Αντίστροφη μέτρηση για το 16ο Motor Festival

on .

MOTO KROSS

• Η Νο1 γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού επιστρέφει στα Γιάννενα με το 16ο Motor Festival «Be Brave to Be Free» το οποίο θα διεξαχθεί από τις 21 έως και τις 23 Φεβρουαρίου  στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και του Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ιωαννίνων ΕΛ.ΕΤ.Α.
Οι πύλες του Π.Ε.Α.Κ.Ι. θ’ ανοίξουν την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ., ημέρα που η πόλη των Ιωαννίνων γιορτάζει την απελευθέρωσή της και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, όπως και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου οι πόρτες θα ανοίγουν στις 11 π.μ. και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ με τα θεάματα να είναι ασταμάτητα.  
Για την κορυφαία αυτή εκδήλωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού μίλησε χθες ο διοργανωτής του Motor Festival, Μιχάλης Κοντιζάς, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών, υπεύθυνος για θέματα Παιδείας, Γιάννης Αϊβατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού, Βασίλης Γοργόλης, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, Στάθης Σιούτης και ο πρόεδρος της ΕΛ.ΕΤ.Α., Χρήστος Σαρηγιαννίδης.
2 Σύμφωνα με τον κ. Κοντιζά, «στόχος είναι ένας: Να αναδείξουμε στο μέγιστο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Να ξεπεράσουμε οτιδήποτε έχει γίνει στο παρελθόν όχι μόνο στο Motor Festival, αλλά γενικότερα στα μηχανοκίνητα θεάματα σε όλη την Ελλάδα…».
2 Ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά σημαντικά βήματα στο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το Motor Festival συμβάλλει πάρα πολύ στην ανάδειξη του αθλήματος, που πολλές φορές θεωρείται παρεξηγημένο, αλλά είναι πάρα πολύ όμορφο…».
2 Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του: «Ο Δήμος Ιωαννιτών στέκεται στο πλευρό κάθε προσπάθειας που αναδεικνύει το αθλητικό, πολιτισμικό και τη δυναμική της πόλης μας…».
2 Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθης Σιούτης, αφού δήλωσε τη στήριξη στη διοργάνωση αναφέρθηκε στα οφέλη για την πόλη των Ιωαννίνων: «Η πληρότητα για το συγκεκριμένο τριήμερο, 21 -23 Φεβρουαρίου, είναι πάρα πολύ μεγάλη και σχεδόν πλησιάζουμε το 100%, καθώς θα φιλοξενήσουμε πάρα πολλούς οδηγούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα έρθουν και πάρα πολλοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τη βορειοδυτική Ελλάδα και τα Βαλκάνια…».
2 Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΛ.ΕΤ.Α, Χρήστος Σαρηγιαννίδης, τόνισε: «Είναι χαρά για εμάς, την ΕΛ.ΕΤ.Α. να έρχονται στην πόλη μας εκδηλώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως το Motor Festival, καθώς με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η θέση της πόλης μας στον αθλητικό χάρτη και ταυτόχρονα ενισχύεται η τουριστική της προβολή…».