Δυνατά στον μπασκετικό χάρτη μπαίνουν τα Γιάννινα…

on .

bikos pas
• Η περασμένη Παρασκευή μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ημέρα σταθμός για το γιαννιώτικο μπάσκετ μιας και μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η πόλη μας θα έχει πλέον αντιπροσώπους σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα! 
Η άνθηση που γνωρίζει το μπάσκετ στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια είναι αδιαμφισβήτητη και γίνονται βήματα προς τα εμπρός. Παράγοντες με γνώσεις και μεράκι ασχολήθηκαν σοβαρά, ενώ σε αυτό βοήθησε και το δεύτερο Κλειστό Γυμναστήριο στην Ανατολή, ένα αμιγώς «μπασκετικό» γήπεδο, ενώ εκ βάθρων ανακαίνιση πραγματοποιείται και στο Κλειστό της Λιμνοπούλας.  Παρόλ’ αυτά, η πόλη μας βρίσκεται ακόμη πίσω όσον αφορά τις υποδομές, μιας και τα κλειστά γυμναστήρια της πόλης, κυρίως αυτά των σχολείων, βρίσκονται σε κακή κατάσταση και αποδεικνύονται… λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες των 1000 και πλέον παιδιών που προπονούνται στις Ακαδημίες των Συλλόγων. 
Στην Α2 ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα
Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ανδρική ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε στην Α2! Η πορεία της γιαννιώτικης ομάδας μέχρι τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος ήταν αξιοζήλευτη και οι παίκτες του Θωμά Κωστόπουλου έδειξαν πως ήταν το αφεντικό του Β΄Ομίλου της Β’ Εθνικής μέσα στο παρκέ με απολογισμό 19 νίκες και 2 ήττες σε 21 παιχνίδια, μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης.  Τους Γιαννιώτες ακολουθεί στην Α2 η Καβάλα, ενώ από τον Νότιο Όμιλο προβιβάστηκαν οι Πανερυθραϊκός και το ιστορικό Μαρούσι του Γιάννη Γκαγκαλούδη.
Η διοικούσα επιτροπή του ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα με χθεσινή της ανακοίνωση κάνει λόγο για πανάξια άνοδο που κρίθηκε πρωτίστως στα παρκέ, ευχαριστεί όλους τους συντελεστές, ενώ δεν παραλείπει να δώσει συγχαρητήρια και στις άλλες ομάδες των Ιωαννίνων. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Με συγκίνηση και περηφάνια η οικογένεια του ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 την επισημοποίηση της ανόδου της ομάδας μας στην Α2 Ανδρών, για πρώτη φορά στην ιστορία της, από τα αρμόδια όργανα της ΕΟΚ! 
Η πανάξια άνοδος στην δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία που κερδήθηκε στα παρκέ, είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών που ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια με πίστη, όραμα και προγραμματισμό να φέρουμε την ομάδα μας εδώ που είναι σήμερα, κάνοντας κάθε χρόνο την υπέρβαση και κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα, γεμίζοντας περηφάνια τους απανταχού Γιαννιώτες. 
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους βοήθησαν, τους παίκτες, το προπονητικό τιμ, τους φροντιστές και γυμναστές μας, το ιατρικό τιμ, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, την Διοίκηση του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης μας, τους χορηγούς μας που πίστεψαν και εμπιστεύτηκαν την προσπάθειά μας και τον υπέροχο κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα που έδινε πάντα το παρών στους αγώνες μας. Η επόμενη αγωνιστική χρονιά θα είναι αδιαμφισβήτητα πρωτόγνωρη. 
Από την πλευρά της η Διοικούσα Επιτροπή θα κάνει ότι χρειαστεί έτσι ώστε η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα να είναι ομαλή.  Η ευχή όλων μας είναι να περάσουμε αλώβητοι αυτή την πανδημία και του χρόνου τέτοια εποχή να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί ακόμη μια άνοδο! 
Συγχαρητήρια τόσο στην γυναικεία ομάδα του συλλόγου μας που θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Α1 Γυναικών, όσο και στο IBC για την άνοδο στην Β’ Εθνική αλλά και τον ΑΓΣΙ που θα συνεχίσει στην Γ´ Εθνική».
Η Α2 τη νέα σεζόν θα αποτελείται από 18 ομάδες.
Ο Ολυμπιακός θα μετέχει και τη νέα σεζόν στη συγκεκριμένη κατηγορία αν και τη περασμένη χρονιά κατέβηκε με την αναπτυξιακή του ομάδα (Ολυμπιακός Β’) .
Από εκεί και πέρα υπάρχει η ιστορική ομάδα του Απόλλωνα Πάτρας αλλά και το Ψυχικό και η Καρδίτσα που ήταν στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.
Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν δηλώσει στο πρωτάθλημα δεν θα αναπληρωθεί από κάποια άλλη, όπως επίσης αν κάποια ομάδα αποχωρήσει από την Basket League, δεν θα αντικατασταθεί από ομάδα της Α2.
Αναλυτικά οι αντίπαλοι του ΠΑΣ στην Α2: 
Ολυμπιακός, Ψυχικό, Απόλλων Πάτρας, Καρδίτσα, Ελευθερούπολη, Α.Ο Αγρινίου, Ανατόλια, Δάφνη Δαφνίου, Οίαξ Ναυπλίου, Τρίτων, Παγκράτι, Φίλιππος Βέροιας, Κόροιβος, Αμύντας, Πανερυθραικός, Μαρούσι και Καβάλα.
Παρέμειναν οι γυναίκες στην Α1
Και η νέα σεζόν θα βρει τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ στην Α1. Ήδη ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά έχει αρχίσει με την διοικούσα επιτροπή της ομάδας να ανακοινώνει την πρόσληψη του Νίκου Δουβίτσα, προπονητή ο οποίος οδήγησε την γειτονική Νίκη Λευκάδας σε μεγάλες επιτυχίες. 
Το πρωτάθλημα της Α1 κατέκτησε ο Ολυμπιακός, δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα, ενώ ανέβηκαν από την Α2 οι ΕΦΑΟ Ζωγράφου και Παναθλητικός Συκεών.
Αναλυτικά οι 14 ομάδες της νέας σεζόν: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ελευθερία Μοσχάτου, Α.Ο Χανίων, Σπόρτιγκ, Νίκη Λευκάδας, ΠΑΟΚ, Εσπερίδες Καλλιθέας, Δάφνη, Κρόνος Αγ. Δημητρίου, ΠΑΣ Γιάννινα, ΚΑΟ Μελισσίων, ΕΦΑΟ Ζωγράφου και Παναθλητικός Συκεών.

ibc

 
Στη Β’ το ΙΒC
H απόφαση της ΕΟΚ να προβιβάσει συνολικά 10 ομάδες από τη Γ’ στη Β’, είχε αντίκτυπο και στο IBC, το οποίο τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική των Ανδρών, στην οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 50 σωματεία και θα χωριστεί σε τέσσερις ομίλους. 
Η διοίκηση του IBC, εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση προς όλους όσους βοήθησαν ώστε η ομάδα να προβιβαστεί τελικά στη Β΄ των Ανδρών, ενώ υποσχέθηκε να συνεχίσει με το ίδιο άσβεστο πάθος. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση ευχαριστεί τους αθλητές και προπονητές, τους εφόρους του ανδρικού τμήματος, τους συνεργάτες ιατρικής υποστήριξης Κ. Ιωάννου Χειρούργο Ορθοπεδικό και Φίλιππο Σκόρδο φυσικοθεραπευτή, τους χορηγούς και την τοπική κοινωνία για τη στήριξη. 
Όπως τονίζεται, το περιβάλλον και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθε αυτή η επιτυχία δεν επιτρέπουν στην ομάδα να πανηγυρίσει και πώς η πρόκληση που αφήνει το αποτύπωμα της κρίσης αυτής στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον είναι μια πρόκληση την οποία είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν  με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προσεκτικό σχεδιασμό. 
Παράλληλα αναφέρεται  πώς η συμμετοχή του ανδρικού τμήματος στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής αποτελεί για αυτούς  ένα πρώτο επιστέγασμα της συνεχούς προσπάθειας μας για την εξέλιξη του αθλήματος που υπηρετούν.
Ευχές από τον Σπάρτακο…
Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών των πρωταθλημάτων από την ΕΟΚ, όπου έγινε γνωστό που θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν οι γιαννιώτικες ομάδες, ο Σπάρτακος με ανακοίνωσή του συνεχάρη  την γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα για την παραμονή της στην Α1, τον ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα για την ανοδο στην Α2, το IBC για την ανοδο στην Β’ Εθνική και τον ΑΓΣΙ για την παραμονή του στην Γ’ Εθνική, δίνοντας ευχές για νίκες και κάθε επιτυχία στα προσεχη πρωταθλημάτα τους.