Ελεύθεροι… κορωνοϊού στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

on .

pas giannina

• Ευχάριστα ήταν τα νέα που ήρθαν χτες από την Αθήνα για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς και τα 37 δείγματα των διαγνωστικών ελέγχων στα μέλη της ομάδας ήταν αρνητικά και έτσι η γιαννιώτικη ομάδα θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί τις προπονήσεις.
Συγκεκριμένα, όλα τα δείγματα, 37 τον αριθμό, τα οποία ελήφθησαν την Τρίτη από τον Όμιλο Ιατρική Διάγνωση Αθηνών από ποδοσφαιριστές, προπονητές και υπαλλήλους της ομάδας ήταν αρνητικά στον Covid 2019. η ομάδα μπορεί να ξεκινήσει κανονικά προπονήσεις, σύμφωνα πάντα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και υπό τις οδηγίες του υπευθύνου και γιατρού της ομάδας, Σταύρου Ριστάνη.
Προπόνηση σε  τέσσερα γκρουπ
Επομένως από σήμερα Πέμπτη και μετά από 70 ημέρες και σχεδόν 2,5 μήνες απραξίας ο ΠΑΣ Γιάννινα θα γίνει σήμερα το πρωί στις 09:30 η πρώτη ομάδα της Super League 2 που θα επιστρέψει στις προπονήσεις στην μετα-κορωνοϊού εποχή.
Οι καθημερινές προπονήσεις θα είναι πάντα με αυστηρούς όρους και σύμφωνα με το υγεινομικό πρωτόκολλο για το ποδόσφαιρο, το οποίο εφαρμόζεται ήδη στις ομάδες της Super League 1. Συγκεκριμένα, οι ποδοσφαιριστές θα είναι χωρισμένοι σε τέσσερα γκρουπ και θα προσέλθουν στο γήπεδο του ΠΕΑΚΙ με διαφορετική ώρα προσέλευσης, όπως άλλωστε επιτάσσει το υγεινομικό πρωτόκολλο.
Μετά το τέλος της προπόνησης του πρώτου γκρουπ, το γήπεδο θα απολυμαίνεται σχολαστικά από τους εργαζόμενους στο ΠΕΑΚΙ και μετά την παρέλευση μιας ώρας θα μπαίνει το επόμενο γκρουπ, προκειμένου να αποκλειστεί οποιαδήποτε μορφή συγχρωτισμού και πιθανότητα κυκλοφορίας του ιού μέσα στα μέλη της ομάδας.
Ο συγκεκριμένος τρόπος προπονήσεων θα συνεχιστεί για λίγες ημέρες, μέχρι το υφυπουργείο Αθλητισμού και η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ να ανάψουν το «πράσινο φως» για τις ομαδικές προπονήσεις και στη Super League 2, κάτι που έχει ήδη συμβεί στις ομάδες της Super League 1.
Μάσκες με το σήμα του ΠΑΣ
Η χρήση της μάσκας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην εποχή του κορωνοϊού και έτσι δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθουν να εκμεταλλευτούν εμπορικά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η μάσκα που φορούσε ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης και οι υπόλοιποι παίκτες κατά τη διενέργεια των τεστ την Τρίτη δεν ήταν ένα απλό αξεσουάρ, αλλά εμπορικό προϊόν.
Τις συγκεκριμένες μάσκες θα μπορούν να τις προμηθεύονται και οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα με τιμή 3,5 ευρώ η καθεμία. Οι μάσκες είναι υφασμάτινες και κατασκευασμένες από υφάσματα υψηλής τεχνολογίας, ελεγχόμενης διαπνοής και υποαλλεργικά υλικά. Είναι κατασκευασμένες ακολουθώντας τους κανόνες πιστοποίησης OECO TEX – 100.