Επίσημα στην Α2 ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα, στη Β’ το IBC

on .

BASKET ANDRES

• Σε σημαντικές αποφάσεις προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σχετικά με τον μπασκετικό χάρτη της νέας σεζόν.
Οι αποφάσεις αυτές μετά και την επικύρωση των πρωταθλημάτων έχουν αντίκτυπο και στις γιαννιώτικες ομάδες, κάτι που γίνεται ξεκάθαρο σε ποια κατηγορία θα συμμετέχουν.
Έτσι, ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα, όπως ήταν ήδη γνωστό, προβιβάζεται στην Α2, η οποία θα αποτελείται από 18 ομάδες τη νέα σεζόν. Συνολικά από τη Β’ Εθνική στην Α2 ανεβαίνουν τέσσερις ομάδες, από τον Νότιο Όμιλο οι Πανερυθραϊκός και Μαρούσι και από τον Βόρειο οι ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα και Καβάλα.
Στη Β’ Εθνική προβιβάζεται το IBC ,το οποίο ήταν τρίτο στον όμιλό του με τη διακοπή του πρωταθλήματος. Η Β’ Εθνική θα αποτελείται τη νέα σεζόν από 50 ομάδες και θα χωριστεί σε τέσσερις ομίλους. Από την Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ, θα ανέβει μια ομάδα μόνο στη Γ’ Εθνική και θα πρέπει να διευκρινιστεί με ποιον τρόπο θα γίνει. Με τη λήξη του πρωταθλήματος, στην πρώτη θέση ήταν το Καναλάκι και στη δεύτερη ο Σπάρτακος.
Τέλος, όσον αφορά το γυναικείο Μπάσκετ, ο ΠΑΣ Γιάννινα παραμένει στην Α1 Γυναικών. Στην Α2 δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα, ενώ ανεβαίνουν στην Α1 οι ΕΦΑΟ Ζωγράφου και Παναθλητικός Συκεών.