Κατ’ εξαίρεση προπονήσεις για Στεφ. Ντούσκο – Θ. Παλαιοπάνο

on .

NTOUSKOS

• Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τους προέδρους των Ομοσπονδιών Ολυμπιακών αθλημάτων και τους προέδρους των Λιγκών (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ) επικοινώνησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Συζητήθηκε με όλους τους η διαμορφωμένη κατάσταση στη χώρα λόγω του κορωνοϊού, οι μέχρι στιγμής επιπτώσεις της στην αθλητική οικογένεια και η κατάσταση των αθλητών μας που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στο μεταξύ, συγκροτήθηκε ο κατάλογος των αθλητών και των αθλητριών που κατ’ εξαίρεση μπορούν να προπονούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις, προετοιμαζόμενοι για τους Ολυμπιακούς, σε εφαρμογή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αιτήθηκε αρμοδίως από τις Ομοσπονδίες τα στοιχεία των αθλητών οι οποίοι έχουν προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση για τους Αγώνες του Τόκιο. Έπειτα, λοιπόν, από σχετικές προτάσεις των Ομοσπονδιών και επεξεργασία τους από την Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με πρόεδρο τον Σπύρο Ζαννιά (ΕΠΟΠ-ΕΟΕ), καταρτίστηκε ο κατάλογος με 84 δικαιούχους από 12 ομοσπονδίες, ο οποίος στάλθηκε από τον γγΑ, Γιώργο Μαυρωτά σε 37 αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου και θα πραγματοποιηθεί η προετοιμασία τους. 
Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται και δύο Γιαννιώτες αθλητές. Πρόκειται για τους πρωταθλητές της Κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο και Θανάση Παλαιοπάνο, αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, οι οποίοι θα συνεχίσουν να προπονούνται με την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.