Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

KONITSA AGROTIKOS ASTERAS

Κόνιτσα-Αγρ. Αστέρας Άνω Καλαμά 1-0 

Σπουδαία νίκη πήρε η Πίνδος Κόνιτσας απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά για την 18η αγωνιστική της Hall of Brands A’ Eρασιτεχνικής χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Νίκος Μπουκουβάλας.
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με την ακριτική ομάδα να παίρνει τρίποντο ουσίας. Δυνατό παιχνίδι, σκληρές μονομαχίες, προσπάθεια από τις δυο ομάδες να απειλήσουν από στατικές, κυρίως, φάσεις.
Στο 17’ ο Γεωλδάσης μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια σε σουτ του Τσουμάνη, ενώ στο 25’ εκτελέστηκε φάουλ από τον Δημόπουλο, η μπάλα στρώθηκε στον Καλέ που την έστειλε άουτ.Στο 38΄ακυρώθηκε γκολ στους φιλοξενούμενους ως οφσάιντ.
Στο 53’ ο Φερούλης έστειλε με κεφαλιά άουτ τη μπάλα από εκτέλεση φάουλ του Τσουμάνη, ενώ στο 65 η ενέργεια του Αλεξίου ήταν καλή αλλά όχι το τελείωμα.
Στο 78’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ αλλά οι γηπεδούχοι έδειξαν αντανακλαστικά, αποσοβώντας τον κίνδυνο για την εστία τους. O Tσουμάνης εκτέλεσε φάουλ, ο Γεωλδάσης δεν απομάκρυνε αλλά ο Δρόσος και ο Γκόνης με προβολή δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, καθώς έδιωξαν οι αμυντικοί της Πίνδου προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Στους γηπεδούχους ακυρώθηκε γκολ στο 82’, όμως πέτυχαν το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 84’. Ύστερα από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Αγροτικού Αστέρα, ο Τσουμάνης δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα και ο Μπουκουβάλας την κοντρόλαρε και πλάσαρε ψύχραιμα τον Αρχοντάκη για το 1-0.
Λίγο πριν το τέλος του αγώνα υπήρχε μια αψιμαχία μεταξύ των φιλάθλων της Κόνιτσας και του προπονητή του Αγροτικού Αλέκου Τάτση όμως με την επέμβαση των ψυχραιμότερων δεν πήρε διαστάσεις.
Διαιτησία: Nέος (Διαμάντης Λ-Τσάντας)
Πίνδος Κόνιτσας (Σιώτας): Γεωλδάσης, Βλάχος Χ. (76’ Μπουκουβάλας), Καλές, Μήτσος, Σπανός Χ, Χαλούλος (69’ Σπανός Αλ), Λάμπρου (88’ Κίτσιος), Κυρτζόγλου, Γαλανός (76’ Ρούστα), Δημόπουλος, Μουρεχίδης.
Αγρ. Αστέρας Άνω Καλαμά (Τάτσης): Αρχοντάκης, Ζότα, Κλείτσας, Φαρμάκης (65’ Γκόνης), Δρόσος, Τσουμάνης, Αλεξίου, Ρούμπης, Φερούλης, Ηλίας Μ, Κουλούρης(81’ Τασιούλας).

NIKOΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ 

* * * 

XOULIARDES ELEOUSA

Χουλιαράδες-Ελεούσα 3-0

Σε ένα παιχνίδι που εξ’ αρχής υπήρχε φαβορί οι Χουλιαράδες επικράτησαν με 3-0 της Ελεούσας συνεχίζοντας έτσι ένα σερί καλών εμφανίσεων και νικών.
Πολλά πράγματα το παιχνίδι δεν είχε να προσφέρει μιας και κρίθηκε μέσα σε έξι λεπτά όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με την Ελεούσα να μην μπορεί στη συνέχεια να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα για να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Μετρημένες οι καλές στιγμές στο παιχνίδι με την Ελεούσα να έχει στο 17’ μια καλή εκτέλεση φάουλ από τον Βελτσίστα με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Οι Χουλιαράδες άνοιξαν το σκορ στο 20’ όταν ο Τζάλλας εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπανδέλης στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.
Το 2-0 ήρθε για τους γηπεδούχους στο 26’με δυνατό σουτ του Λώη λίγο έξω από την περιοχή.
Σουτ του Βελτσίστα στο 50’ η μπάλα λίγο άουτ.
Ο Κακαράντζας στο 58’ με πλασέ έκανε το 3-0.
Η τελευταία φάση στο παιχνίδι έγινε στο 72’ με τον Τζάλλα να κάνει τη σέντρα και τον Κακαράντζα να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.
Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Χαρίσης-Κολιοφούκας).
Χουλιαράδες: Νάκος, Πρέμος (82’ Γκορτζής), Κρανάς, Κακαράντζας, Τζάλλας, Μιχάλης, Γεράσης (75’ Κούτλας), Τάτσης Γ. Γρίβας (70’ Τάτσης Α.), Δάσκαλος, Λώλης (80’ Παπαγιαννόπουλος).
Ελεούσα: Κεφάλας, Τσίντας, Μαμακής, Οικονόμου, Τζουρμανάς, Τσακανίκας, Πεπόνης, Πασχάλης (68’ Γερούκαλης), Μπανδέλης (65’ Γιάτσος), Πεπόνης Θ. Βελτσίστας.

* * * 

KATSIKA KRYA

Κατσικά-Κρύα 3-0

Εύκολα ξεπέρασε το εμπόδιο της Κρύας η Κατσικά αυξάνοντας παράλληλα τη βαθμολογική της διαφορά στους οκτώ βαθμούς από τον τρίτο Αγροτικό Αστέρα.
Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή ότι θέλουν να είναι η ομάδα που θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων όπως και έγινε.
Στο 6΄ χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τάτσης έβγαλε μπαλιά-τρύπα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Νάκος έκανε ωραίο ελιγμό πλάσαρε σχεδόν σε κενή εστία αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στο 19΄ ο Γιωτάκης δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπαλαούρα ενώ στο 22΄ ένα σουτ του Τάτση έφυγε άουτ.
Στο 32΄ ο Γούλας βρέθηκε στην περιοχή ανατράπηκε από τον Μπαμπούλια με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ο Νάκος το εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 1-0.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιαννάκης δέχτηκε την μπάλα έξω από την περιοχή «ζύγισε» το πόδι και το σουτ, το πραγματοποίησε στέλνοντας πρώτα την μπάλα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα.
Στην επανάληψη όσοι παρευρέθηκαν στο γήπεδο είδαν ένα ανιαρό παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες.
Η μοναδική αξιοσημείωτη φάση ήταν το γκολ στο 64΄ με τον Γούλα να βρίσκεται σε θέση βολής και με πλασέ να διαμορφώνει το τελικό 3-0.
Διαιτησία: Σταματελόπουλος (Σιαμέτης-Γκέλης).
Κατσικά: Διαμάντης, Νάνος, Πότσης (70΄Μαρούλης), Βαρτζιώτης, Κωνσταντινίδης (83΄ Γούλας Γ.), Τάτσης, Γούλας Ν., Γιωτάκης, Γιαννάκης (70΄ Ριστάνης), Νάνος (83΄ Αντωνίου), Ασωνίτης.
Κρύα: Μπαλαούρας, Μπαμπούλιας Α., Δημήτριου (46΄ Στόλης), Καραγεώργος, Λαδιάς, Τζώρτζης, Μάντζος (67 Ιακωβίδης), Κουκοδήμος, Μπαμπούλιας Α., Μπάφας, Μάντζαρης.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

* * *

Αγία Μαρίνα-Πέραμα 2-1

Την πρώτη του νίκη στον πάγκο με την Αγία Μαρίνα πέτυχε ο Νίκος Μήτσης στο γειτονικό ντέρμπι επί της Προοδευτικής Περάματος με 2-1 και ανέβηκε στους 27 βαθμούς!
Σε ένα ματς που κυριάρχησε η δύναμη και το πάθος η Αγία Μαρίνα έπαιξε με γρήγορο ρυθμό και εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη του αντιπάλου της. Μόλις στο 7΄ ο Αβντιλάι έβγαλε ωραία πάσα στον Γιαννέτα και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα μετά από σέντρα ο Ιορδανίδης έκανε την κεφαλιά από κοντά με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 18΄ ήρθε η στιγμή της ισοφάρισης του Πέρμάτος όταν μετά από σέντρα, ο Κοτίκας έδιωξε δίνοντας ουσιαστικά πάσα στον Παπαρούνα ο οποίος ψύχραιμα με πλασέ έκανε το 1-1, μη πανηγυρίζοντας την επίτευξη του τέρματος κόντρα στην παλιά του ομάδα. Η Αγία Μαρίνα είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 23΄ με τον Λαγκαβάνη ενώ στο 25΄ ο Μανιώτης έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν εκ νέου δυνατά και είχαν στο 49΄ ένα οριζόντιο δοκάρι με τον Παππά. 
Η Προοδευτική προσπαθούσε να βγει στην κόντρα για να απειλήσει δημιουργώντας προϋποθέσεις ευκαιριών, ενώ στο 61’  ο Γιαννέτας για τους γηπεδούχους δεν κατάφερε να σκοράρει με διπλή προσπάθεια. Στο 75΄ ο Μανιώτης φάνηκε να ανατρέπεται στην περιοχή με τον διαιτητή κ. Πάνο να λέει παίζεται κάτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Εν τέλει στο 80΄ ο Τσίκας Χ.  μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε από τον Διαμάντη με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ο «παθών» αναγκάστηκε να εκτελέσει δυο φορές (με τον διαιτητή να δείχνει επανάληψη) ευστοχώντας στο πέναλτι διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Στις καθυστερήσεις ο Γιαννέτας λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο τέρμα για την ομάδα του, αφού δεν πήρε καλά τον βηματισμό και δεν σούταρε σωστά.
Διαιτησία: Πάνος (Κόλλιας, Σπυρογιώτης)
Αγία Μαρίνα: Κοτίκας, Αβντιλάι, Γεωλδάσης Α.,  Παππάς, Λικάι, Γεωλδάσης Π.,  Γιαννέτας, Πασχάλης, Ιορδανίδης (90΄ Μαμακής), Λαγκάβανης (70΄ Ζουμπούλης), Τσίκας (90+  Τσικάς Θ.)
Πέραμα: Ελευθεριάδης, Λάππας (65΄ Ρίζος), Μπαρούτας, Μηλίτσης, Ντόβας, Διαμάντης, Σταματόπουλος, Στάθης (73΄ Σίμος), Ντοντοβέτσι (58΄ Παλάσκας), Παπαρούνας, Μανιώτης (90΄ Αλμπάνης).

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καστρίτσα-Κόντσικα 3-0
Κράψη-Σερβιανά 8-0
Πίνδος Κόνιτσας-Αγροτ. Αστέρας 1-0
Κατσικά-Κρύα 3-0
Χουλιαράδες-Ελεούσα 3-0
Κοσμηρά-Μικρασιάτες 0-1
Αγία Μαρίνα-Πέραμα 2-1
Μέτσοβο-Αετός Νήσου (Τετάρτη)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Θύελλα Κατσικάς 50 46-12
2.Αγροτικός Καστρίτσας 46 49-13
3.Αγρ. Αστέρας Άνω Καλαμά 42 43-12
4.Χουλιαράδες 42 53-18
5.Πίνδος Κόνιτσας 34 35-21
6.Μέτσοβο* 30 47-29
7.Αετός Νήσου* 29 36-24
8.Κράψη 27 44-24
9.Αγία Μαρίνα 27 34-24
10.Κοσμηρά 18 28-23
11.Προοδευτική Περάματος 15 24-39
12.Θύελλα Ελεούσας 15 29-38
13.Μικρασιάτες 13 19-43
14.Κρύα 12 25-45
15.Κόντσικα 6 17-52
16.Σερβιανά 0 5-117
*έχουν ένα ματς λιγότερο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(15,16/02/2020)
Κόντσικα - Κράψη
Πέραμα - Καστρίτσα
Μέτσοβο - Χουλιαράδες
Σερβιανά - Μικρασιάτες
Αγροτ. Αστέρας - Κοσμηρά
Ελεούσα - Κόνιτσα
Κρύα - Αγία Μαρίνα
Αετός Νήσου - Κατσικά