«Διαμαντένια» νίκη για το Νησί, 1-0 τον Αγρ. Καστρίτσας

on .

 NHSI

• Στην πρόβα τζενεράλε πριν το μεταξύ τους ματς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ, ο Αετός Νήσου επικράτησε με 1-0 του Αγροτικού Καστρίτσας, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας, δείχνοντας πιο διαβασμένος και πιο σοβαρός, στερώντας του μάλιστα πολύτιμους βαθμούς.
Αγωνιστικά, το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό, με ένταση, πάθος και ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο.
Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι απείλησαν πολύ νωρίς με το χτύπημα φάουλ του Πρέντζα να καταλήγει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια,  ενώ λίγο αργότερα η εκτέλεση κόρνερ του Τζιμογιάννη έφερε νέο ‘’κίνδυνο’’ στα καρέ του Γρηγοριάδη, με την κεφαλιά του Κάτσενου να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα του Αγροτικού. Στο 9΄ ο Αετός πήρε το προβάδισμα ανοίγοντας  το σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πρέντζα, σε ανατροπή του Κοντογιάννη. Στο 16΄ το σουτ του Κοντογιάννη πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 22΄ ήρθε και η πρώτη απειλή για τους φιλοξενούμενους, με το σουτ του Δοβανά να καταλήγει στην αγκαλιά του Θουλιώτη. Επόμενη καλή στιγμή και πάλι για τους φιλοξενούμενους, το σουτ του Ορφανού, το οποίο πέρασε άουτ. Στο 38΄ ο Πρέντζας  λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του, με τον Γρηγοριάδη όμως να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 42΄ ο Γιάκος επιχείρησε σουτ  από μακριά, με τον Θουλιώτη να μπλοκάρει ψύχραιμα. Με το 1-0 να παραμένει υπέρ του Αετού, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη, ο Αγροτικός Καστρίτσας πίεσε πολύ για το γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με την τύχη να του γυρνάει την πλάτη, σε αρκετές περιπτώσεις. Στο 57΄ φάουλ με εκτελεστή τον Γιάκο, ο Θουλιώτης αποκρούει πέφτοντας. Στιγμές μετά, σουτ μακρινό του Μπιστιόλη, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 65΄ δυνατό σουτ του Γιάκου, η μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του Θουλιώτη, η πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Αγροτικού. Τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ήταν και τα πιο χορταστικά, με το Νησί στο 77’ να χάνει σπουδαία ευκαιρία, με τον Μπίλη να βγαίνει τετ α τετ και τον Γρηγοριάδη να αποκρούει τελευταία στιγμή. Στο 78΄ο Σιουκουλάνη έχασε μοναδική ευκαιρία από θέση βολής για να φέρει το ματς στα ίσα, με τον Θουλιώτη να απομακρύνει εντυπωσιακά την μπάλα. Στο 79΄ το σουτ του Πολύζου πέρασε ξυστά από το δεύτερο δοκάρι. Τα τελευταία λεπτά ανήκαν στην ομάδα της Καστρίτσας, με τον Ναυρόζογλου στο 80΄ μέσα από την μικρή περιοχή, να μην μπορεί να νικήσει τον Θουλιώτη, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα βρισκόμενος στο έδαφος. Τελευταία προσπάθεια για τους «κίτρινους» το σουτ του Ορφανού στο 88΄, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Θουλιώτη.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Κόλλιας-Τσάντας).
Αετός Νήσου (Αποστόλης Τόλης): Θουλιώτης, Μωραΐτης (74΄Πολύζος), Κονδύλης, Κοτσίνας,  Αθανασίου, Κασίμης, Πρέντζας (87΄Κουβάτης), Κάτσενος (64΄Στογιάννης), Κοντογιάννης, Τζιμογιάννης (64΄ Μπίλης), Γκόντζος.
Αγροτικός Καστρίτσας (Μάνος Λιαπάκης): Γρηγοριάδης, Δοβανάς, Διαμαντόπουλος, Μπίζιος, Τζίμας, Κύρκος, Μπιστιόλης (64΄ Σιουκουλάνη), Γιάκος (76΄ Κρανάς), Αναστασιάδης (50΄Τσεκούρας), Ορφανός, Ναυρόζογλου.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

* * * 

KATSIKA

Θύελλα Κατσικάς - Πίνδος Κόνιτσας 0-0

Η Θύελλα Κατσικάς έμεινε ισόπαλη με 0-0 με την Πίνδο Κόνιτσας και έχασε δυο πολύτιμούς βαθμούς που θα της έδιναν την ευκαιρία να αυξήσει ακόμα περισσότερο την διαφορά από την Καστρίτσα.
Σε ένα ματς που κυριάρχησαν τα νεύρα, η Θύελλα Κατσικάς ήταν ελαφρώς ανώτερη από τον αντίπαλο της. Ωστόσο οι δυο ομάδες δύσκολα έφταναν στις αντίπαλες περιοχές και δεν δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ. 
Η ομάδα του Πέτρου Κοντοδήμα απείλησε στο 24΄ με τον Νάκο, με τον Γεωλδάση να διώχνει αλλά και στο 28΄ με διπλή ευκαιρία με τον Ασωνίτη και τον Τάτση με τον Γεωλδάση να διώχνει και τις δύο φορές. Σε αυτή τη φάση δημιουργήθηκε ένταση για κάποιο χτύπημα με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν και να συνεχίζεται κανονικά το παιχνίδι. Στο 36΄ η Θύελλα απείλησε για άλλη μια φορά «άκαρπα» αυτή τη φορά με τον Γούλα.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ξανά να γίνουν απειλητικοί ωστόσο η ομάδα του Στέλιου Σιώτα, ήταν αυτή που έπαιξε αρκετά καλή άμυνα.
Η Θύελλα είχε ένα «εκρηκτικό» τρίλεπτο και απείλησε με τους Νάνο, Γούλα και Μούτσιο χωρίς αποτέλεσμα. Σπουδαίες ευκαιρίες χάθηκαν και στο τελευταίο δεκάλεπτο, στο 83΄ ο Γιωτάκης έκανε τη σέντρα, αλλά ο Νάκος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, δεν κατάφερε να νικήσει τον Γεωλδάση. Όπως επίσης στο 90΄ ο Ριστάνης έκανε την σέντρα με τον Γιαννάκη να κάνει το πλασέ και την μπάλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Διαιτησία: Μπούμπας (Γκέλης, Γεωργίου).
Κατσικά: Διαμάντης, Νάνος, Γιωτάκης, Βαρτζιώτης Π.,  Καλογερόπουλος, Τάτσης, Γούλας (76΄ Γιαννάκης), Μούτσιος, Κωνσταντινίδης (67΄ Ριστάνης), Νάκος, Ασωνίτης.
Κόνιτσα: Γεωλδάσης, Σπανός Χ., Καλές, Μήτσος, Σπανός Α., Χαλούλος (80΄ Μπουκουβάλας), Κυρτζόγλου, Γαλανός (65΄ Τσαλιαμάνης), Λάμπρου (90΄ Κίτσος), Δημόπουλος (88΄ Βλάχος), Μουρεχίδης.

* * *

XOULIARADES

Χουλιαράδες - Αγία Μαρίνα 2-0

Αν και κουρασμένη από την προσπάθεια στην αναμέτρηση της Τετάρτης για το κύπελλο με αντίπαλο την Ανατολή, η ομάδα των Χουλιαράδων επικράτησε με 2-0 της Αγίας Μαρίνας και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.
Σουτ του Γεωλδάση Π. στο 7’ η μπάλα άουτ. Οι Χουλιαράδες άνοιξαν το σκορ στο 10’ με τον Τζάλλα να βρίσκει τον Λώλη και αυτός με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κότικα. Στο 22’ ο Ιορδανίδης εκτέλεσε κόρνερ ο Γεωλδάσης Π. πήρε την κεφαλιά η μπάλα άουτ. Ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 25’με τον Τζάλλα να εκτελεί φάουλ ο Μιχάλης έκανε την κεφαλιά απέκρουσε τη μπάλα ο Κοτίκας. Σουτ του Λαγκαβάνη στο 37’ μπλόκαρε τη μπάλα ο Νάκος. Στο 39’ ο Γεράσης βγήκε απέναντι από τον Κοτίκα έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Γεωλδάσης Π. στο 65’ έκανε το σουτ με τον Νάκο να αποκρούει τη μπάλα. Οι Χουλιαράδες στο 77’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Κακαράντζα από τον Γεωλδάση Α. Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Μιχάλης στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 2-0. Σουτ του Μιχαηλίδη στο 89’ η μπάλα λίγο άουτ.
Διαιτησία: Χριστοφορίδης (Μάντζιος-Διαμάντης Λ.).
Χουλιαράδες: Νάκος, Τσακμάκης, Κρανάς, Κακαράντζας (90΄ Σιόντης), Μιχάλης, Τζάλλας, Γεράσης (84΄ Γκορτζής), Μιχαηλίδης, Πρέμος, Λώλης (67΄ Δάσκαλος), Τάτσης Α.  (51΄Τάτσης Γ.)
Αγία Μαρίνα: Κοτίκας, Γεωλδάσης Α.,  Σοκορέλης, Παππάς, Λαγκαβάνης (90΄ Παπανικολαόυ), Λικάι, Ζουμπούλης, Πασχάλης, Ιορδανίδης (46΄ Γιαννέτας), Γεωλδάσης Π.  (82΄ Μαμακής), Τσίκας Θ. (46΄ Τσίκας Χ.).

* * * 

Μέτσοβο - Κοσμηρά 1-5

Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε η Κοσμηρά στο γήπεδο Ανηλίου και πήρε μια εύκολη νίκη με 1-5 από το Μέτσοβο, μια νίκη που είναι σημαντική στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία της.
Με γκολ από τα... αποδυτήρια ξεκίνησε η Κοσμηρά  και μόλις στο 2΄ο Ζάραγκας με σουτ από τα πλάγια και σχεδόν από το κόρνερ άνοιξε το σκορ για το 0-1. Ο Νιτσιάκος στο 9΄  έκανε το 0-2 όταν επιχείρησε σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μαργωμένου. Ακολούθησε από μια καλή στιγμή για τις δυο ομάδες στο 13’ για το Μέτσοβο με τον Τσουλιάη Κ και στο 18’ για την Κοσμηρά με τον Νούση. Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ήρθε και το τρίτο τέρμα των φιλοξενούμενων, όταν ο Νιτσιάκος με ωραία μπαλιά βρήκε τον Ζέκιο, ο οποίος με σουτ έγραψε το 0-3. Λίγο αργότερα, ο Νιτσιάκος με σουτ στόχευσε το κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στο 38΄ ο Μάης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4 με απευθείας εκτέλεση φάουλ και με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια. Το 0-5 έγινε στο 54’ με τον Νιτσιάκο που εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ζέκιου. Ο τερματοφύλακας της Κοσμηράς μπλόκαρε στο 71΄ και το σουτ του Θεοφάνη Τσουλιάη, έπειτα από ωραία ατομική του προσπάθεια. Στο 81΄ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για ακόμη μια φορά, όταν από φάση διαρκείας τα σουτ του Μπέτα να βρίσκουν σε κόντρες και τον Σαραντζίου να μπλοκάρει εν τέλει. Στο 82΄ ο Θεοφάνης Τσουλιάης πέτυχε το γκολ της τιμής, μειώνοντας σε 1-5 και διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτησία: Τάσης (Λιόντος- Παπαδημητρίου)
ΠΑΣ Μετσόβου (Κώστας Γκολφινόπουλος): Μαργωμένος (46΄ Σαραντζίου), Γεωργίου, Τσιόστας Χ., Μπίλλιος (42΄ Σταχούλης), Τσουλιάης Θ., Γοδέβενος, Γιοβανόπουλος, Τσιόστας Κ., Τρίτος, Σιούτας, Τσουλιάης Κ.
ΑΟ Κοσμηράς (Αντώνης Κοζανίτης): Κάτσενος, Τσούρης (68΄ Τσιτώνης), Γκούμας, Νάκιας, Νούσης, Γεωργίου, Ζέκιος, Δημητριάδης (58΄Ζώτος), Μάης (58΄ Μπαλανίκας), Νιτσιάκος, Ζάραγκας (79΄ Μπέτας).
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

* * *

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πέραμα-Κόντσικα α.α. 3-0
Σερβιανά-Αγροτ. Αστέρας 0-12
Μέτσοβο-Κοσμηρά 1-5
Χουλιαράδες-Αγία Μαρίνα 2-0
Αετός Νήσου-Καστρίτσα 1-0
Ελεούσα-Μικρασιάτες 0-0
Κρύα-Κράψη 3-2
Κατσικά-Πίνδος Κόνιτσας 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Κατσικά 57 53-13
2. Καστρίτσα 52 60-14
3. Αγροτ. Αστέρας 51 60-13
4. Χουλιαράδες 46 57-22
5. Πίνδος Κόνιτσας 39 39-23
6. Αετός Νήσου 34 39-30
7. Κράψη 33 54-27
8. Μέτσοβο 32 50-38
9. Αγία Μαρίνα 29 37-29
10. Κοσμηρά 24 35-25
11. Πέραμα 18 27-49
12. Ελεούσα 17 31-42
13. Μικρασιάτες 17 25-49
14. Κρύα 16 30-55
15. Κόντσικα 6 17-61
16. Σερβιανά 3 10-134

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(14, 15/3/2020)
Κόντσικα-Κρύα
Πέραμ-Σερβιανά
Κράψη-Αετός Νήσου
Κοσμηρά-Κατσικά
Αγροτ. Αστέρα-Ελεούσα
Μικρασιάτες-Μέτσοβο
Καστρίτσα-Χουλιαράδες
Αγία Μαρίνα-Πίνδος Κόνιτσας