Έχασαν την άνοδο οι γυναίκες του ΠΑΣ στην Α2!

on .

 

VOLLEY GYNAIKES

• Σε μία πέρα για πέρα πρωτόγνωρη απόφαση προχώρησε η ΕΣΠΕΔΕ σχετικά με την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας της Β’ Εθνικής Γυναικών.
Η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΣ Γιάννινα οδηγούσε την κούρσα του πρωταθλήματος με 39 βαθμούς έναντι 38 του Φιλαθλητικού Πρέβεζας, όταν και διακόπηκε ελέω της πανδημίας. Όμως, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε τη διενέργεια κλήρωσης η οποία έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ που αποφάσισε ότι: «την τελική κατάταξη των ομάδων στα Πρωταθλήματα ευθύνης Ε.Ο.ΠΕ. αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 (Volleyleague Γυναικών, Pre League Γυναικών, Α2 Εθνική κατηγoρία Ανδρών και Γυναικών, Β' Εθνική/Περιφερειακό Πρωτάθλημα), θα ληφθεί υπόψη ο βαθμολογικός πίνακας την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) και Πρωταθλήτριες ομάδες ανακηρύσσονται αυτές που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Πρωταθλημάτων την ημερομηνία εκείνη».
Κόντρα σε οποιαδήποτε λογική, πραγματοποιήθηκε προχθές στο ΠΕΑΚΙ η κλήρωση για την ανάδειξη του πρωταθλητή και από την διαδικασία η τύχη «χαμογέλασε» στην ομάδα της Πρέβεζας.
Αντιδρά ο ΠΑΣ
Μπροστά σε μια τόσο καταφανή αδικία, άμεση ήταν η αντίδραση της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΑΣ Γιάννινα όπου με μια σκληρή ανακοίνωση κάνει λόγο για καταφανή αδικία ενώ προανήγγειλε και προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Η ομάδα μας WVC PAS GIANNENA βρισκόταν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος βόλεϊ Β εθνική κατηγορίας με δεύτερο τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας με 1 βαθμό διαφορά. Το πρωτάθλημα όμως διακόπηκε εξαιτίας του κορωνοϊού. Το πρωτάθλημα όταν διακόπηκε δεν υπήρχαν άλλες αγωνιστικές σε εξέλιξη. Το πρωτάθλημα δηλαδή είχε τελειώσει και θα ξεκινούσαν μπαράζ των 4 πρώτων.
Όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία βόλεϊ όταν διακόπτεται το πρωτάθλημα «Στην περίπτωση διεξαγωγής Πρωταθλημάτων σε Ομίλους και ανάδειξης πρωταθλήτριας ομίλου, οι ομάδες που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Ομίλων των Πρωταθλημάτων την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) ανακηρύσσονται Πρωταθλητές Ομίλων. Οι ομάδες που, σύμφωνα με την βαθμολογική θέση, κατά την στιγμή της διακοπής των Πρωταθλημάτων (07/05/2020) είχαν δικαίωμα ανόδου, με βάση την ισχύουσα Προκήρυξη 2019-2020, ανέρχονται στην ανώτερη κατηγορία, όπου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021».
Αυτό λέει η κοινή λογική, αυτό έγινε και στην Α1 όπου πρωταθλητής στέφθηκε ο Ολυμπιακός που ήταν πρώτος στη βαθμολογία όταν σταμάτησε το πρωτάθλημα.
Κι όμως. Ο πρώτος στο πρωτάθλημα Β’ εθνικής κατηγορίας δεν στέφθηκε πρωταθλητής! Αντιθέτως, καταστρατηγώντας τη λογική και τους κανονισμούς, η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΕΔΕ ) έβγαλε πρωταθλητή τον δεύτερο στη βαθμολογία Φιλαθλητικό Πρέβεζας! Το έκανε μάλιστα με κλήρωση, επειδή... έτσι της ήρθε.
Δεν θα σταθούμε στο ότι η κλήρωση έγινε χωρίς παρουσία συμβολαιογράφου από την πρόεδρο του Φιλαθλητικού Πρέβεζας Ιφιγένεια Τέφα η οποία, εκτός τυγχάνει να είναι και μέλος της ΕΟΠΕ! Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα, τα βλέπεις και αναρωτιέσαι αν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με τον αθλητισμό.
Το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας μας προσπάθησε να σταματήσει αυτή την παρωδία με μία πρόταση. Προτείναμε να γίνει ένας αγώνας μπαράζ, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Ναι μεν ο κανονισμός λέει ότι εμείς είμαστε πρωταθλητές, αλλά για τα κορίτσια το πιο ωραίο και συναρπαστικό είναι να διεκδικήσουν τον τίτλο στο γήπεδο. Αυτή είναι η χαρά του αθλητισμού. Όμως, φευ, με το γνωστό κυνικό ύφος του κλασικού Έλληνα παράγοντα η κυρία Τέφα επικαλέστηκε τα χρόνια ενασχόλησης της με το βόλεϊ. Άντε να βγάλεις άκρη...
Και τώρα; Τι θα κάνατε στη θέση μας; Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν αντικρίζουμε αυτή τη νοοτροπία της δεκαετίας του '50 που διατρέχει τον δημόσιο βίο μας, γυρίζουμε την πλάτη μας και λέμε: άστο να πάει στην ευχή, τι να ασχολείσαι; Όμως εμείς εκπροσωπούμε αθλήτριες, παιδιά που θέλουν να παίξουν και κυρίως να βλέπουν τα πράγματα να γίνονται με λογική και συνεννόηση. Για όλα αυτά τα κορίτσια λοιπόν (είτε παίζουν στον ΠΑΣ, είτε στον Φιλαθλητικό, το ίδιο είναι), δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, θα κινηθούμε νομικά, αλλά στο τέλος θα κερδίσουμε, όχι κατ' ανάγκη το πρωτάθλημα, αυτό ας το πάρει ο καλύτερος, αλλά θα κερδίσουμε στο όνομα της λογικής».