Την ερχόμενη Τρίτη επιστρέφει στις προπονήσεις η Super League 1

on .

SUPER LEAGUE

Άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή της Super League 1 στην αγωνιστική δράση με βάση τις χτεσινές ανακοινώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη καθώς αποφασίστηκε να επιτραπούν από την ερχόμενη Τρίτη 5 Μαΐου οι ομαδικές προπονήσεις σε ανοιχτούς χώρους και γήπεδα με περιορισμό όμως στον αριθμό ποδοσφαιριστών που θα κυμαίνεται από 6 ως 8.
O κ. Αυγενάκης βρέθηκε χτες στην καθιερωμένη πλέον ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας και αναφέρθηκε αρχικά στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ όσον αφορά τον επαγγελματικό ποδόσφαιρο ο Υφυπουργός Αθλητισμού περιορίστηκε μόνο στην Super League 1 καθώς για την περίπτωση της Super League 2 αναμένει τις τελικές προτάσεις των ομάδων. Έτσι για την Super League 1 αποφασίστηκε ότι την ερχόμενη Τρίτη ξεκινούν οι προπονήσεις για τις 14 ομάδες, με τον περιορισμό όμως ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι χωρισμένοι σε group των 6 ως 8 παικτών.
Τα κύρια σημεία που πρέπει να τηρούνται όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι τα εξής:
1. Η τήρηση καταλόγου για όσους εισέρχονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις και η διαμόρφωση μιας εισόδου για τον καλύτερο έλεγχο
2. Ο έλεγχος των εισερχομένων στους αθλητικούς χώρους μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου με το πρόσφατο ιστορικό τους. Πέραν των αθλητών, όλοι οι υπόλοιποι υποχρεούνται να φορούν μάσκες
3. Η αυστηρή τήρηση της απόστασης δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο. Απαγορεύονται οι χειραψίες ή οι εναγκαλισμοί. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγεται κάθε επαφή των χεριών με το πρόσωπο.
4. Η χρήση των αθλητικών ειδών γίνεται αποκλειστικά για ένα άτομο, ενώ στην περίπτωση των ομάδων η ευθύνη βαρύνει τους φροντιστές της ομάδας.
5. Προτίμηση στη μεταφορά προς και από τον αθλητικό χώρο με το δικό μας μέσο μεταφοράς.
6. Ενημερώνουμε άμεσα σε περίπτωση που έχουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας και υπέρμετρης κόπωσης ή έχει κάποιος από την οικογένειά μας.
7. Αν έρθουμε, στη διάρκεια της προπόνησης, σε επαφή με άλλο άτομο, αρχικά πλένουμε τα χέρια μας διεξοδικά ή χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και στη συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπο μας με άφθονο νερό.
Όσον αφορά στη χρήση οργάνων απολυμαίνονται, μετά τη χρήση ανά αθλητή.
8. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά δικά μας μπουκάλια με νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο.
9. Τα αποδυτήρια, τα ντους, το κλειστό γυμναστήριο και τα κυλικεία της εγκατάστασης παραμένουν κλειστά. Αποφεύγουμε τις τουαλέτες.
10. Αν τα ρούχα προπόνησης απολυμαίνονται από την ομάδα, τα βάζουμε σε μια υδατοδιαπερατή τσάντα και τα αφήνουμε στη μέριμνα του συλλόγου.
Όσον αφορά την προπόνηση θα γίνεται σε ανοιχτά γήπεδα, κεκλεισμένων των θυρών, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το πρόγραμμα που θα εκτελούν οι προπονητές θα αφορά την επαναφορά της φυσικής κατάστασης των αθλητών, την ενδυνάμωση και τη βελτίωση ατομικής τεχνικής.
Διακοπή σε Γ’ Εθνική και ερασιτεχνικό
Την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, αλλά και όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Οι αποφάσεις που έλαβε η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ ήταν σημαντικές και κυρίως αποφασίστηκε να υπάρξει οριστική διακοπή στα πρωταθλήματα όλων των ομίλων. Για όλα τα πρωταθλήματα που διακόπηκαν οριστικά επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής. Αυτό σημαίνει ότι η Ανατολή τερμάτισε στην 8η θέση του 4ου Ομίλου της Γ Εθνικής με 30 βαθμούς και σε όλα τα σενάρια για τον υποβιβασμό η γιαννιώτικη ομάδα παραμένει στην εθνική κατηγορία. Τα ακριβή κριτήρια ανόδου και υποβιβασμού δεν έχουν αποσαφηνιστεί, όμως σε κάθε ενδεχόμενο η Ανατολή παραμένει στην Γ’ Εθνική.
Πρωταθλήτρια η Θύελλα Κατσικάς
Σε ότι αφορά τα ερασιτεχνικά αποφασίστηκε ότι οι ομάδες που είναι πρώτες βαθμολογικά στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας ανεβαίνουν αυτομάτως στη Γ' Εθνική. Σε περίπτωση που δεν επιθυμούν την άνοδο οι πρωτοπόρες ομάδες τότε η ΕΠΟ δίνει το δικαίωμα στις δευτεραθλήτριες ομάδες να πάρουν αυτές το εισιτήριο της ανόδου. Επίσης, σε περίπτωση ισοβαθμιών ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ.