Σε γκρουπ συνεχίζονται οι προπονήσεις στον ΠΑΣ

on .

pas

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες το πρωί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το κυριακάτικο ρεπό που τους έδωσε ο Αρ­γύρης Γιαννίκης και μπήκαν στη δεύτερη εβδομάδα αποκατάστασης, πραγματοποιώντας την τέταρτη συνολικά προπόνηση.
Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στους χώρους άθλησης δεν περιείχε καμία αναφορά στις προπονήσεις των ομάδων της Super League 2 και έτσι η χθεσινή προπόνηση των Γιαννιωτών έγινε με τον ίδιο, όπως και οι προηγούμενες, δηλαδή με τους ποδοσφαιριστές χωρισμένους σε τέσσερα γκρουπ.
Το χθεσινό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 10:30 για το πρώτο γκρουπ και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00.
Η προετοιμασία συνεχίζεται χωρίς προβλήματα και χτες οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν με ασκήσεις ενδυνάμωσης μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, ενώ στη συνέχεια έκαναν παιχνίδια με έμφαση στην τοποθέτηση στον αγωνιστικό χώρο.
Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε την περασμένη Πέμπτη η πρώτη ομάδα της Super League 2 που επέστρεψε στις προπονήσεις. Εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσουν προπονήσεις και αρκετές ακόμα ομάδες όπως τα Χανιά, ο Λεβαδειακός, ο Καραϊσκάκης Άρτας και ο Απόλλων Λάρισας. Σχεδόν όλες δηλαδή οι ομάδες της πρώτης εξάδας που θα μπουν στα play off της Super League 2. Μοναδική εξαίρεση ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος έχει ενημερώσει επίσημα ότι δεν θα ξεκινήσει προπονήσεις, επικαλούμενος οικονομικούς και πρακτικούς λόγους. Η ουσία είναι ότι η ομάδα της Ριζούπολης δεν θέλει να υπάρξει αγωνιστική δράση και θέλει να μπλοκάρει την όλη διαδικασία.
Για σήμερα Τρίτη έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη των υγειονομικών υπευθύνων των ομάδων της Super League 2, με τη συμμετοχή φυσικά του γιατρού του ΠΑΣ Γιάννινα και ορθοπεδικού, Σταύρου Ριστάνη. Τα κρίσιμα και ανοιχτά θέματα που θα συζητηθούν είναι η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου στις προπονήσεις, αλλά κυρίως στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και τους αγώνες που απομένουν.
ΠΕΑΚΙ: «Με ευθύνη  και προσοχή»
Σε χρήση προς τους πολίτες που θέλουν να αθληθούν δίνονται από σήμερα οι οργανωμένες ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και το ΠΕΑΚΙ στην Ανατολή, αλλά και το ΕΑΝΚΙ στη Λιμνοπούλα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιστροφής στην κανονικότητα με ευθύνη και προσοχή, από σήμερα Τρίτη στις 09:00 όλοι οι υπαίθριοι χώροι του Πανηπειρωτικού Σταδίου και της Λιμνοπούλας, είναι ανοιχτοί και για το κοινό, για κατά μόνας τρέξιμο και περπάτημα. Οι προϋποθέσεις για τον κάθε αθλούμενο είναι να έχει ιατρική βεβαίωση, αστυνομική ταυτότητα και να έχει συμπληρωμένο το δελτίο καταγραφής αθλούμενου. Οι χώροι του ΠΕΑΚΙ και του ΕΑΝΚΙ θα λειτουργούν από τις 09:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.
Η άθληση προϋποθέτει την τήρηση όλων όσων προβλέπονται από τις σχετικές ΚΥΑ για την αποφυγή συνωστισμού, ενώ σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται ακόμα η χρήση των οργάνωση γυμναστικής, ούτε τα ομαδικά παιχνίδια με μπάλα.