Στήριξη ζητάνε οι ομάδες της Super league2

on .

LEOYTSAKOS AYGENAKHS 27 5 20

• Στη διοίκηση της Super League 2 έριξε το... μπαλάκι για την συνέχιση ή τη διακοπή του πρωταθλήματος με χθεσινές του δηλώσεις ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ζήτησε επίσημες προτάσεις από τη διοργανώτρια αρχή και για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

 Εκ διαμέτρου αντίθετες ήταν οι τοποθετήσεις του προέδρου της Super League 2, Λεωνίδα Λεουτσάκου, ο οποίος θεωρεί απαραίτητη την ενίσχυση της Πολιτείας προκειμένου να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα.
Μιλώντας σε αθλητικό ραδιόφωνο του Ηρακλείου, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι: «Πριν από τρεις εβδομάδες περάσαμε μια διάταξη στην Βουλή όπου δίνουμε την δυνατότητα σε κάθε διοργανώτρια αρχή να αποφασίσει επιθυμεί ή όχι την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η Super League 1 αποφάσισε ομόφωνα να συνεχίσει. Η Super League 2 πιέζεται, υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις ανάμεσα στις ομάδες και σε εμάς δεν έχει έρθει κάτι επίσημο. Θέλουμε κάθε αρμόδια αρχή να καταθέσει τις προτάσεις της, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που γνωρίζουν εκείνοι πολύ καλύτερα για κάθε άθλημα. Αν υπάρχουν προτάσεις για αναδιάρθρωση τότε να κατατεθούν επισήμως ή αν δεν μπορούν να εξουσιοδοτήσουν την πολιτεία. Έχουμε το δικαίωμα από τον νόμο, όμως θέλουμε να έχει τον πρώτο λόγο η διοργανώτρια αρχή».
Ερωτηθείς για το θέμα της ΕΡΤ και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, σχολίασε ότι: «Δεν έχω εικόνα δεδομένου ότι η ΕΡΤ ανήκει στο Υπουργείο Τύπου και έχει ξεχωριστή διοίκηση. Ευχαρίστως εγώ να συνεπικουρήσω όμως δεν μπορώ να δεσμεύσω την διοίκηση της ΕΡΤ που έχει καλύτερη εικόνα. Έχω γίνει δέκτης πολλών ερωτήσεων αλλά δεν είμαι εκείνος που μπορεί να απαντήσει όπως έκανε ο προκάτοχος μου ο κ. Βασιλειάδης. Το καταδίκαζα πριν και το καταδικάζω τώρα αλλά δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία συζήτησης σε ένα θέμα που δεν είναι των αρμοδιοτήτων μου».

Στήριξη ζήτησε ο Λεουτσάκος
Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κινείται ο πρόεδρος της SL2/FL, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος με χτεσινές του δηλώσεις ζήτησε και πάλι τη στήριξη της πολιτείας μέσω της ΕΡΤ, ενώ έκανε για πρώτη φορά αναφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξει πρόταση για άνοδο τεσσάρων ομάδων σε περίπτωση που δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, κάτι όμως που δύσκολα θα δεχτεί η Super League 1.
«Κάναμε μια σύσκεψη, καταλήξαμε στα υγειονομικά πρωτόκολλα και περιμένουμε την πολιτεία να μας δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσουμε. Εμείς αυτό που κάναμε είναι να στείλουμε κάποιες επιστολές στην ΕΠΟ και το Υπουργείο Οικονομικών και πλέον πρέπει να κάνουμε ένα ΔΣ για να πάρουμε το οκ από την κρατική τηλεόραση, σε συνεννόηση με τις ομάδες. Έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις και περιμένουμε κάποιες απαντήσεις για να δούμε αν θα ξεκινήσουμε» ήταν η αρχική τοποθέτηση του κ. Λεουτσάκου.
Για το τι θα γίνει σε περίπτωση οριστικής διακοπής, σημείωσε ότι: «Μπορεί η πρόταση μας να είναι να ανέβουν τέσσερις, σε περίπτωση που δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θα δούμε τι θα γίνει όσον αφορά την επανέναρξη και θα αποφασίσουμε. Περιμένουμε την Πολιτεία να μας απαντήσει και ανάλογα με την απάντηση, οι ομάδες θα αποφασίσουν για επανέναρξη ή όχι».
Τέλος, ζήτησε εκ νέου την στήριξη της πολιτείας, λέγοντας: «Θα πρέπει οι ομάδες να βοηθηθούν για να μπορέσουν να συνεχίσουν και να ενισχυθούν με την κεντρική διαχείριση. Θα πρέπει επίσης να δρομολογηθεί να παίρνουν και κάποια χρήματα από τις στοιχηματικές εταιρίες. Είναι σημαντικά θέματα αυτά που θα πρέπει να λυθούν».

Στο ίδιο στυλ οι προπονήσεις
Σε τέσσερα γκρουπ συνεχίζονται οι προπονήσεις τους ΠΑΣ Γιάννινα καθώς δεν έχει δοθεί ακόμα η έγκριση από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ για τις ομαδικές προπονήσεις. Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά ασκήσεις ενδυνάμωσης που είχε ετοιμάσει ο προπονητής φυσικής κατάστασης, Γιάννης Ντουρουντός. Στη συνέχεια οι παίκτες εξασκήθηκαν πάνω στο passing game και συνδυαστικές ασκήσεις με ανάπτυξη στον αγωνιστικό χώρο.