Κρύβει «παγίδες» το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΣ με Χανιά

on .

PAS CHANIA

• Στον δρόμο των επιτυχιών και των νικών θέλει να συνεχίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος υποδέχεται αύριο το μεσημέρι (2:45 μ.μ.) τα Χανιά στο «Ζωσιμάδες» για την 15η αγωνιστική της Super League 2, όντας ενισχυμένος μετά τις επιστροφές των Σιόντη και Κάστρο στην αγωνιστική δράση.
Μετά το διπλό στο Παγκρήτιο επί του Εργοτέλη οι Γιαννιώτες θα βρεθούν αντιμέτωποι αύριο με ακόμα μια κρητική ομάδα, αυτή τη φορά με τα Χανιά, ομάδα στην οποία αγωνίζεται εδώ και λίγο καιρό ο Ευριπίδης Γιάκος.
Ο Τρικαλινός προπονητής του ΠΑΣ είναι αρκετά διαβασμένος για τους Χανιώτες και τον τρόπο παιχνιδιού τους, γιαυτό και μιλώντας στους παίκτες του ζήτησε αυξημένη σοβαρότητα και προσοχή. 
Τα Χανιά έχουν την τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μετά τον ΠΑΣ και τον Απόλλωνα καθώς έχουν δεχτεί μόλις 7 γκολ σε 14 αναμετρήσεις και θα είναι ένας δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος για τη γιαννιώτικη ομάδα.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχε ευχάριστα νέα για το τεχνικό επιτελείο. Οι Σιόντης και Κάστρο επέστρεψαν στις προπονήσεις βγάζοντας όλο το πρόγραμμα από την Πέμπτη και βρίσκονται στη διάθεση του Τρικαλινού τεχνικού. Για να ακριβολογούμε ο Κάστρο έβγαλε χτες όλο το πρόγραμμα, αλλά ο Γιαννίκης θα περιμένει την τελική έγκριση από το ιατρικό επιτελείο για τον Κολομβιανό για να δει αν θα τον ξεκινήσει βασικό ή θα χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή. 
Ευχάριστη είδηση από τη χτεσινή προπόνηση ήταν και η επιστροφή στο κανονικό πρόγραμμα των Νικολιά και Οικονομόπουλου, οι οποίοι πέρασαν μια ίωση τις προηγούμενες ημέρες. 
Ο Αργύρης Γιαννίκης δούλεψε χτες πάνω στην αμυντική τακτική και στο επιθετικό transition, ενώ διέκοψε αρκετές φορές το δίτερμα κάνοντας παρατηρήσεις για την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Μάλιστα, βλέποντας σε μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα, σταμάτησε την προπόνηση και «γκάζωσε» τους παίκτες του λέγοντας ότι η προπόνηση, η αγωνιστική πειθαρχία και η καλή αμυντική λειτουργία έφτασαν την ομάδα σε αυτό το σημείο που βρίσκεται τώρα ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σαν «τιμωρία» έβαλε την αμυνόμενη ομάδα να κάνει 30 κάμψεις.
Ατομικό ακολούθησαν χτες οι Ζιούλης και ο Γροσδάνης, ο οποίος έχει μία σύσπαση στον τετρακέφαλο του αριστερού του ποδιού και θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη για εξειδικευμένες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσει σε τι οφείλεται η ευαισθησία που εμφανίζει στο σημείο αυτό. Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα θα ολοκληρωθεί σήμερα με την τελευταία προπόνηση στις 12:00 στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Αργύργης Γιαννίκης θα ανακοινώσει την αποστολή για τον αγώνα με τους Χανιώτες. 
Η ενδεκάδα
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο Γιαννίκης περιμένει να ακούσει τη γνώμη των γιατρών για τον Κάστρο για να δει αν μπορεί να υπολογίζει τον Κολομβιανό για βασικό. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν οι Λώλης και Νάουμετς, ενώ ο Νικολιάς πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί καθώς έχασε προπονήσεις λόγω ίωσης. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις από τον Τρικαλινό τεχνικό.
Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης, Λώλης (Νάουμετς), Καρτάλης (Κάστρο), Ξύδας, Παμλίδης, Λέο.
Ζήτησε προσοχή ο Γιαννίκης
Πριν την έναρξη της χτεσινής προπόνησης ο Αργύρης Γιαννίκης μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για το κυριακάτικο παιχνίδι κόντρα στα Χανιά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μεταγραφικά του ΠΑΣ, εκεί όπου παρατηρείται στασιμότητα και δύσκολα θα γίνει μεταγραφή. 
Αρχικά ο Τρικαλινός κόουτς σημείωσε ότι: «Δεν είναι τίποτα εύκολο. Αν δούμε ότι τα Χανιά είναι τρίτα στη βαθμολογία σε εκτός έδρας και σε φόρμα στα τελευταία πέντε ματς Είναι μια ομάδα που δεν δέχεται εύκολα γκολ, συμπαγής ομάδα που είναι φορμαρισμένη παίζει με 4-4-2 ή 4-2-3-1. Το παιχνίδι είναι δύσκολο και καλά είναι να το πάρουμε έτσι για να είμαστε συγκεντρωμένοι και μέσα στο πλάνο».
Σχετικά με τις επιστροφές παικτών σημείωσε: «Ο Κάστρο και ο Σεργκελασβίλι είναι σε στάδιο επανένταξης, θα χρειαστούν κάποιο χρόνο ακόμα, ειδικά ο Λάσα. Ο Κάστρο εντάχθηκε σε κομμάτια προπόνησης, ο Σιόντης έδειξε καλά στοιχεία χθες που μπήκε στην προπόνηση, είχαμε παίκτες άρρωστους, με ίωση τους  Νικολιά, Πήλιο, Οικονομόπουλο. Είμαστε εκεί σωματικά αδύναμοι, ελπίζουμε να το έχουν ξεπεράσει οι παίκτες. Αν πρέπει να ενσωματώσεις παίκτες που προέρχονται από τραυματισμούς, από αρρώστιες και πρέπει να κοιτάξουμε τι ετοιμότητα έχει ο καθένας και να αξιολογήσουμε το ρόστερ».
Για τα μεταγραφικά: «Εγώ έχω κάνει τις εισηγήσεις μου στη διοίκηση, από εκεί και πέρα ας ελπίσουμε να μην έχουμε θέματα. Είχαμε πει ότι με την αποχώρηση του Πίτου άδειασε μία θέση. Έλεγα ότι αν δεν πειραχτεί το ρόστερ δεν χρειαζόμαστε προσθήκη, αλλά από τη στιγμή που πειράχτηκε και έφυγε κάποιος υπολογίσιμος παίκτης, έκανα την εισήγησή μου. Το βλέπω δύσκολο να γίνει μεταγραφή».
Γενική είσοδος 10 ευρώ
Σε ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα όρισε γενική είσοδο 10 ευρώ σε όλες τις θύρες για το παιχνίδι με τα Χανιά, με εξαίρεση φυσικά τα παιδικά εισιτήρια που έχουν τιμή 5 ευρώ, αλλά και τη θύρα 3 VIP που έχει τιμή εισιτηρίου στα 15 ευρώ. 
Τα εισιτήρια θα διατίθενται αύριο Κυριακή, ανήμερα του αγώνα, από τα εκδοτήρια έξω από το «Ζωσιμάδες» από τις 11:00 και μέχρι την έναρξη του αγώνα στις 14:45.
Διαιτητής ο Κολυτάς
Ο Σπύρος Κολυτάς από την Κέρκυρα ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τα αντίπαλο τα Χανιά. Βοηθοί του Κολυτά θα είναι ο Δημήτρης-Θεοχάρης Σκορδίλης από την Κέρκυρα και ο Παναγιώτης Κουβαλάκης από τη Δράμα, ενώ τέταρτος  ορίστηκε ο Νικόλαος Θεοδωρόπουλος από τη Φλώρινα. Τέλος,  παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Ιωάννης Καλύβας από την Ευρυτανία.