσφαιριστών και τίποτα παραπάνω».
Φήμες για Νιαρχάκο και Λίλα
Πέρα όμως από τα σενάρια περί πώλησης της ομάδας, τις τελευταίες ημέρες έχουν κυκλοφορήσει και φήμες περί επιστροφής προσώπων που είχαν πόστο στο παρελθόν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Υπήρξαν μάλιστα και δημοσιεύματα, τα οποία "φωτογράφιζαν", χωρίς ωστόσο να κατονομάζουν πρόσωπα και γεγονότα.
Δύο από τα πρόσωπα που η φημολογία και τα σενάρια φέρνουν κοντά στον ΠΑΣ είναι ο Δημήτρης Νιαρχάκος και ο Άντι Λίλα. Ο Δημήτρης Νιαρχάκος διετέλεσε διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος στον ΠΑΣ Γιάννινα και βρίσκεται από τον περασμένο Σεπτέμβρη στον Άρη. Δύσκολη θέση με πολλές απαιτήσεις στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και ήδη φαίνεται πως κάποιοι... πριονίζουν την καρέκλα στον πρώην του ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν εξηγούνται διαφορετικά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν και ονόματα παλαίμαχων παικτών του Άρη που προαλείφονται για τη συγκεκριμένη θέση.
Μπορεί ο Νιαρχάκος να έφυγε από τον ΠΑΣ Γιάννινα με κάποια παράπονα, ωστόσο στην πορεία και σταδιακά αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις του με τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Άλλωστε για σχεδόν μια δεκαετία ήταν το...δεξί χέρι του προέδρου. Το μάτι και το αυτί στην ομάδα και την πόλη γενικότερα.
Ο Δημήτρης Νιαρχάκος έχει σαν βάση του πλέον τα Γιάννινα παρότι Αθηναίος. Παρόλα αυτά, καλά πληροφορημένες πηγές αποκλείουν την άμεση επιστροφή του Νιαρχάκου στον ΠΑΣ και την μεταθέτουν χρονικά για το απώτερο μέλλον. Άλλωστε, πέραν του Γιώργου Ντάσιου, χρέη ποδοσφαιρικού διευθυντή εκτελεί και ο γιος του προέδρου, Παναγιώτης Χριστοβασίλης και δύσκολα μπορεί να χωρέσει τρίτο άτομο στο έτσι κι αλλιώς ολιγομελές προσωπικό της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Ένα ακόμα όνομα που ακούστηκε την περασμένη εβδομάδα, περισσότερο σαν φημολογία, ήταν αυτό του Άντι Λίλα. Ο Αλβανός πρώην παίκτης του ΠΑΣ και διεθνής με τη χώρα του διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Μάλιστα, οι δύο άνδρες έχουν πλέον και επιχειρηματική συνεργασία καθώς ο Λίλα έχει ανοίξει κατάστημα στην Αλβανία με χρώματα και ακρυλικά της Benjamin Moore, της εταρείας του κ. Χριστοβασίλη. Επιπρόσθετα, ο Λίλα προσπαθεί με άλλους Αλβανούς παίκτες να οργανώσουν και να δημιουργήσουν σύλλογο ποδοσφαιριστών στη γειτονική χώρα, κάτι σαν τον ελληνικό ΠΣΑΠ. Παρά τη συνεργασία λοιπόν και την καλή σχέση θεωρείται πολύ δύσκολο να επιστρέψει ο Λίλα σε ενεργό ρόλο στη γιαννιώτικη ΠΑΕ. Ενδεχομένως όμως οι γνωριμίες του σε Αλβανία και Ιταλία να μπορούσαν να χρησιμεύσουν στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Αλλά μέχρι εκεί...
Η φετινή πορεία του Γιώργου Ντάσιου έδειξε ότι ο ΠΑΣ μπορεί να στηριχτεί σε αυτόν και στην Super League 1. Η συνεργασία του με τον Αργύρη Γιαννίκη και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο ήταν εξαιρετική και χωρίς παρατράγουδα. Ο εμβληματικός αρχηγός του ΠΑΣ είναι ήπιος χαρακτήρας και χαμηλών τόνων, όμως κράτησε στεγανά στα αποδυτήρια και έχει καλές σχέσεις με όλους τους παίκτες. Κέρδισε έτσι και την εμπιστοσύνη του Χριστοβασίλη για το μέλλον...
Επιστροφή με ομαδική προπόνηση
Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα το πρωί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Αργύρης Γιαννίκης και θα προπονηθούν όλοι μαζί για πρώτη φορά στην μετα-κορωνοϊό εποχή.
Οι χτεσινές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις άνοιξαν και τυπικά τον δρόμο για τις ομαδικές προπονήσεις όλων των ομάδων, ανεξαρτήτως κατηγορίας, με τους αυστηρούς περιορισμούς και τα πρωτόκολλα που ισχύουν ήδη για τις ομάδες της Super League 1.
H Γενική Γραμματεία Αθλητισμού επικύρωσε και τυπικά το τι ακριβώς προβλέπουν οι δύο χτεσινές ΚΥΑ και πλέον η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα θα γίνεται χωρίς κανέναν ηλικιακό περιορισμό. Επίσης, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χτες αρχίζει και τυπικά το πρωτάθλημα της Super League 1 το προσεχές Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από τις 6 Ιουνίου θα μπορούν να διεξάγονται αγώνες χωρίς θεατές σε όλα τα αθλήματα.
Πλέον, τα ψέματα τελειώνουν και όσες ομάδες της Super League 2 το επιθυμούν θα μπορούν να προπονηθούν ομαδικά χωρίς να χρειάζεται κάποια επιπλέον απόφαση της διοργανώτριας αρχής. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήδη έχει αποστείλει τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα με τις υπογραφές για τις ομαδικές προπονήσεις και έτσι θα μπορεί όλη η ομάδα να προπονηθεί σε κανονικούς ρυθμούς.
Το μοναδικό ερωτηματικό που προκύπτει από τη χτεσινή ανακοίνωση της ΓΓΑ είναι ότι τίθεται σαν βασική προϋπόθεση για την έναρξη των αγώνων σε ένα άθλημα το να έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών/τριών διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στην Super League 2 θα πρέπει να περάσουν 4 εβδομάδες προπονήσεων και προετοιμασίας πριν αρχίσουν τα παιχνίδια. Ουσιαστικά δηλαδή μετά τις 25 Ιουνίου, κάτι που καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή όλων των αγώνων των play off, ακόμα και αν οι ομάδες ψηφίσουν την Τετάρτη υπέρ της επιστροφής στην αγωνιστική δράση. Αν τα παιχνίδια αρχίσουν τέλη Ιουνίου είναι απίθανο να τελειώσουν εντός του Ιουλίου, καθώς υπάρχουν και οι αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Super League 1.

Στα Γιάννινα το Σαββατοκύριακο ο Χριστοβασίλης

• Στη βάση της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ βρέθηκε χτες ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης και είχε σημαντικές συναντήσεις για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.
Ο πρόεδρος της γιαννιώτικης ομάδας ήταν έξαλλος με τα δημοσιεύματα που τον φέρνουν να συζητά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και τα απέδιδε σε σκοπιμότητες και συμφέροντα άλλων ομάδων.
Από εκεί και πέρα, ο Γ. Χριστοβασίλης τρέχει ήδη τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, θεωρώντας δεδομένο ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνίζεται στην Super League, είτε γίνουν αγώνες είτε υπάρξει οριστική διακοπή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και συνάντηση με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη, με τον οποίο υπάρχει δεδομένη συμφωνία για συνέχιση της συνεργασίας και την επόμενη χρονιά. Οι δύο άνδρες συζήτησαν διεξοδικά τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την επόμενη χρονιά και τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η ομάδα.
Είναι νωρίς να μιλήσουμε για μεταγραφικό σχεδιασμό πριν παρθούν επίσημα οι οριστικές αποφάσεις, ωστόσο ο Γιαννίκης έχει ξεκάθαρη εικόνα για το ρόστερ και ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα. Ένα εκ των οποίων είναι και η βελτίωση του αγωνιστικού χώρου στα δύο βοηθητικά που χρησιμοποιεί ο ΠΑΣ στο ΠΕΑΚΙ.
Ακόμα αναλύθηκαν θέματα και χρονοδιάγραμμα καλοκαιρινής προετοιμασίας, χωρίς όμως ακόμα κάτι οριστικοποιημένο. Το πιθανότερο είναι και φέτος το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας να γίνει στο Καρπενήσι, όπως όλα τα τελευταία χρόνια, με διαφορετική όμως ημερομηνία σε σχέση με πέρυσι.