ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟ ΚΑΖΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

on .

KRIZMAN

Ο ασόβαρος και τραγικός ΠΑΣ Γιάννινα του πρώτου μέρους βελτιώθηκε στοιχειωδώς στην επανάληψη και ανέτρεψε το σκορ χτες το μεσημέρι στο γήπεδο της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής, επικρατώντας  με το ευρύ 1-6 του αδύναμου και προβληματικού Απόλλωνα Πόντου για την 16η αγωνιστική της Super League 2. Οι Καλαμαριώτες  προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με τον Τουρσίδη (27’), αλλά ο ΠΑΣ απέφυγε το κάζο και σοβαρεύτηκε στην επανάληψη. Χατ τρικ ο Κρίζμαν (59’, 79’, 89’), δύο γκολ ο Λέο (52’, 54’) και ένα ο  Ελευθεριάδης (65’) που ήταν το παρθενικό του στο ντεμπούτο του με τους Γιαννιώτες. 

Διπρόσωπος ήταν χτες ο ΠΑΣ  Γιάννινα στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής. Η γιαννιώτικη ομάδα έκανε τραγική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Τουρσίδη (27’), όμως γλίτωσε το απίστευτο κάζο και βελτιώθηκε στοιχειωδώς στην επανάληψη κόντρα στον αδύναμο Απόλλωνα Πόντου και πήρε τη νίκη με το ευρύ 1-6 στην τυπική έδρα της «ξενιτεμένης» από την Καλαμαριά ομάδας του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Χατ τρικ ο Κρίζμαν (59’, 79’, 89’), δύο γκολ ο Λέο (52’, 54’) και ένα ο  Ελευθεριάδης (65’) τα έξι γκολ για τους Γιαννιώτες.
Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης άφησε στα Γιάννινα τον Παντελάκη για λόγους ξεκούρασης και αποφόρτισης και έδωσε φανέλα βασικού στον νεαρό Γιαννιώτη αμυντικό Γώγο. Ο Οικονομόπουλος αντικατέστησε τον τιμωρημένο λόγω καρτών Αποστολόπουλο, ενώ ο Κρίζμαν προτιμήθηκε από τον Παμλίδη ως παρτενέρ του Λέο στην επίθεση. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, ενώ στο κέντρο της άμυνας στόπερ ήταν οι Σκόνδρας και Γώγος. Αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Σιόντης και Κάστρο, δεξί χαφ ο Ξύδας, αριστερό ο Νικολιάς και το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Λέο και Κρίζμαν.
Τραγικό ξεκίνημα 
Οι 30 περίπου φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα που ταξίδεψαν μέχρι τη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής αψήφησαν τα χιλιόμετρα και το κρύο και συμπαραστάθηκαν στη γιαννιώτικη ομάδα. Όμως ούτε ο πιο απαισιόδοξος από αυτούς θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί το τραγικό ξεκίνημα του ΠΑΣ και την κάκιστη εμφάνιση του πρώτου μέρους.
Μόλις στο 4’ ο ΠΑΣ είχε την πρώτη καλή στιγμή στα καρέ της Καλαμαριάς όταν ο Κρίζμαν έστρωσε στον άξονα στον Ξύδα, ο οποίος έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Μαλέσιου. 
Ένα κόρνερ του Μπουκουβάλα στο 11’ πέρασε ανεκμετάλλευτο, ενώ στο 14’ ο Κρίζμαν έκανε τη σέντρα, όμως ο Μπουκουβάλας δεν πρόλαβε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι. 
Προβάδισμα ο Απόλλωνας
Από το τέταρτο και μετά ο ΠΑΣ «εξαφανίστηκε» από τον αγωνιστικό χώρο και κυριολεκτικά δεν μπόρεσε να κάνει ούτε φάση, με τους παίκτες του Γιαννίκη να μην μπορούν να αλλάξουν ούτε δεύτερη πάσα στα δύο μέτρα.
Ο Απόλλωνας σταδιακά πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, οι Καλαμαριώτες πήγαιναν πρώτοι στις μονομαχίες και άρχισαν να φτάνουν μπροστά από την εστία του Χουτεσιώτη. 
Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τον ΠΑΣ στο 25’ όταν ο Ξύδας επιχείρησε ένα εντελώς άστοχο σουτ και στην προσπάθειά του αυτή τραυματίστηκε (σ.σ. πιθανόν τράβηγμα στον προσαγωγό) και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Αντικαταστάθηκε από τον Παμλίδη που πήρε θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης.
Η «ψυχρολουσία» για τον ΠΑΣ ήρθε στο 27’. Η Καλαμαριά εκμεταλλεύτηκε κενό της άμυνας του ΠΑΣ από δεξιά ο Τσιάτας έστρωσε στον Τουρσίδη και αυτός είδε εκτός εστίας τον Χουτεσιώτη και με ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή «κρέμασε» τον πορτιέρο του ΠΑΣ και έκανε το 1-0 μέσα σε πανηγυρισμούς από τους λιγοστούς Απολλωνιστές που ακολούθησαν την ομάδα στη Νέα Τρίγλια. Ήταν το τέταρτο γκολ του Απόλλωνα  Πόντου συνολικά στο πρωτάθλημα, ενδεικτικό του πόσο τραγικός ήταν ο ΠΑΣ στο πρώτο μέρος.
Το γκολ της Καλαμαριάς εκνεύρισε τους παίκτες του Γιαννίκη και το παιχνίδι πήγε στη δύναμη και τα σκληρά μαρκαρίσματα. Στο 29’ ο Παμλίδης δέχτηκε κίτρινη κάρτα για αγκωνιά, ενώ στο 35’ ο Μπουκουβάλας εκτέλεσε το φάουλ, όμως ο τερματοφύλακας Μαλέσιος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Φράγκου στο 40’ που έστειλε τη μπάλα αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Χουτεσιώτη με τους «αμούστακους» παίκτες της Καλαμαριάς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χαρούμενοι και τον Γιαννίκη να μην πιστεύει τι βλέπουν τα μάτια του στο γήπεδο της Χαλκιδικής.
Ο Λέο της ανατροπής
Οι φωνές του Γιαννίκη στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ακούστηκαν μέχρι την κεντρική κερκίδα του γηπέδου της Νέας Τρίγλιας. Ο Τρικαλινός τεχνικός «έψαλλε» τους παίκτες του με αποτέλεσμα αυτοί να μπουν μεταμορφωμένοι στην επανάληψη. Ο κόουτς του ΠΑΣ έριξε στο παιχνίδι με την έναρξη της επανάληψης τον Ελευθεριάδη στη θέση του αρνητικού Οικονομόπουλου, βάζοντας τον περσινό πρώτο σκόρερ της Football League αριστερό εξτρέμ και γυρνώντας τον Νικολιά δεξί μπακ.
Από τα πρώτο λεπτά του δευτέρου μέρους εμφανίστηκε άλλος ΠΑΣ στο γήπεδο. Η ομάδα άλλαζε πάσες σωστά, γυρνούσε τη μπάλα και πήγε τη μπάλα στα άκρα, κυρίως από τα αριστερά, εκεί όπου οι βραχύσωμοι Μπουκουβάλας και Ελευθεριάδης έκαναν… πάρτι. 
Η επιθετική δραστηριότητα του ΠΑΣ απέδωσε καρπούς στο 52’ και ήρθε η ισοφάριση. Ο Μπουκουβάλας έκανε το γέμισμα από αριστερά, ο Παμλίδης με κεφαλιά-πάσα έστρωσε στον Λέο, ο Γάλλος στόπαρε στη μικρή περιοχή και από κοντά με σουτ νίκησε τον Μαλέσιο και ισοφάρισε σε 1-1. Το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ ήρθε 115  δευτερόλεπτα αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 54’ και πάλι από αριστερά ο Ελευθεριάδης άνοιξε στον Κρίζμαν, ο Κροάτης στριφογύρισε στη γωνία της περιοχής και έστρωσε στον Λέο, ο οποίος με κοντινό πλασέ πρόλαβε αμυντικούς και τερματοφύλακα της Καλαμαριάς πετυχαίνοντας το 1-2 με συνοπτικές διαδικασίες. Ήταν το όγδοο φετινό γκολ του Λέο με τον ΠΑΣ, ο οποίος ξεπέρασε και τον Παμλίδη και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος. 
Τρίτο γκολ σε ένα επτάλεπτο
Η κατάρρευση του Απόλλωνα Πόντου ήρθε με το τρίτο γκολ μέσα σε 7 λεπτά. Συγκεκριμένα στο 59’ ο Κρίζμαν έκλεψε τη μπάλα από τον Καλογέρη που έκανε τραγικό λάθος προσπαθώντας να ντριπλάρει, ο Κροάτης μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα Μαλέσιο για το 1-3.
Παρθενικό γκολ ο Ελευθεριάδης
Το γήπεδο πλέον είχε γείρει και ο ΠΑΣ έπαιζε τον Απόλλωνα στο μισό γήπεδο, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Γιαννίκη να βγαίνουν συνεχώς μπροστά. Στο 65’ ο Κρίζμαν βρέθηκε αφύλακτος στον άξονα και έπιασε το σουτ, ο Μαλέσιος έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε, όμως ο Ελευθεριάδης καραδοκούσε, πήρε το «ριμπάουντ» και με πλασέ σε κενή εστία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-4.
Ο Μπαξεβάνης της Καλαμαριάς «πέταξε λευκή πετσέτα» στο ματς και ουσιαστικά αποδέχτηκε τη μοίρα του αγώνα. Ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τον Νάουμετς στη θέση του Λέο, θέλοντας ίσως και να ξεκουράσει τον Γάλλο ενόψει του ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. 
Χατ-τρικ ο Κρίζμαν
Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ωστόσο οι παίκτες του Γιαννίκη δεν πάτησαν φρένο και ιδίως ο Κρίζμαν που κυνήγησε τα γκολ και εν τέλει πέτυχε άλλα δύο σημειώνοντας χατ-τρικ. Συγκεκριμένα, στο 79’ ο Μπουκουβάλας άνοιξε αριστερά στον Ελευθεριάδη, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Κρίζμαν με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Μαλέσιο και έκανε το 1-5.
Στο 86΄ οι γηπεδούχοι είχαν μια πολύ καλή στιγμή με ατομική ενέργεια και σουτ του Αναστασιάδη, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Στο 89’ ο Κροάτης Κρίζμαν πέτυχε χατ-τρικ καθώς σημείωσε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο. Ο επιθετικός του ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε ολέθριο και ανόητο λάθος του τερματοφύλακα Μαλέσιου, του έκλεψε τη μπάλα και σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το τρίτο προσωπικό του τέρμα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ και διαμορφώνοντας το τελικό 1-6. 
Ένα σουτ του Ελευθεριάδη στις καθυστερήσεις δεν βρήκε στόχο και έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον ΠΑΣ να κερδίζει τον Απόλλωνα Πόντου με 1-6. Η γιαννιώτικη ομάδα ανέβηκε στους 37 βαθμούς και διατήρησε σταθερή τη διαφορά της στο +4 από τον Απόλλωνα Σμύρνης που επικράτησε με 4-0 του Πλατανιά στη Ριζούπολη, λίγες μόλις ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι των δύο πρωτοπόρων το απόγευμα της Κυριακής στο «Ζωσιμάδες».
Διαιτησία: Μελτζανίδης (Γιάντσης – Παπαδάκης)
Απόλλων Καλαμαριάς (Μπαξεβάνης): Μαλέσιος, Δαλιανόπουλος, Φράγκος (67’ Αναστασιάδης), Τουρσίδης (79’ Γιαννακόπουλος), Καλογέρης, Τσουμάνης, Αμαραντίδης, Χριστοδούλου, Τσιάτας (72’ Νάστο), Χατζηκωνσταντίνου, Χατζηαθανασίου.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (46’ Ελευθεριάδης), Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Γώγος, Σιόντης, Κάστρο, Νικολιάς, Ξύδας (25’ λ.τρ. Παμλίδης), Λέο (72’ Νάουμετς), Κρίζμαν. 

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Χανιά-Κέρκυρα 4-0
Καραϊσκάκης Άρτας-Εργοτέλης 3-0
Απόλλων Σμύρνης-Πλατανιάς 4-0
Απόλλων Λάρισας-Λεβαδειακός 1-1
Απόλλων Πόντου-ΠΑΣ Γιάννινα 1-6
Παναχαϊκή-Δόξα Δράμας (σήμερα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΠΑΣ Γιάννινα 37 31-8
2.Απόλλων Σμύρνης 33 28-6
3.Χανιά 28 24-8
4.Λεβαδειακός 28 19-11
5.Καραϊσκάκης Άρτας 28 27-20
6.Απόλλων Λάρισας 27 24-20
7.Εργοτέλης 25 27-26
8.Παναχαϊκή* 22 23-14
9.Πλατανιάς 20 23-29
10.Δόξα Δράμας* 17 18-18
11.Κέρκυρα -3 3-44
12.Απόλλων Πόντου -3 4-47
* Έχουν ένα ματς λιγότερο

ΕΠΟΜΕΝΗΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(14, 16, 17/2/2020)
Εργοτέλης - Απόλλων Λάρισας
ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης
Δόξα Δράμας - Πλατανιάς
Κέρκυρα - Απόλλων Πόντου
Χανιά - Καραϊσκάκης Άρτας
Λεβαδειακός - Παναχαϊκή

* * * 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Στο πρώτο  ημίχρονο ήμασταν πολύ αργοί στην κίνηση, στην πάσα, στο κοντρόλ κι έτσι μπορούσε να αναπτύσσει ωραία ο αντίπαλος την οργάνωσή του στο 4-5-1, είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά τίποτα απ’ αυτά που θέλαμε. Δεχτήκαμε ένα γκολ με το πρώτο σουτ του αντιπάλου κι αυτό ανέβασε τη δυσκολία του παιχνιδιού για εμάς.
Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε το σύστημα και παίξαμε 4-2-4 .Ανεβάσαμε ταχύτητα στο παιχνίδι και στην κίνησή μας μέσα στο γήπεδο. ,πετύχαμε 6 γκολ και ίσως θα μπορούσαμε κι άλλα. Το κάναμε πιο δύσκολο απ’ ότι θα έπρεπε, πήραμε τη νίκη και πάμε τώρα για το ντέρμπι την Κυριακή με τον Απόλλωνα».
Αν υπάρχει αιτία για την κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.
 «Δεν κάνει να υποτιμάς κανέναν αντίπαλο, κανένα παιχνίδι δεν είναι σίγουρο, μέχρι να το σιγουρέψεις ο ίδιος. Δεν ξέρω γιατί ήμασταν έτσι. Χρειάστηκαν κάποια λόγια, κάποιες αλλαγές, για να βελτιώσουμε την ομάδα.
Πιστεύω ότι στο β’ ημίχρονο είχαμε κινητικότητα , γρήγορη σκέψη και κάθετη πάσα και ήμασταν καλύτεροι
Για το τι είπε στο ημίχρονο στους παίκτες και βγήκε άλλη ομάδα να παίξει: «Μουγγός δεν είμαι, εννοείται ότι μιλάω στους παίκτες και στο ημίχρονο και πάντα. Βάλαμε και τον Νικολιά δεξί μπακ, τον Ελευθεριάδη στα εξτρέμ και γίναμε πιο επιθετικογενείς απ’ ό,τι ήμασταν, αλλάξαμε το σύστημα σε 4-2-4 και 2-4-4 και γι’ αυτό το δείξαμε και ήταν ένας διαφορετικός ΠΑΣ».
Αν έμεινε ικανοποιημένος από τον Γώγο που έκανε ντεμπούτο και τον Ελευθεριάδη:  
«Ο Γώγος ήρθε η ώρα να πάρει την ευκαιρία του, δουλεύαμε καιρό μαζί. Στο γκολ είχε κάποιο μερίδιο ευθύνης γιατί δεν πήγε πάνω στην μπάλα, αλλά πιστεύω ότι συνολικά για ντεμπούτο παίκτη από την ακαδημία ήταν πάρα πολύ καλό.
Ο Ελευθεριάδης μετά από 4 μήνες τραυματισμού και 3 εβδομάδες προπόνησης, είδαμε την ποιότητά του. Την κίνησή του, την όρεξή του και ότι είναι επικίνδυνος στη μεγάλη περιοχή και είμαι και απ’ αυτόν πολύ ευχαριστημένος».
Για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης και αν ήταν η σκέψη εκεί «Όχι, στόχος μας ήταν να κερδίσουμε κι αυτό το πετύχαμε. Αν ξεγράψουμε το α’ ημίχρονο, πιστεύω ότι ήταν καλό το παιχνίδι μας. Για το α’ ημίχρονο πρέπει να μιλήσω με τους παίκτες. Το μόνο πράγμα που σκεφτόμασταν για τον Απόλλωνα ήταν ότι είχαμε τον Νώντα Παντελάκη τραυματισμένο και είπαμε να μη ρισκάρουμε κάτι σήμερα, γιατί  έχουμε δρόμο μπροστά μας».
Για το ποιο θα είναι το ιδεατό σχήμα όταν επιστρέψει και ο Σεργκελασβίλι: 
«Έχω ζητήσει μεταγραφές, από τη στιγμή που άλλαξε το ρόστερ.
Θα παίζουν πάντα οι 11 καλύτεροι και πιο φορμαρισμένοι. Σίγουρα θα έχουμε κι άλλες επιλογές παραπάνω  και κάποιους εκτός 18άδας σε κάποιες θέσεις, αλλά αυτό συμβαίνει σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό».